Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

dziękuję :hug: :*

super, że kosz się mieści w 40stkę... pewnie jak się dokłada ten stelaż podtrzymujący to wtedy nie wchodzi i musi być wyższa szuflada

no to mam problem z głowy :)

zmywarkę właśnie też tą/tę? rozważałam... choć marzyłam o szufladzie na sztućce, ale 2500 to za dużo :(

sztućce będę myła ręcznie i tyle :D

dzięki Mel za opinię :)

mój mąż się uparł na zmywarkę z szufladą na sztućce i mówi, ze nam tym nie będzie oszczędzał bo zmywarki używa się non stop - i w sumie ma rację;)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziękuję :hug: :*

super, że kosz się mieści w 40stkę... pewnie jak się dokłada ten stelaż podtrzymujący to wtedy nie wchodzi i musi być wyższa szuflada

no to mam problem z głowy :)

zmywarkę właśnie też tą/tę? rozważałam... choć marzyłam o szufladzie na sztućce, ale 2500 to za dużo :(

sztućce będę myła ręcznie i tyle :D

dzięki Mel za opinię :)

Ja nie mam tej obręczy potrzymującej bo uznalam ze nie ma sensu :cool: Mam te dwa najwieksze kosze w 60 'tce i obok mieszci mi sie jeszcze zmiotka, i jakies podręczne płyny do czyszcenia :D

Karola czemu recznie przeciez ma standardowy koszyk i wszystko ładnie sie myje :yes:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/skinande-zmywarka-zintegrowana-szary__0280669_PE419445_S4.JPG

Dziękuję:) dobrze, ze mnie uświadamiacie:) jak zamawiałam drzwi z pol-skone to wybrałam tylko białe i nikt nie pytał o ral ale może nie ma wyboru? wtedy nie miałam pojęcia czy pytać o cos takiego:) chyba się skłaniam bardziej w stronę matowej kuchni nie wiem tylko czy wybrać mat czy półmat( czy to duza różnica)

Zawsze jest jakiś kolor, w standardowych drzwiach jest on zazwyczaj któryś konkretny, nikt sie nie pyta bo dla sprzedawców biały to biały :D problem czasem wychodzi jak zaczynasz dobierac np biale listwy i jest inny kolor, wtedy widać roznice:yes:

Co do matów/polmatow to temat rzeka...najlepiej jak by Twoj wykonawca pokazał Ci próbki obu wykończeń i na ich podstawie wybierz :yes:

mój mąż się uparł na zmywarkę z szufladą na sztućce i mówi, ze nam tym nie będzie oszczędzał bo zmywarki używa się non stop - i w sumie ma rację;)

Ja tez długo zastanawiałam sie nad ta szufladą, pewnie jeszcze lepiej domywa ( chociaz w moje nie mam problemu z tym) , w dolnym koszu wtedy jest wiecej miejsca na naczynia bo nie ma tego koszyka itp. Jest to fajne rozwiązanie ale chyba można się bez niego obejść, zwłaszcza jak sie patrzy na koszty :cool: Ja wybrałam model z Ikei ze względu na meble, i tak jak Karolina nie chcialam dopłacac +1000 za ten koszyk :cool: Zapewne oba rozwiązania mają swoich zwolenników

edit. popatrzyłam na zdjęcia i jednak wolę swoj koszyk na sztucce, szybciej mozna wrzucić do niego a nie trzeba układać ...moje lenistwo ;-)

Edytowane przez ivy17

Zastanawiam się, czemu ludzie tak niechętnie biorą te sprzęty IKEA i to zarówno meble kuchenne jak i AGD? Jeszcze nie słyszałam od użytkowników jakiejś zdecydowanie złej opinii, a gwarancje dają takiej długość jak żadna firma.

Zastanawiam się, czemu ludzie tak niechętnie biorą te sprzęty IKEA i to zarówno meble kuchenne jak i AGD? Jeszcze nie słyszałam od użytkowników jakiejś zdecydowanie złej opinii, a gwarancje dają takiej długość jak żadna firma.

tak to jest duzy plus, wszędzie za kolejne 3 lata gwarancji a właściwie ubezpieczenia trzeba dopłacić sporo kasy :bash:

muszę męża spróbować przekonać zobaczymy co powie na zmywarkę bez szuflady;)

a co do koloru drzwi - teraz najlepiej byłoby się dowiedzieć jaki ral mają drzwi i próbować szukać listwy w takim samym?

Nie musisz namawiać bo jesli to jego "marzenie" to niech ma :-) Zawsze będzie pretekst żeby wkładał /wyciągał :cool:

Dobrze by było zeby listwy były w tym samym kolorze, przynajmniej próbkę zamów i przymierz bo niektórzy określają kolory jako "zbilzony do " wiec warto sprawdzić :yes:

dokladnie... na agd 5lat gwarancji to norma :yes:

nawet na magazynku oplaca sie kupic, delikatnie obite..taka mamy obecnie lodowke.. bok podczas tramsportu byl uszkodzony i cena w dol o 50%.. lodowka dziala juz 4 rok bez problemu...

to jest fajne z ta gwarancją, do piekarnika chyba dopłaciliśmy z ponad 300 zł za dodatkowe 3 lata poza ikeą :bash::bash::bash:

to jest fajne z ta gwarancją, do piekarnika chyba dopłaciliśmy z ponad 300 zł za dodatkowe 3 lata poza ikeą :bash::bash::bash:

ja wszystkie sprzety kupione poza ikea... i nie doplacalam zeby przedluzac gwarancje..

mam po prostu standardowa...

Olalee, moj maz tez sie uparl zeby miec zmywarke z bajerami, wiec uleglam... ;)

Pytalam u Karoliny, ale tam cos slabo w odp :p wiec podpytam u Ciebie Ivy..

Znasz jakies ciekawe strony z mozaikami do lazienki?

szukam czegos z pazurem, ale i delikatnego zarazem..:rolleyes:

odpowiadam i tutaj :chyba poprzez grafike google wybrac to co si epodoba i potem szukac w ofertah sklepow, nie znam innej opcji :(

zauwazylam, ze jednoczesnie pisalysmy :)

tak tez myslalam, ze google grafika.. buuu

wczoraj na kilka trafilam, ale takie szukanie jest okropne:bash:

Niestety :-( a czego szukasz, wstaw jakies inspiracje to moze coś wpadnie komuś w oko podobnego :cool: ja sama mam jeszcze 1 łazienkę do zrobienia wiec wiesz ten tego ..chetnie coś podpatrzę :rolleyes:

Tak wogole to szukam płytek na schody wejsciowe do domu - ktos cos ma na oku lub u siebie w kolorach szaro-grafitowych i faktycznie nie śliskiego tak zeby nie stracić zębów na wejściu do domu ?? Chcial abym coś ciekawszego formatem niż gres techniczny :cool: ktoś coś ??

wejscie do domu tez mnie czeka.tylko nie wiem czy drewnem, czy kostka je oblozymy :cool:

nie mam zapisanych tych zdjec, bo siedzialam na corki laptopie..

ale juz powoli czas zaczac myslec co i jak, chyba bede musiala rozrysowac sobie plan i kombinowac..

wiem co gdzie ma byc, tylko kwestia doboru kafli ;)

wejscie do domu tez mnie czeka.tylko nie wiem czy drewnem, czy kostka je oblozymy :cool:

nie mam zapisanych tych zdjec, bo siedzialam na corki laptopie..

ale juz powoli czas zaczac myslec co i jak, chyba bede musiala rozrysowac sobie plan i kombinowac..

wiem co gdzie ma byc, tylko kwestia doboru kafli ;)

ja mam wylane betonowe schody wiec muszę je czymś obłożyć :cool: wolała bym zeby były z kostki która kiedyś zrobimy , było by łatwiej ale niestety nie miałam tutaj za dużego wyboru :bash:. i moż etakie same bym położyla na taras :cool: ktos nie pomyślał wylewajac te powierzchnie i zostawił tylko miejsce na płytkę/gres :bash: niestety kucie nie wchodzi w grę :cool:

Poszukaj czegoś, to będzie latwiej nam coś wspólnie znależć :-)

ja mam wylane betonowe schody wiec muszę je czymś obłożyć :cool: wolała bym zeby były z kostki która kiedyś zrobimy , było by łatwiej ale niestety nie miałam tutaj za dużego wyboru :bash:. i moż etakie same bym położyla na taras :cool: ktos nie pomyślał wylewajac te powierzchnie i zostawił tylko miejsce na płytkę/gres :bash: niestety kucie nie wchodzi w grę :cool:

Poszukaj czegoś, to będzie latwiej nam coś wspólnie znależć :-)

To tak jak u mnie - zgapiliśmy się i mamy możliwość położenia w zasadzie tylko gres:/

Ja nie mam tej obręczy potrzymującej bo uznalam ze nie ma sensu :cool: Mam te dwa najwieksze kosze w 60 'tce i obok mieszci mi sie jeszcze zmiotka, i jakies podręczne płyny do czyszcenia :D

Karola czemu recznie przeciez ma standardowy koszyk i wszystko ładnie sie myje :yes:

o to super - to mi rozwiązałaś problem z tymi koszami:)

czyli spokojnie mogę dać 20x20x40 i na dole kosze... nie muszę łączyć ze sobą 20 i 40 tak jak pokazane mają na wszystkich swoich realizacjach :)

a czemu sztućce ręcznie?

a bo teraz mi zmywarka niedomywa ich, są zacieki itp... trafia mnie! mam uraz... i wolę już ręcznie myć

u mnie nie chodzi i niechęć... ja mogę kupić w u nich i poza... tylko do Ikea to mam wycieczkę a jakąś inną mogę kupić w sklepie na miejscu... bez zmywarki nie możemy ustawiać mebli i przykręcić do ściany, bo niewiadomo ile dokładnie ona zajmie...

kusi mnie jednak od nich, by nie było kłopotu z frontem maskującym - bo wiem że czasem jest i trzeba kombinować, podcinać - wolę tego uniknąć

...

Znasz jakies ciekawe strony z mozaikami do lazienki?

szukam czegos z pazurem, ale i delikatnego zarazem..:rolleyes:

ale chociaż jaka kolorystyka??

by wiedzieć w co celować :)

naprowadź nas choć ciut

o to super - to mi rozwiązałaś problem z tymi koszami:)

czyli spokojnie mogę dać 20x20x40 i na dole kosze... nie muszę łączyć ze sobą 20 i 40 tak jak pokazane mają na wszystkich swoich realizacjach :)

Na realizacjach pokazane jest z tym systemem podtrzymującym je ładnie , wtedy faktycznie będzie za wysoko i nie wejdzie przy tym podziale szuflad :cool: Specjalnie przymierzyłam w swoich żeby sprawdzić czy sie na 100% mieści :cool:

Zmywarka - tutaj już musisz wybrać , ale chyba i tak do ikea musicie podjechać :D

Kup nowa zmywarkę, dobre tabletki i nic nie będziesz musiała myć ręcznie :cool: a jak raz na jakiś czas cos sie faktycznie nie domyje to wrzucisz raz jeszcze i tyle :D