Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

Ivy, plakat bardzo ciekawy, a już u nas odrobinę chłodniej, w nocy lało i przed chwilą też urwanie chmury:)

Sama nie wiem gdzie go dam i jakie będzie miał towarzystwo :-) Nie umiem wybierać takich dupereli/dekoracji :bash:

Już jest trochę chłodniej bo nie ma ostrego słońca - ale 28 stopni nadal :-)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fajny plakat!! bardzo fajny!!

u mnie takie oberwanie chmury że świata nie widać było... a futro sobie urządziło zabawę w błocie :bash: chyba dziś już do domu nie wejdzie :-P

Plakat dziekuje ;)

Futro chyba będzie mia lo przy takiej pogodzie eksmisje na dłużej eheh

Iwonka, ten plakat jest intrygujący! :) Jak to nie umiesz wybierać, jak widać, że umiesz :D

Strasznie niepewna jestem swoich wyborów, podobają mi się wnętrza z dodatkami ale sama boje się zagracenia :bash: Plakat kupiłam i już wydrukowany ( kupiona wersja elektroniczna) zatem gdzieś znajdzie swoje miejsce ;)

U nas powoli, leniwie :cool: W tej chwili trwa etap kolejny walki z chwastami, jest całkiem niezłe kawalkami ale jako ze trawę przełożyliśmy na jesień to walczymy dalej :-)

6c79301ccd7fae4eb40b2eae45056912.jpg

ale żeby nie było mam tez kilka roślinek :yes:

2b98bfdab6f9d4e1da2498d6fa71677a.jpg

Maj a tymczasowe miejsce bo plan jest trochę inny, ale to na jesień jak sie uporamy z pracami :)

Jako ze tylko na FM są osoby dobierające kolor zmywaków do kuchni ( narendil :hug:) to poczynilam zakupy:

http://cdn2.jysk.com/getimage/web.medium/57189

http://cdn2.jysk.com/getimage/web.medium/57185

TUTAJ

:hug:

plakat swietny, sciereczki WOW pasowalyby do poduszek i obrusow od Diany jakie mam :-D

Piekna bujna trawa u Was tego lata widze :D

Sciereczki bardzo fajne :-)

Tak trawa się ładnie zazieleniła na lato:yes:

Jeśli chcecie trawę siać jesienią, to dobierzcie starannie nasiona. Trzeba wysiać tak jak zboża ozime, to wtedy szybko wzejdzie na wczesną wiosną :)

Czyli na co powinniśmy zwrócić uwagę, to nie taka sama trawa ?

Chodzi mi o to, żebyście wybrali dobrej firmy trawę, bo ta marketowa, to różna bardzo i może nie wzejść ładnie szczególnie po zimowaniu. Ja mam wrażenie, że oni często mieszają świeże nasiona ze starymi i potem w ogrodzie szajs rośnie.

Chodzi mi o to, żebyście wybrali dobrej firmy trawę, bo ta marketowa, to różna bardzo i może nie wzejść ładnie szczególnie po zimowaniu. Ja mam wrażenie, że oni często mieszają świeże nasiona ze starymi i potem w ogrodzie szajs rośnie.

oki. to już mam jasność, dziękuję :-)

Ivy, my sialiśmy trawę jesienią zeszłego roku (koniec października) i o ile w zeszłym roku wzeszła tak sobie to teraz jest naprawdę ładnie :) Mamy trawę Rolimpex mieszankę sportową. Dobrze jest kupić popularną mieszankę żeby potem bez problemu robić dosiewki, mąż wiosną sporo musiał jeszcze dosiać tam gdzie nie wzeszła. Za to teraz wygląda super, ale mamy siatkę na krety i automatyczne podlewanie, to jest chyba główna część sukcesu, powodzenia!!!

Ivy, my sialiśmy trawę jesienią zeszłego roku (koniec października) i o ile w zeszłym roku wzeszła tak sobie to teraz jest naprawdę ładnie :) Mamy trawę Rolimpex mieszankę sportową. Dobrze jest kupić popularną mieszankę żeby potem bez problemu robić dosiewki, mąż wiosną sporo musiał jeszcze dosiać tam gdzie nie wzeszła. Za to teraz wygląda super, ale mamy siatkę na krety i automatyczne podlewanie, to jest chyba główna część sukcesu, powodzenia!!!

OOOOOO kogo ja widzę ;) Dziekuję za slowa wsparcia do jesiennych wysiewów, w okolicy wszyscy poz anami zrobili to wiosna ale poza tym ze jest zielona to jest różnie :cool:

Co tam u Was, jak sie mieszka . Pokazała byś trochę tego swojego zielonego dywanu :cool:

Też bym chciała siatkę, tyle że ja mam koło 1000 m2 trawnika, a do tego rabaty. To nie wykonalne.

hmmm u nas chyba nie będzie siatki na krety, chyba - do momentu realizacji jeszcze chwila :cool:

Ja tam wolę zawodowe mieszanki traw. Z kupieniem nie ma problemu, a na dodatek gwarancja, że trawa jest doskonałej jakości. Można dobrać zgodnie z warunkami i potrzebami użytkowymi. Na dodatek jak wschodzi, to już nie wymaga dosiewek :)

Kreta traktuję Pożegnaniem z Kretem. Dostaje biedak po tym lekkiego rozwolnienia i kręci mu się w łepku, więc opuszcza teren. Ale to tylko na rabatach leję, żeby nie podkopywał roślin. Z trawnika pracowicie usuwam kretowiska. Wolę to niż wymianę całego trawnika, gdyby dopadły go pędraki. Na pędraki siatka nie pomoże ;) a kret tak. To moje drugie wytłumaczenie, czemu nie mam siatki :)

Ja tam wolę zawodowe mieszanki traw. Z kupieniem nie ma problemu, a na dodatek gwarancja, że trawa jest doskonałej jakości. Można dobrać zgodnie z warunkami i potrzebami użytkowymi. Na dodatek jak wschodzi, to już nie wymaga dosiewek :)

Kreta traktuję Pożegnaniem z Kretem. Dostaje biedak po tym lekkiego rozwolnienia i kręci mu się w łepku, więc opuszcza teren. Ale to tylko na rabatach leję, żeby nie podkopywał roślin. Z trawnika pracowicie usuwam kretowiska. Wolę to niż wymianę całego trawnika, gdyby dopadły go pędraki. Na pędraki siatka nie pomoże ;) a kret tak. To moje drugie wytłumaczenie, czemu nie mam siatki :)

Nie znam sie na trawach, widzę po okolicy rożne mieszanki siali :-) Sąsiad miał jakąś wypasiona a i tak musi dosiewać albo coś zrobić bo ma place - wszystko fajnie przygotowane, odpowiedni siewnik, sporo wkładu własnego a nie jest idealnie a mieszanka super :-)

Co do kretów to z zasady ich u nas mało, sa na niektórych działkach wiec pewnie zastosuję Twoja metodę bo na siatkę obawiam sie ze nie wystarczy chyba, zobaczymy na końcu :-(

teraz muszę rozejrzeć sie jeszcze za jakimiś iglakami/tujami zeby na jednym boku dzialki je posadzić jako zielone tło dla reszty w celu odgrodzenia się :yes: