ivy17 31.03.2015 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Chloe granacik, toupe lub szary;) Ivy fajna ta deska ! jest spory wybór jeszcze nie wiem co ostatecznie wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.03.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 ...ale myśle o desce kompoytowej... u nas też ma być Ł już przytaknął że to i nic innego ale poszukiwania może wiosną dopiero jakoś - sama nie wiem kiedy będzie czas na robienie tego tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 31.03.2015 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 u nas też ma być Ł już przytaknął że to i nic innego ale poszukiwania może wiosną dopiero jakoś - sama nie wiem kiedy będzie czas na robienie tego tarasu a która wiosna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.03.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 mam nadzieję że 2015 ale ciort wie jak to będzie z czasem by taras zrobić nie wiem też dokładnie jak się to robi, bo w necie są różne realizacje: - na betonie - na piachu - na folii czy to co jest pod ma jakieś szczególne znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 31.03.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Jak znajdę, dam znać Ania, myślę o kobalcie, kawowym albo nawet o takim fuksjowym (nie pamiętam nazwy). Tylko nie wiem, czy kupię w ogóle:bash: Ps. u nas dzisiaj taki wiatr, że brzózka nam odleciała:eek:.. a sąsiadom namiot z Ikei - wyleciał już na drogę - obawiam się, że nie dogonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 mam nadzieję że 2015 ale ciort wie jak to będzie z czasem by taras zrobić nie wiem też dokładnie jak się to robi, bo w necie są różne realizacje: - na betonie - na piachu - na folii czy to co jest pod ma jakieś szczególne znaczenie? chyba zależy co masz juz ( np u mnie jest już wylany beton) , jakie podłoże i jaka technologia danego producenta Jak znajdę, dam znać Ania, myślę o kobalcie, kawowym albo nawet o takim fuksjowym (nie pamiętam nazwy). Tylko nie wiem, czy kupię w ogóle:bash: Ps. u nas dzisiaj taki wiatr, że brzózka nam odleciała:eek:.. a sąsiadom namiot z Ikei - wyleciał już na drogę - obawiam się, że nie dogonią czekam zatem brzózka sie odnalazła ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) PYTANIE - ile płacicie za prąd miesięcznie ???http://www.elektroinzynieria.pl/MainLibrary/63x216x144x62916x0/rachunki-prad-zwieksza-5717398-jpg.jpeg Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.04.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 narazie to mam to co sobie samo wyrosło ale może się zrobi na betonie - bo to chyba będzie pewniejsze i stabilniejsze do tej pory miałam ten prąd budowlany to chcesz wiedzieć? od kiedy mieszkamy jeszcze nie miałam rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Karola napisz bo jak na droższym masz tyle co ja to sie załamię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.04.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 ok 200-220zł na dwa miesiąceale nie byliśmy codziennie coś robić, czasem tylko na 2-3h, więc to też niezbyt miarodajne a ile płacisz teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaania 01.04.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Ivy, musze odkopac rachunki ja mam prad "normalny" od dawna ale zawsze place z gory za caly sezon, bo nigdy nie pamietam potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 ok 200-220zł na dwa miesiące ale nie byliśmy codziennie coś robić, czasem tylko na 2-3h, więc to też niezbyt miarodajne a ile płacisz teraz? jakoś wydaje mi sie strasznie dużo aktualny rachunek 17.01-24.03 - 453,27 zł /2 miesiące poprzedni za poprzedni okres ( święta) bo chyba dużo gotowałam/piekłam/goście ogladali tv bo już sama nie wiem ok 650 zl /2 miesiace :bash: Zaburza mi to średnio roczne opłaty za dom :bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.04.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 oł siut - faktycznie bardzo dużo masz jak nam przyjdzie rachunek teraz to Ci powiem ile wyszło mnie już Ł straszy że jak indukcja będzie dużo nas kosztowała za prąd to bym się z nią pożegnała i będzie gaz, bo to dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.04.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Ja płacę od 180 do 230 zł / mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.04.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Iwonka - u mnie 300 za mc:( Będę zmieniać 8 halogenów na ledy, bo żrą strasznie, a tak: rekuperacja, nawilżacz, brama, domofon, kamery, centralki, monitory, czujki, podlewanie ogrodu - to wszystko ciągnie prąd. My jeszcze pracujemy w domu, także komputery, drukarka, skaner, 5 ładowarek- kto to pamięta, żeby wszystko wyłączać? Gotuję przeciętnie, tv oglądamy jak wszyscy - myślę że właśnie praca w domu dużo pożera, dodatkowo cała ta elektronika. Aaa, dojdzie jeszcze oświetlenie ogrodowe - tam na szczęście same ledy. A ile płaciliście w poprzednim lokum? Tak sobie podsumowałam i biorąc pod uwagę ilość nowych sprzętów wcale nie jest tak dużo więcej ( z tym że my płaciliśmy dużo). Dla porównania w mieszkaniu płaciliśmy 180-200 zł na 130 metrach. Chyba trzeba budować wiatrak:p Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Iwonka - u mnie 300 za mc:( Będę zmieniać 8 halogenów na ledy, bo żrą strasznie, a tak: rekuperacja, nawilżacz, brama, domofon, kamery, centralki, monitory, czujki, podlewanie ogrodu - to wszystko ciągnie prąd. My jeszcze pracujemy w domu, także komputery, drukarka, skaner, 5 ładowarek- kto to pamięta, żeby wszystko wyłączać? Gotuję przeciętnie, tv oglądamy jak wszyscy - myślę że właśnie praca w domu dużo pożera, dodatkowo cała ta elektronika. Aaa, dojdzie jeszcze oświetlenie ogrodowe - tam na szczęście same ledy. A ile płaciliście w poprzednim lokum? Tak sobie podsumowałam i biorąc pod uwagę ilość nowych sprzętów wcale nie jest tak dużo więcej ( z tym że my płaciliśmy dużo). Dla porównania w mieszkaniu płaciliśmy 180-200 zł na 130 metrach. Chyba trzeba budować wiatrak:p Chloe ale u mnie nie ma prawie nic z tego :: rekuperacja, nawilżacz, brama, domofon, kamery, centralki, monitory, czujki, podlewanie ogrodu - to wszystko ciągnie prąd. My jeszcze pracujemy w domu, także komputery, drukarka, skaner, 5 ładowarek- kto to pamięta, żeby wszystko wyłączać? Do tego wszędzie ledy , sprzety poza lodówka nowe ( sprawdzone nie ciągnie prądu na lewo) , pracujemy poza domem, jesteśmy tylko w dwójkę Jakoś dużo mi sie wydaje, zwłaszcza jak dojdzie ta cała reszta Może trochę przesadzam ale jakos dużo mi sie wydaje:bash: i perspektywa wiecej mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 a o wiatraku czy ogniwach już myślałam...ale chyba sie nie oplaca a na wiatrak mam za malą działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.04.2015 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 oł siut - faktycznie bardzo dużo masz jak nam przyjdzie rachunek teraz to Ci powiem ile wyszło mnie już Ł straszy że jak indukcja będzie dużo nas kosztowała za prąd to bym się z nią pożegnała i będzie gaz, bo to dużo taniej z ciekawości chętnie poznam ile Wam wyszło Ja płacę od 180 do 230 zł / mc dziękuję, to niby tyle co u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.04.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 a o wiatraku czy ogniwach już myślałam...ale chyba sie nie oplaca a na wiatrak mam za malą działkę Albo taki rowerek, co prąd produkuje - pedałujesz, światło się świeci i w dodatku darmowa siłownia jest:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.04.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 U nas prąd wychodzi średniomiesięcznie ok. 200 zł - rodzina 2+1, pracujemy przeważnie w domu, dwa duże telewizory, dwa laptopy, pełno komórek i tabletów - także nie jest chyba źle ? Ale muszę dodać, że kuchenka gazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts