Qazimodo 22.07.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam. Wpadłem na pomysł aby połączyć DGP z kominka z systemem wentylacji mechanicznej. Ciekawy jestem Waszej opinii a;bo doświadczeń. Mój system wentylacji zbudowany jest na rurach z blachy a nie plastiku. Pomyślałem więc - czemu by nie wprowadzić ciepłego powietrza z kominka do tych samych rur. Wiem że niesie to ze sobą problemy (przekroje rur) ale tak jak na rysunku pokazałem - staram się aby nie było zwężeń. Całość oczywiście w izolacji. Co do obaw to mam dwie. Czy taki system da się wyregulować, oraz zabezpieczyć przed sytuacją w której gorące powietrze z kominka poleci w stronę centrali rekuperatora. Proszę napiszcie co sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 24.07.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 poszuka ja znajdziesz tu na forum, jakieś kilka godzin czytania o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts