nela29 22.07.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Hej,Czy ktoś poleci mi hydraulika z okolic Warszawy (najlepiej wesoła, Rembertów itd), który wykonałby mi kanalizację i poprowadził rurki od zimnej/ciepłej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.08.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Może już znalazłaś, ale u mnie w tej chwili pracuje ekipa i jej szef-p.Andrzej. Wykonywał u mnie wod-kan pod chudziakiem. Zadaniem jest montaż wod-kan w 4 łazienkach, wod-kan w kuchni parter plus piętro; wod-kan w garażu w zlewie gospodarczym, podłączenie po chudziaku ogrzewania kaloryferowego do 12 pomieszczeń, rozprowadzenie do rozdzielni i kotła gazowego, próby ciśnieniowe. Robocizna za to/planują wykonać to przez ten tydzień/4tys/ Hej, Czy ktoś poleci mi hydraulika z okolic Warszawy (najlepiej wesoła, Rembertów itd), który wykonałby mi kanalizację i poprowadził rurki od zimnej/ciepłej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 08.08.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Może już znalazłaś, ale u mnie w tej chwili pracuje ekipa i jej szef-p.Andrzej. Wykonywał u mnie wod-kan pod chudziakiem. Zadaniem jest montaż wod-kan w 4 łazienkach, wod-kan w kuchni parter plus piętro; wod-kan w garażu w zlewie gospodarczym, podłączenie po chudziaku ogrzewania kaloryferowego do 12 pomieszczeń, rozprowadzenie do rozdzielni i kotła gazowego, próby ciśnieniowe. Robocizna za to/planują wykonać to przez ten tydzień/4tys/ Wodę pod chudziakiem?????? i ciepła?? Wodę ciepła i zimną układa się na izolacji cieplnej tuż pod wylewką CO na chudziaku to zbrodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 09.08.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Wodę pod chudziakiem?????? i ciepła?? Wodę ciepła i zimną układa się na izolacji cieplnej tuż pod wylewką CO na chudziaku to zbrodnia Masz rację- pod chudziakiem była kładziona w ub. roku tylko kanalizacja z pcv. Teraz jest kładziona instalacja kanalizacyjna z pcv oraz c.o. wavin w otulinie, potem dopływy wody zimnej i ciepłej.Niestety, na parterze jest to kładzione na chudziaku, nie zorientowałam się o potrzebie zakupu gumy i jej nie sprowadziłam z mysłowic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 09.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 to instalacja c.o. na piętrze przygotowana do zmontowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.08.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Po co izolować dom jeżeli rury prowadzisz po drugiej stronie izolacji.Całe ciepło idzie do ziemii.Sama cyrkulacja cwu podniesie rachunki o 30 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 09.08.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Po co izolować dom jeżeli rury prowadzisz po drugiej stronie izolacji. Całe ciepło idzie do ziemii. Sama cyrkulacja cwu podniesie rachunki o 30 % Tylko niewielka część domu na parterze jest mieszkalna, izolacja będzie położona na chudziak po tornadzie kolejnych brygad. Podłogi piętra nie potrzeba ocieplać lecz wygłuszać. Sufit nad pomieszczeniami nieogrzewanymi z parteru będą ocieplane,aby pomieszczenia mieszkalne na piętrze nie traciły ciepła. Czy ta instalacja musi być cyrkulacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.08.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Tylko niewielka część domu na parterze jest mieszkalna, izolacja będzie położona na chudziak po tornadzie kolejnych brygad. Podłogi piętra nie potrzeba ocieplać lecz wygłuszać. Sufit nad pomieszczeniami nieogrzewanymi z parteru będą ocieplane,aby pomieszczenia mieszkalne na piętrze nie traciły ciepła. Czy ta instalacja musi być cyrkulacyjna? Nie musi. Generalnie rury powinny być pow łaściwej stronie izolacji i w izolacji. Osłony z pianki i peszle nie są wystarczające .trzeba też pilnować żeby rury nie były w pobliżu mostków ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts