ivy17 09.03.2015 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ivy a mogłabyś powiedzieć jaki ma Karolina, Aneta? nie wiem czy brać blanco czy może franke i jaki kolor pod ten "nasz" czarny blat? Karolina ma taki schock nemo n-100 kolor nero a u Chloe musisz poszukac jaki ma dokładnie model nie wiem jaki kolor Ci doradzić bo nie dobierałam Zlew kupiłam rok wcześniej niż blat :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 09.03.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ivy a jakie masz krzesła w jadalni? ja zamówiłam w hazel design i musze odsłyłać bo te drewniane nóżki mi zupełnie nie odpowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.03.2015 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ivy a jakie masz krzesła w jadalni? ja zamówiłam w hazel design i musze odsłyłać bo te drewniane nóżki mi zupełnie nie odpowiadają Moja jadalnia to wersja tymczasowa - mam zatem tez tymczasowe krzesła niestety zatem tutaj nie pomogę bo sama nie wiem jeszcze jakie beda docelowe A moze na metalowych nóżkach Ci beda pasować ?? a czemu drewniane Ci nie pasują ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 09.03.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 bo to drewno wpada w taki rózowy, pomarańczowy kolor a podłoga jest całkiem inna ( bardziej jasny panel) i jaki do tego stół wziać:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.03.2015 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 bo to drewno wpada w taki rózowy, pomarańczowy kolor a podłoga jest całkiem inna ( bardziej jasny panel) i jaki do tego stół wziać:/ i co kiedy jedziesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.03.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Mam pytanie o płytki na tarasie- czy ktos ma i jest zadowolony ?? jesli tak to jakie?? Nie odpadły po czasie ?? Mój taras ma tez stopnie wiec jak najlepiej to rozegrać??? Ktoś sie może zna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.03.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Myśmy po dłuższym namyśle zrezygnowali z płytek na rzecz tarasu ziemnego (zakończonego płytami tarasowymi z Libetu). Ale u Ciebie już jest chyba taras wylany, więc nie masz innego wyjścia niż gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.03.2015 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Myśmy po dłuższym namyśle zrezygnowali z płytek na rzecz tarasu ziemnego (zakończonego płytami tarasowymi z Libetu). Ale u Ciebie już jest chyba taras wylany, więc nie masz innego wyjścia niż gres? taras wylany i schody z przodu domu niestety też wolala bym płyty tarasowe ale nie ma takiej juz mozliwości wiem ,wiem można kuć ale na to się nie zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.03.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Z przodu też zrobiliśmy wylewane i płytki gresowe, ale to był jednak błąd Ślisko w zimie, mimo że dobieraliśmy płytki antypoślizgowe... Moja rada odnośnie płytek tarasowych - szorstkie i jasne (bo ciemne w lato parzą w nogi). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.03.2015 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Z przodu też zrobiliśmy wylewane i płytki gresowe, ale to był jednak błąd Ślisko w zimie, mimo że dobieraliśmy płytki antypoślizgowe... Moja rada odnośnie płytek tarasowych - szorstkie i jasne (bo ciemne w lato parzą w nogi). Pozdrawiam! o ile taras mnie mniej stresuje bo w zimie sie tam nie wychodzi to wlasnie wejscie jest dla mnie problematyczne zeby znaleźć płytki jednoczesnie ladne i antypoślizgowe w jednym a jak macie rozwiązaną kwestie min podstopnić/narozników ?? zrobione z plytki bazowej czy jakiejś specjalnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.03.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Jeśli dobrze pamiętam, wybraliśmy serię gresu, która miała też dedykowane podstopnice, więc warto najpierw poszukać wśród takich właśnie serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.03.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 qrcze, kombinuj zeby nie robic plytek moj braciak ma i zaluje...odpryskuja, pekaja, mozna orla wywinac, nawet latem po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.03.2015 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 qrcze, kombinuj zeby nie robic plytek moj braciak ma i zaluje...odpryskuja, pekaja, mozna orla wywinac, nawet latem po deszczu Mel jedyna opcja żeby nie było płytek to kucie tarasu i wejścia do domu :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Nie wiem dlaczego płytki na tarasie to taka straszna rzecz? Ja mam cały taras (zadaszony) oraz wejście na niego oraz do domu zrobione z płytek i nie narzekam. Wszystko kwestia porządnego wykonania Beton musi być solidnie zaizolowany, odpowiedni klej, odpowiedni spadek, żeby łatwo zmyć itd. Nic nie powinno pękać i odpryskiwać. Śliskość to już kwestia gatunku płytek. Z wyborem odpowiednich nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.03.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Nie wiem dlaczego płytki na tarasie to taka straszna rzecz? Ja mam cały taras (zadaszony) oraz wejście na niego oraz do domu zrobione z płytek i nie narzekam. Wszystko kwestia porządnego wykonania Beton musi być solidnie zaizolowany, odpowiedni klej, odpowiedni spadek, żeby łatwo zmyć itd. Nic nie powinno pękać i odpryskiwać. Śliskość to już kwestia gatunku płytek. Z wyborem odpowiednich nie powinno być problemu Aniu a masz płaski tarasik czy ze schodkami do ogrodu ?? na tarasie to jako tako ale najbardziej kłopotliwe to dla mnie płytki na schodach wejsciowych - jakie wybrac ??? bo do tej pory nie znalazłam ładnych i nie sliskich i najlepiej zeby miały te wszystkie płytki specjalne stopnicowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Mam taras ze schodkami do ogrodu Wszystko wyłożone jedną płytką, bez żadnych podstopnic, stopnic itp. Glazurnik przycinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tomkowa, a to nie jest tak, że u ciebie się wszystko świetnie trzyma, bo zadaszone. Tam gdzie woda działa bezpośrednio, to może być znacznie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Schodki do ogródka nie są zadaszone. Chodzi o dobrą izolację przeciwwilgociową i odpowiednie materiały. Gdyby nie to, to przecież płytki pod prysznicem też powinny odpaść Na zewnątrz dochodzą różnice temperatur itd. Jeżeli zrobi to ktoś, kto ma o tym pojęcie, powinno się trzymać przez wiele, wiele lat edit do poczytania Edytowane 11 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A masz tak zrobione? Te 9 warstw? Bo ja myślę, że mało który fachowiec tak się przykłada.To jak z malowaniem drewna. Znajoma wnętrzarka opowiadała mi, że zawsze miała problemy, bo fachowcy nie używali podkładowej malując drzwi i framugi. Wpadła na pomysł, że mają malować każdą warstwę innym kolorem. Tak dobierała, żeby po ostatniej kolor wychodził tak jak było założone. Jak przychodziła odbierać robotę, to znajdowała mało widoczny kawałek i szpilką rysowała. Było widać czy są wszystkie warstwy. Po kilku wpadkach ekipa już nie próbowała po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Nie wiem, czy mam 9 warstw, wiem, że są dylatacje, folia, spadek, izolacje itd. Pamiętam, jak mi to wszystko opowiadał, ale mnie to wtedy średnio interesowało W każdym razie leżą już 12 lat i nic im się nie dzieje. Balkon robił inny fachowiec, z tych samych płytek i niestety to już inna bajka Płytki latają, a od spodu odpadł tynk. Niestety fachowca sprzed lat już niestety nie ma. Przyszedł inny i wytknął wszystkie błędy. Stąd wiem, jak być powinno, bo mam balkon do zrobienia na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts