Apofish 22.07.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam ! Jestem w trakcie remontu w kuchni, odbijajac plytki ze sciany, porobily sie momentami straszne dziury w scianie. Latanie tego byloby strasznie meczace i pracochlonne, dlatego chcialbym zrobic cos w tym rodzaju - > http://i42.tinypic.com/10gmic1.jpgMa wygladac to jak ta dolna polka, tylko chce zeby szla wyzej, powiedzmy tak na 1.50m.Jako osoba, ktora nigdy czegos takiego nie robila, mam do was pare pytan odnosnie tego.Czym sie to mocuje do sciany ta konstrukcje ?? Wkretami z kolkami, a same profile laczy sie ze soba wkretami do metalu ?? Jak sie nazywaja profile, ktore potrzebuje ? Czy np do montazu przy scianie, a przy podlodze sa inne profile, czy moze sa takie same ?? Jakie wkrety do plyt kartonowych. Moze jakies wazne wskazowki jeszcze, a o ktore nie pytalem ?Bede wdzieczny za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 27.07.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Robiłem podobną zabudowę w łazience. Trochę było z tym zabawy ale w sumie nie taki diabeł straszny... .Potrzebne będą ci profile UW (przyłączeniowe) oraz profile CW (słupkowe).Profile UW montujesz na ścianie i podłodze przy pomocy kołków rozporowych,odliczając od przyjętej wysokości i odległości grubość płyty kg .Następnie odmierzasz długość zabudowy i na ten wymiar przycinasz dwa profile UW, które skręcasz ze sobą naprzemiennie (za pomocą wkrętów do skręcania profili-dostaniesz je w każdym sklepie budowlanym).Następnie przycinasz na żądaną wysokość profile słupkowe i wstawiasz je pomiędzy profile UW- zamontowany do podłogi i skręcone ze sobą,w rozstawie 60 cm.(analogicznie postępujesz z poziomymi) całość skręcasz wkrętami do profili.Do tak powstałej konstrukcji, przy pomocy czarnych śrub do met (3,5 x 3,5),przykręcasz płyty gk. łączenia płyt szpachlujesz uniflotem osadzając w nim siatkę,osadzasz narożniki do szpachlowania,szpachlujesz i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 28.07.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Jeżeli nigdy tego nie robiłeś skorzystaj z dobrodziejstwa youtube tam znajdziesz czytelny opis wszystkich technik ,niestety najczęściej po angielsku, ale często sam obraz wystarcza. Wyszperałem dla Ciebie taki filmik pt: dubbing In style. jeżeli chcesz zróżnicować płaszczyznę to wklej dystansowe podkładki z kawałków płyt G-K. Ta technika nie wymaga od Ciebie całej masy narzędzi potrzebnych w realizacji zabudowy na ruszcie stalowym, mniej materiałów, jest tańsza i zdecydowanie prostsza. Jeżeli koniecznie chcesz robić zabudowę na ruszcie zerknij na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=qlFg8fiDAhE Poz. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts