Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

O! Besta. A jak planujesz? na nóżkach? Jeśli na nóżkach, to odejmij nóżki i dołóż jeden moduł o wys. 36 cm (lub 38, nie pamiętam), a jeśli bez nóżek, to dodaj nóżki i na koniec zasłoń je listwą przypodłogową. Pomogłam?

planuje bez nóżek chyba...zostło mi 17 cm do sufitu i nijak z tych wymiarów nie chce mi wyjść aby było na cała wysokość :-( Nawet jak dodam nóżki i zakryje je listwa co jest fajnym pomysłem to zostaje mi 7 cm ( teraz mam 192+ 38 własnie) :bash::bash:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

planuje bez nóżek chyba...zostło mi 17 cm do sufitu i nijak z tych wymiarów nie chce mi wyjść aby było na cała wysokość :-( Nawet jak dodam nóżki i zakryje je listwa co jest fajnym pomysłem to zostaje mi 7 cm ( teraz mam 192+ 38 własnie) :bash::bash:

Ale 7 cm do sufitu jest już prawie niezauważane. Wg mnie lepiej 7 niż 17

Poza tym możesz ewentualnie dać górą listwę, która by wypełniała tę lukę (listwa o szer. 7 cm, ustawiona kantem na krawędzi regału z 3 stron, tylko wymaga to opracowania systemu mocowania).

Ale 7 cm do sufitu jest już prawie niezauważane. Wg mnie lepiej 7 niż 17

Poza tym możesz ewentualnie dać górą listwę, która by wypełniała tę lukę (listwa o szer. 7 cm, ustawiona kantem na krawędzi regału z 3 stron, tylko wymaga to opracowania systemu mocowania).

Coś mi sie wydaje ze jak bede robiła listwy w tym pokoju to tak zrobię, będzie prawie do sufitu i pomyślę o tej górnej listwie :rolleyes: Dziekuje :yes::)

tak , mam zrobionę ta samą okleiną :yes: Inaczej bym sie nie zdecydowała na takie rozwiązanie. Blat ma strukture wiec było by bardzo żle wizualnie z inna :sick:

Czarną ścianę mam w kuchni - komin - robocz efotki

0b86f6dceb233ad3ade56591156099ea.jpg

strae foto

4445644b79e77a10a3619b000230a723.jpg

świetny komin:) tak bardzo mnie zachęca ta czarna farba, myślę o tej mojej ścianie tv...Ivy jak możesz to wejdz do mnie i wyraź opinie o wnękach w kuchni

świetny komin:) tak bardzo mnie zachęca ta czarna farba, myślę o tej mojej ścianie tv...Ivy jak możesz to wejdz do mnie i wyraź opinie o wnękach w kuchni

Zdjęcia słabe ale ma żywo uwielbiam swoje czarne ściany :yes:

Ivy, odkopałam schody w Twoim wątku, piękne:) mam prośbę, powiesz jaką masz wysokość i szerokość stopnia?

Witam :welcome: schody dziękują :D uwielbiam je chociaz teraz wymagaja troche odświezenia bo dostało im sie przy koncówce wykończeniówki troche pyłem :bash:

Wysokość ok 18,5 - 19

szerokość 110

głębość 28,5 cm

Witam :welcome: schody dziękują :D uwielbiam je chociaz teraz wymagaja troche odświezenia bo dostało im sie przy koncówce wykończeniówki troche pyłem :bash:

Wysokość ok 18,5 - 19

szerokość 110

głębość 28,5 cm

Ivy dziękuję za informację! To są bardzo wygodnę, muszę powalczyć z moim stolarzem nr 1, bo zaproponował głebokość stopnia 25 cm i obawiam się,że mogą nie być wygodne.

Ivy dziękuję za informację! To są bardzo wygodnę, muszę powalczyć z moim stolarzem nr 1, bo zaproponował głebokość stopnia 25 cm i obawiam się,że mogą nie być wygodne.

Ja ze swoich jestem zadowolona, wszytsko mi pasuej z wymiarami :yes: jeszcze nikt nie powiedział ze cos nie tak i nikt nie zleciał tfu tfu :cool:

Ivy byłabym Ci bardzo wdzięczna jakbyś dokładnie podała farbę jaką masz w jadalni...tzn na jakiej bazie ( chyba tikkurila?) i jaką biała farbę masz dobraną:) muszę się już rozglądać za farbami a chciałabym jakiś przyjemny kolorek:)

Farba to tikkurila optiva mat 5 kolor NCS 1500 n. biała to jakaś zwykła tikkurilla ( wersja marketowa) + śniezka Max white effect :yes:

Ja swój kolor bardzo lubię, baza jest fajna - zmywałam z niej juz czekoladę, rosół, buraki i inne takie i nadal wygląda dobrze :yes:

Ivy przetestuj sobie dokladnie ten gres Masto.Swoego czasu tez interesowalam sie tymi plytkami i trafilam na opinie ze dra rajstopy i nie sa zbyt łatwe w utrzymani czystosci.Mozliwe ze Vi inwetorzy trafili na jakas dziwna partie ale w sklepie w ktorym je ogladalam faktycznie nie byly idealnie gładkie. Poczytaj sobie tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174712-Parady%C5%BC-wszystkie-serie-aran%C5%BCacje-inspiracje-itd/page98 )

(str 97-98 i dalej ) Nie pisze tego aby Cie straszyc czy odradzac ale abys podjela swiadomy wybor :)

znalazłam stary wpis :cool: jak go czytałam wtedy to miałam trochę wątpliwości co do płytek , ze może faktycznie z nimi jest coś nie tak ;)

Jednak bardzo mi sie podobały, cena była zachecajaca wiec je mamy. Teraz uważam ze było to jeden z najlepszych wyborów w domu :D Może zwykłe szare ale bardzo mi sie nadal podobają, idealne do sprzątania ( i nie sprzątania :cool:- wybaczają wiele ), nie trzeba pucować zeby były w najlepszej formie, twarde jak skała. Moim zdaniem idealny wybór dla nas :)

Farba to tikkurila optiva mat 5 kolor NCS 1500 n. biała to jakaś zwykła tikkurilla ( wersja marketowa) + śniezka Max white effect :yes:

Ja swój kolor bardzo lubię, baza jest fajna - zmywałam z niej juz czekoladę, rosół, buraki i inne takie i nadal wygląda dobrze :yes:

tak tak, to u Ciebie Ivy musiałam widzieć ten kolor, bardzo ładny zresztą:) przy pierwszym przemalowywaniu mieszkania ta szarość będzie u mnie:)