Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak znajdę, dam znać:)

Ania, myślę o kobalcie, kawowym albo nawet o takim fuksjowym (nie pamiętam nazwy). Tylko nie wiem, czy kupię w ogóle:bash:

Ps. u nas dzisiaj taki wiatr, że brzózka nam odleciała:eek:.. a sąsiadom namiot z Ikei - wyleciał już na drogę - obawiam się, że nie dogonią;)

mam nadzieję że 2015 :D ale ciort wie jak to będzie z czasem by taras zrobić

nie wiem też dokładnie jak się to robi, bo w necie są różne realizacje:

- na betonie

- na piachu

- na folii

czy to co jest pod ma jakieś szczególne znaczenie?

chyba zależy co masz juz ( np u mnie jest już wylany beton) , jakie podłoże i jaka technologia danego producenta :cool:

Jak znajdę, dam znać:)

Ania, myślę o kobalcie, kawowym albo nawet o takim fuksjowym (nie pamiętam nazwy). Tylko nie wiem, czy kupię w ogóle:bash:

Ps. u nas dzisiaj taki wiatr, że brzózka nam odleciała:eek:.. a sąsiadom namiot z Ikei - wyleciał już na drogę - obawiam się, że nie dogonią;)

czekam zatem :cool: brzózka sie odnalazła ???

ok 200-220zł na dwa miesiące

ale nie byliśmy codziennie coś robić, czasem tylko na 2-3h, więc to też niezbyt miarodajne

a ile płacisz teraz?

jakoś wydaje mi sie strasznie dużo

aktualny rachunek 17.01-24.03 - 453,27 zł /2 miesiące

poprzedni za poprzedni okres ( święta) bo chyba dużo gotowałam/piekłam/goście ogladali tv bo już sama nie wiem ok 650 zl /2 miesiace :bash::bash:

Zaburza mi to średnio roczne opłaty za dom :bash::bash::bash::bash::bash:

Iwonka - u mnie 300 za mc:( Będę zmieniać 8 halogenów na ledy, bo żrą strasznie, a tak: rekuperacja, nawilżacz, brama, domofon, kamery, centralki, monitory, czujki, podlewanie ogrodu - to wszystko ciągnie prąd. My jeszcze pracujemy w domu, także komputery, drukarka, skaner, 5 ładowarek- kto to pamięta, żeby wszystko wyłączać?:bash:

Gotuję przeciętnie, tv oglądamy jak wszyscy - myślę że właśnie praca w domu dużo pożera, dodatkowo cała ta elektronika.

Aaa, dojdzie jeszcze oświetlenie ogrodowe - tam na szczęście same ledy.

A ile płaciliście w poprzednim lokum? Tak sobie podsumowałam i biorąc pod uwagę ilość nowych sprzętów wcale nie jest tak dużo więcej ( z tym że my płaciliśmy dużo).

Dla porównania w mieszkaniu płaciliśmy 180-200 zł na 130 metrach.

Chyba trzeba budować wiatrak:p

Edytowane przez _Chloe_

Iwonka - u mnie 300 za mc:( Będę zmieniać 8 halogenów na ledy, bo żrą strasznie, a tak: rekuperacja, nawilżacz, brama, domofon, kamery, centralki, monitory, czujki, podlewanie ogrodu - to wszystko ciągnie prąd. My jeszcze pracujemy w domu, także komputery, drukarka, skaner, 5 ładowarek- kto to pamięta, żeby wszystko wyłączać?:bash:

Gotuję przeciętnie, tv oglądamy jak wszyscy - myślę że właśnie praca w domu dużo pożera, dodatkowo cała ta elektronika.

Aaa, dojdzie jeszcze oświetlenie ogrodowe - tam na szczęście same ledy.

A ile płaciliście w poprzednim lokum? Tak sobie podsumowałam i biorąc pod uwagę ilość nowych sprzętów wcale nie jest tak dużo więcej ( z tym że my płaciliśmy dużo).

Dla porównania w mieszkaniu płaciliśmy 180-200 zł na 130 metrach.

Chyba trzeba budować wiatrak:p

Chloe ale u mnie nie ma prawie nic z tego :: rekuperacja, nawilżacz, brama, domofon, kamery, centralki, monitory, czujki, podlewanie ogrodu - to wszystko ciągnie prąd. My jeszcze pracujemy w domu, także komputery, drukarka, skaner, 5 ładowarek- kto to pamięta, żeby wszystko wyłączać?:bash:

Do tego wszędzie ledy , sprzety poza lodówka nowe ( sprawdzone nie ciągnie prądu na lewo) , pracujemy poza domem, jesteśmy tylko w dwójkę :bash:

Jakoś dużo mi sie wydaje, zwłaszcza jak dojdzie ta cała reszta :bash:

Może trochę przesadzam ale jakos dużo mi sie wydaje:bash: i perspektywa wiecej mi nie pasuje :rolleyes:

oł siut - faktycznie bardzo dużo masz :(

jak nam przyjdzie rachunek teraz to Ci powiem ile wyszło

mnie już Ł straszy że jak indukcja będzie dużo nas kosztowała za prąd to bym się z nią pożegnała i będzie gaz, bo to dużo taniej

z ciekawości chętnie poznam ile Wam wyszło ;)

Ja płacę od 180 do 230 zł / mc

dziękuję, to niby tyle co u mnie :rolleyes: