Tomkowa 21.02.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ivy, od razu pomyślałam o Tobie i Twoich biało-czarnych wnętrzach, jak dziś weszłam do Pepco Miałam rozejrzeć się za ubrankami dla siostrzenicy, a wyszłam z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.02.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ivy, od razu pomyślałam o Tobie i Twoich biało-czarnych wnętrzach, jak dziś weszłam do Pepco Miałam rozejrzeć się za ubrankami dla siostrzenicy, a wyszłam z tym [ATTACH=CONFIG]305369[/ATTACH] Aniu dziękuję kupiłam pudełeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.02.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 A ja mam to duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Dziewczyny, wygląda na to, że jestem mocno stuknięta, jeżeli chodzi o sprawunki Podziwiam Waszą powściągliwość w zakupach. Ewa, ja te duże pudła wzięłam dwa, postawiłam w kuchni na szafkach, żeby je podwyższyć. Nawet fajnie to wygląda. Resztę też już porozstawiałam i wygląda, jak bym nic nie kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.02.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ivy, od razu pomyślałam o Tobie i Twoich biało-czarnych wnętrzach, jak dziś weszłam do Pepco Miałam rozejrzeć się za ubrankami dla siostrzenicy, a wyszłam z tym [ATTACH=CONFIG]305369[/ATTACH] ale extra!!! szkoda ze nie mam pepco u siebie wszystko pasuje do moich zamowien od Diany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.02.2015 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 ale extra!!! szkoda ze nie mam pepco u siebie wszystko pasuje do moich zamowien od Diany.. wiesz zawsze mozn kupić w inny miescie chociaz u mnie doś mocno przebrane wszystko było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.02.2015 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Powoli czuć wiosnę - czas zabrać sie za zewnetrza Sasiedzi już w ten weekend zabrali sie za szaleństwa z areatorami /kultywatorami czy czymś taki Niestety nie mamy pojecia co i jak, na firmę od wszystkiego brak środków wiec będziemy kombinować Zobaczymy co z tego wyjdzie - koniecznie musimy zerwac to co mamy , dosypać ziemi, wymieszać ja z tym co juz jest, wyrównać i posadzić trawę. Oczywiście jeszcze kilka innych prac w miedzy czasie ale ogólnie sporoooo roboty Zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.02.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 wiesz zawsze mozn kupić w inny miescie chociaz u mnie doś mocno przebrane wszystko było mialam na mysli NO u siebie mam, z tego co widzialam na mapie sklepow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.02.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Ivy, popytaj u osob co maja gospodarke:) moze ci podjada i zrobia to po "rolniczemu" i zawsze to taniej niz firma ogrodnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.02.2015 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Ivy, popytaj u osob co maja gospodarke:) moze ci podjada i zrobia to po "rolniczemu" i zawsze to taniej niz firma ogrodnicza właśnie taki ma plan na te ciężkie roboty - zrywanie darni, rozplantowanie ziemi + zmieszanie Podobno w okolicy jest ktos taki, musze podjechac i dogadać temat Na firmę ogrodnicza niestety w tej chwili nie damy rady , musimy to jakoś własnie po "gospodarsku" zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wiecie jak trudno się opanować, kiedy kupa kasy leży i tylko czeka Głowa mnie od tego boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.02.2015 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wiecie jak trudno się opanować, kiedy kupa kasy leży i tylko czeka Głowa mnie od tego boli też by mnie bolała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ivy, jeśli masz wjazd do ogrodu, to poszukaj chłopa z traktorem. Niech zaorze, potem przejedzie talerzówką. Dalej po nadsypaniu i rozgarnięciu ziemi będziecie mogli już sami pojechać glebogryzarką. Jest sporo miejsc gdzie wypożyczają. To bardzo ładnie rozdrabnia i miesza. Grabienie z wyrównaniem potem to już bajka. My kupiliśmy małą tanią glebogryzarkę elektryczną. J sam przekopał cały ogród łopatą, bo u nas tyle kamieni, że było, że nie chcieli orać. Potem rozdrabniał tą glebogryzarką. Nie było łatwo, bo 2000 ogrodu to dużo. Nadal się przydaje, bo można wjechać nawet na małe rabaty i w skrzynie warzywnikowe też. Nawet ja daję nią radę pracować. Łatwiej niż łopatą. ALE... jeśli macie zachwaszczone to wszystko bez sensu. Potniecie chwasty na kawałeczki – szczególnie perz to lubi. wzejdą chwasty, które się wysiały jesienią. Zdjęcie wierzchniej warstwy nic nie da. Poza tym jeśli to dobra ziemia to szkoda. Chwasty przekopane wzejdą tym łatwiej i zabiją trawę. Najpierw trzeba odchwaścić i to najmocniej jak się da.Są zasadniczo 2 sposoby – chemią i bez chemii. Chemią – jak wszystko powschodzi tak na 6-8 cm wysoko zlać mocno mieszanką Roundapu i Chwastoxu (1 porcja wody + 1 miarka roundapu + 1 miarka chwastoxu). UWAGA - dzień na oprysk musi być bez deszczu. Po 3-4 dniach powinno być widać co żółknie i więdnie. Powtórzyć oprysk po 2 tygodniach od pierwszego.Jak zobaczycie, że żółknie wszystko ( a przynajmniej większość) można zabrać się za prace mechaniczne. Bez chemii – albo rączkami własnymi pracowicie wyskubywać, kopać, przesiewać ziemię w poszukiwaniu korzeni perzu; albo przykryć teren czarną folią budowlaną i poczekać aż słońce upiecze wszystko co pod nią jest. A upiecze nawet nasiona lekko zagrzebane w ziemi. Edytowane 23 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.02.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 też by mnie bolała mnie boli ciagle..czy to jak jest ta kasa, czy jej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.02.2015 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Ivy, jeśli masz wjazd do ogrodu, to poszukaj chłopa z traktorem. . taki Mam plan, dziękuję za wskazówki. Musze zorientować się w sprawie i kosztach i coś trzeba zacząć działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.02.2015 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Cały czas szukam lampy do wc...wiem ze temat był juz obgadany ale mam ale Lampa z załozenia miała wisieć po prawej od lustra, jednak przez błąd wszystkich pomiarów kabel który został zostawiony na suficie wchodzi w świtało lustra Nie bardzo jest jak przesunąć to w prawo bo jest tam wyciag od reku i teraz jaką lampę wybrać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.02.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 przecież możesz podwiesić na haczyku w miejscu jakim będziesz chciała kabel z sufitu wtedy może wyjść gdzie tam chce - u mnie to samo w łazience, bo 2 kable mam wyprowadzone i każdy w innej odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.02.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Iwonka, a nich sobie wchodzi w światło lustra - będzie złudzenie, że są dwie. A w jakim kierunku zmierzamy? Klasyk, czy może a la loft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 24.02.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 a może jakaś lampa na wysięgniku, taka łamana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.02.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 a może jakaś lampa na wysięgniku, taka łamana? tez tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts