DMN 22.07.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam.Położoną mam na tarasie kostkę szlachetną. Stopnie zakończone są palisadą Riva i niech ktoś mi powie jak te rowki uzupełnić fugą czy czymś innym, bo w praktyce to palisada Riva ma takie szczelny jak tu na zdjęciu palisada łupana http://paprocki.torun.pl/upload/nowe_palisady.jpgA wszystko uzupełniając np. piaskiem poprostu nie zdaje egzaminu bo całość wypada przodem szczeliny i nie trzyma się całośći. Fugowana suchum betonem a później zraszając woda powoduje to samo czyli wymywanie się zaprawy ze szczeliny w dół.Ma ktoś z Was jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 23.07.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam. Położoną mam na tarasie kostkę szlachetną. Stopnie zakończone są palisadą Riva i niech ktoś mi powie jak te rowki uzupełnić fugą czy czymś innym, bo w praktyce to palisada Riva ma takie szczelny jak tu na zdjęciu palisada łupana http://paprocki.torun.pl/upload/nowe_palisady.jpg A wszystko uzupełniając np. piaskiem poprostu nie zdaje egzaminu bo całość wypada przodem szczeliny i nie trzyma się całośći. Fugowana suchum betonem a później zraszając woda powoduje to samo czyli wymywanie się zaprawy ze szczeliny w dół. Ma ktoś z Was jakieś rady? odkop i włóż pasek geowłókniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMN 27.07.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Pasek pod całość rozmieszczenia palisady? Tylko ja tego nie mam na gruncie tylko na podsypce betonowej, więc ta geowłóknina nie jest mi tam potrzebna. Chodziło mi o wypełnienie szczelin, ale z tym już sobie poradziłem. Teraz bardziej interesuje mnie to, że większość palisady ma ładny czysty kolor ale z części wychodzi chyba wapmno i cement... to zmyje się z czasem podczas padania deszczu czy może trzeba przeczyścic polać jakimś preparatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 27.07.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Pasek pod całość rozmieszczenia palisady? Tylko ja tego nie mam na gruncie tylko na podsypce betonowej, więc ta geowłóknina nie jest mi tam potrzebna. Chodziło mi o wypełnienie szczelin, ale z tym już sobie poradziłem. Teraz bardziej interesuje mnie to, że większość palisady ma ładny czysty kolor ale z części wychodzi chyba wapmno i cement... to zmyje się z czasem podczas padania deszczu czy może trzeba przeczyścic polać jakimś preparatem? pasek "pionowo" tak żeby ci się piasek nie wysypywał. Wykwity to normalne, było o tym juz na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts