Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydraulika w okolicy Warszawy

nela29

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Może już znalazłaś, ale u mnie w tej chwili pracuje ekipa i jej szef-p.Andrzej. Wykonywał u mnie wod-kan pod chudziakiem.

Zadaniem jest montaż wod-kan w 4 łazienkach, wod-kan w kuchni parter plus piętro; wod-kan w garażu w zlewie gospodarczym, podłączenie po chudziaku ogrzewania kaloryferowego do 12 pomieszczeń, rozprowadzenie do rozdzielni i kotła gazowego, próby ciśnieniowe.

Robocizna za to/planują wykonać to przez ten tydzień/4tys/

Hej,

Czy ktoś poleci mi hydraulika z okolic Warszawy (najlepiej wesoła, Rembertów itd), który wykonałby mi kanalizację i poprowadził rurki od zimnej/ciepłej wody?

Może już znalazłaś, ale u mnie w tej chwili pracuje ekipa i jej szef-p.Andrzej. Wykonywał u mnie wod-kan pod chudziakiem.

Zadaniem jest montaż wod-kan w 4 łazienkach, wod-kan w kuchni parter plus piętro; wod-kan w garażu w zlewie gospodarczym, podłączenie po chudziaku ogrzewania kaloryferowego do 12 pomieszczeń, rozprowadzenie do rozdzielni i kotła gazowego, próby ciśnieniowe.

Robocizna za to/planują wykonać to przez ten tydzień/4tys/

Wodę pod chudziakiem?????? i ciepła??

Wodę ciepła i zimną układa się na izolacji cieplnej tuż pod wylewką

CO na chudziaku to zbrodnia

Wodę pod chudziakiem?????? i ciepła??

Wodę ciepła i zimną układa się na izolacji cieplnej tuż pod wylewką

CO na chudziaku to zbrodnia

Masz rację- pod chudziakiem była kładziona w ub. roku :oops: tylko kanalizacja z pcv.

Teraz jest kładziona instalacja kanalizacyjna z pcv oraz c.o. wavin w otulinie, potem dopływy wody zimnej i ciepłej.Niestety, na parterze jest to kładzione na chudziaku, nie zorientowałam się o potrzebie zakupu gumy i jej nie sprowadziłam z mysłowic...

Po co izolować dom jeżeli rury prowadzisz po drugiej stronie izolacji.

Całe ciepło idzie do ziemii.

Sama cyrkulacja cwu podniesie rachunki o 30 %

Tylko niewielka część domu na parterze jest mieszkalna, izolacja będzie położona na chudziak po tornadzie kolejnych brygad.

Podłogi piętra nie potrzeba ocieplać lecz wygłuszać. Sufit nad pomieszczeniami nieogrzewanymi z parteru będą ocieplane,aby pomieszczenia mieszkalne na piętrze nie traciły ciepła.

Czy ta instalacja musi być cyrkulacyjna?

Tylko niewielka część domu na parterze jest mieszkalna, izolacja będzie położona na chudziak po tornadzie kolejnych brygad.

Podłogi piętra nie potrzeba ocieplać lecz wygłuszać. Sufit nad pomieszczeniami nieogrzewanymi z parteru będą ocieplane,aby pomieszczenia mieszkalne na piętrze nie traciły ciepła.

Czy ta instalacja musi być cyrkulacyjna?

Nie musi.

Generalnie rury powinny być pow łaściwej stronie izolacji i w izolacji.

Osłony z pianki i peszle nie są wystarczające .trzeba też pilnować żeby rury nie były w pobliżu mostków ciepła