ivy17 21.07.2015 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Idąc za werwa Tomkowej i po pokazaniu bloga z szablonami którego kiedyś juz widziałam ale zupełnie mi umknął zastanawiam się co zrobić fajnego w garderobie Co byscie zrobiły na tej ścianie - lustro i ??? bo nie mam lustra w garderobie nadal Zastanawiam sie nad szablonem lub pasami Fotel tez wymaga przeróbki ale niestety nie wiem jak sie za to zabrać bez umiejętności szycia a chyba na tapicera nie zasługuje /nie wiem nawet jaki to byl by koszt/ Drzwi do szafy beda kiedyś białe, na ta chwilę tego typu http://img06.staticclassifieds.com/images_tablicapl/247937485_1_644x461_szafa-pax-ikea-warszawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 21.07.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Ivy z tych szablonów może po prostu wzór Chevron,albo coś takiego tylko to wydaje mi się już skomplikowane i byłby problem ze skosem.http://images55.fotosik.pl/772/297bb7fe77accfa9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.07.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Iwonka, ta moja werwa jest uzależniona od pór roku Na zimę najchętniej zasypiałabym, jak niedźwiadki Ja bym w garderobie pomalowała tę ścianę na gładko, gdyż lustro zajmie sporo miejsca. Mierzyłaś ile zajmie ściany? Jeżeli szablon, to wyłącznie kilka akcentów między lustrem a skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 21.07.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 OOOOOO kogo ja widzę Dziekuję za slowa wsparcia do jesiennych wysiewów, w okolicy wszyscy poz anami zrobili to wiosna ale poza tym ze jest zielona to jest różnie Co tam u Was, jak sie mieszka . Pokazała byś trochę tego swojego zielonego dywanu hmmm u nas chyba nie będzie siatki na krety, chyba - do momentu realizacji jeszcze chwila Mieszka się dobrze, już się bardzo przyzwyczailiśmy do domu Ogarnęliśmy większość lamp (zostały łazienki na górze i nasza sypialnia na którą nie mam pomysłu), wciąż nie mamy mebli, ale na przykład zrobiliśmy rolety więc wreszcie nam nie świeci słońce latem i można się od sąsiadów zasłonić W tym roku większość aktywności skupiliśmy na zewnątrz i teraz powoli zaczynamy się cieszyć działką, choć pracy jest wciąż sporo, ale prawie zrobiłam się specjalistą od mszyc i innego rodzaju szkodników U nas gdyby nie siatka, byłby zryty cały trawnik, bo w rabatach są krety i nornice, siatka super chroni. Uruchomiliśmy też podlewanie rabat i donic ogródkowych, więc jest bardzo wygodnie, bo nie muszę o tym myśleć. Wciąż żyjemy jednak w niewiedzy ile to kosztuje wrzucam kilka zdjęć, może coś Ci się spodoba - ja jestem zachwycona skrzyniami ogródkowymi, które zrobił mój mąż, jest bardzo ładnie i wygodnie z nimi A tutaj rabata różano-lawendowo-budlejowa przy wejściu na działkę, jeszcze wszystko jest małe ale mam nadzieję że za jakiś czas się rozrośnie no i trawa, teraz jest chyba ładniejsza, na zdjęciu wciąż widać trochę pustych miejsc, ale mąż zadziałał z nawozem i dosiewkami i teraz jest fajny dywan Powodzenia w pracach ogródkowych i reszcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ivy z tych szablonów może po prostu wzór Chevron,albo coś takiego tylko to wydaje mi się już skomplikowane i byłby problem ze skosem. własnie ten skos wprowadza mi zamęt:cool: Iwonka, ta moja werwa jest uzależniona od pór roku Na zimę najchętniej zasypiałabym, jak niedźwiadki Ja bym w garderobie pomalowała tę ścianę na gładko, gdyż lustro zajmie sporo miejsca. Mierzyłaś ile zajmie ściany? Jeżeli szablon, to wyłącznie kilka akcentów między lustrem a skosem Jednolicie tzn ta jedna sciana pod skosem , tak ?? cos jak tu ? hmmm nie wiem jakie lustro jeszcze heheh Chcialam jakies duze ale nic fajnego nie moge tam wymyślić Mieszka się dobrze, już się bardzo przyzwyczailiśmy do domu Ogarnęliśmy większość lamp (zostały łazienki na górze i nasza sypialnia na którą nie mam pomysłu), wciąż nie mamy mebli, ale na przykład zrobiliśmy rolety więc wreszcie nam nie świeci słońce latem i można się od sąsiadów zasłonić W tym roku większość aktywności skupiliśmy na zewnątrz i teraz powoli zaczynamy się cieszyć działką, choć pracy jest wciąż sporo, ale prawie zrobiłam się specjalistą od mszyc i innego rodzaju szkodników U nas gdyby nie siatka, byłby zryty cały trawnik, bo w rabatach są krety i nornice, siatka super chroni. Uruchomiliśmy też podlewanie rabat i donic ogródkowych, więc jest bardzo wygodnie, bo nie muszę o tym myśleć. Wciąż żyjemy jednak w niewiedzy ile to kosztuje wrzucam kilka zdjęć, może coś Ci się spodoba - ja jestem zachwycona skrzyniami ogródkowymi, które zrobił mój mąż, jest bardzo ładnie i wygodnie z nimi A tutaj rabata różano-lawendowo-budlejowa przy wejściu na działkę, jeszcze wszystko jest małe ale mam nadzieję że za jakiś czas się rozrośnie no i trawa, teraz jest chyba ładniejsza, na zdjęciu wciąż widać trochę pustych miejsc, ale mąż zadziałał z nawozem i dosiewkami i teraz jest fajny dywan Powodzenia w pracach ogródkowych i reszcie !!! Cudownie u Was Dzisiaj jak usiadłam z kawa pomyślałam ze lubię ten swój domek, duuuuzo brakuje ale jest tak jak chcialam. Super ze Wam tez sie dobrze mieszka , bo to najważniejsze:) Warzywniak superowy , wyszedł idealnie trawka i roślinki super, lawenda sie rozrośnie i na kolejny sezon będzie ogromna Bardzo podoba mi sie zrobiony przed lawenda "plortek" z bukszpanu, nim lawenda pokaże swoje walory jest zieloniutko . Planuję u siebie tak zrobić : z podlewaniem to koszty zależą czy macie osobno liczoną wode /osobny licznik/ czy razem ze ściekami i po ile jest m3 wody U nas o tyle dobrze- tylko dla podlewania - ze mamy szambo wiec koszt samej wody jessuuu jak bym chciala juz miec zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Jednolicie tzn ta jedna sciana pod skosem , tak ?? cos jak tu ? hmmm nie wiem jakie lustro jeszcze heheh Chcialam jakies duze ale nic fajnego nie moge tam wymyślić Dokładnie tak, ta ściana, na której byłoby lustro Ale tak myślę, czy na szaro A może granatowo? Taki piękny, marynarski granat Ostatnio w B widziałam fajne proste lustra, za niecałe 50 zł Może nie są olbrzymie, ale na okres przejściowy idealne Były białe, szare i czarne Były dosyć wąskie, ale dwa obok siebie wyglądałyby u Ciebie super (miały ok 45 cm szerokości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Dokładnie tak, ta ściana, na której byłoby lustro Ale tak myślę, czy na szaro A może granatowo? Taki piękny, marynarski granat Ostatnio w B widziałam fajne proste lustra, za niecałe 50 zł Może nie są olbrzymie, ale na okres przejściowy idealne Były białe, szare i czarne Były dosyć wąskie, ale dwa obok siebie wyglądałyby u Ciebie super (miały ok 45 cm szerokości) Właśnie nie chciałam szarości...wroć chcialam a nawet czarna ale jest umowa w domu z P. ze na górze nie będzie szarości, a głównie szarych scian Są już szare zasłony i podłoga w łazience - jeszcze pewnie w drugiej coś sie pojawi wiec nie chce przeginać Czarny tez już jest w gabinecie wiec odpada a kiedys tak kiedys jeszcze jeden "wolny" dzieciowy gdzie pewnie tez coś z tych kolorow iec ten tego Lustro chcialam w rzeżbionej ramie, takie na bogato ale nie znalazlam "antyku" w fajnej cenie, wieć szukam nadal Myślalam o TYM ale nie wiem czy nei za proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.07.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Iwonka najpierw bym kupiła lustro i zobaczyła ile miejsca Ci zostanie - bo jak chcesz w bogatej ramie to chyba najlepiej na gładkiej ścianie - czyli tylko wtedy pomalować na kolor jakiś to z I. na pewno na proste ja biorę od nich hemnesa lustro jak tylko tam zajadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2015 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Iwonka najpierw bym kupiła lustro i zobaczyła ile miejsca Ci zostanie - bo jak chcesz w bogatej ramie to chyba najlepiej na gładkiej ścianie - czyli tylko wtedy pomalować na kolor jakiś to z I. na pewno na proste ja biorę od nich hemnesa lustro jak tylko tam zajadę no wersje sa dwie - albo bogata rama i gladko albo coś prostego i wtedy wzorek to z I. na pewno na proste - za proste, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.07.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 no pewnie ZA proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 22.07.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 (edytowane) Lustro chcialam w rzeżbionej ramie, takie na bogato ale nie znalazlam "antyku" w fajnej cenie, wieć szukam nadal nie wiem czy nie pasowałoby ci któreś z Jyska.... ja mam to http://cdn1.jysk.com/getimage/web.large/44021 kupiłam po obniżonej cenie (często mają promocję na lustra)... wisi w przedpokoju i jest wystarczająco wielkie, żeby się przejrzeć są też takie do postawienia.... tylko wtedy węższe o połowę, ale też fajne... (zajrzyj sobie na ich stronę) a nie chciałabyś jakiejś wypasionej tapety na tej ścianie? wtedy lustro z tymi swoimi kantami trochę się zgubi... http://img.zszywka.pl/0/0032/w_9878/wystroj-wnetrz/lustro-na-tapecie.jpg http://img.zszywka.pl/0/0206/thb_2293/lustrooswietlenie-tapeta.jpg http://img.shmbk.pl/rimgsph/100307_e4d8d8b9-12b8-4337-99bb-ca00d8b12fde_max_550_800_klasyczne-wnetrze-w-cieplych-kolorach-z-elementami-glamour-hol-przedpokoj-styl-glamour.jpg http://static.e-lazienki.pl/fmfiles/toaleta-dla-gosci1334579027/toaleta-dla-gosci-14_main.jpg?2 albo zaszaleć i poprzyklejać zamiast jednego dużego lustra dużo luster heksagonalnych z Ikei.... ale prawdę powiedziawszy trzeba by się było w sklepie przyjrzeć czy w ogóle w takiej dekoracji da radę człowiek się normalnie przeglądać http://static1.squarespace.com/static/5225a724e4b0329755b79aa6/t/55ac86c9e4b0f779b86015e5/1437370059338/?format=750w tu przykład z bloga Houseloves.... ale wtedy drzwi szafy musiałyby być jednolite białe... pozdrawiam jak tam poszukiwania stolika? Edytowane 22 Lipca 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.07.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Catti jak zwykle przyniesie, co trzeba To lustro Dianalund jest piękne i u Catti prezentuje się znakomicie I te wymiary! 78x180! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2015 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 nie wiem czy nie pasowałoby ci któreś z Jyska.... ja mam to http://cdn1.jysk.com/getimage/web.large/44021 kupiłam po obniżonej cenie (często mają promocję na lustra)... wisi w przedpokoju i jest wystarczająco wielkie, żeby się przejrzeć są też takie do postawienia.... tylko wtedy węższe o połowę, ale też fajne... (zajrzyj sobie na ich stronę) a nie chciałabyś jakiejś wypasionej tapety na tej ścianie? wtedy lustro z tymi swoimi kantami trochę się zgubi... http://img.zszywka.pl/0/0032/w_9878/wystroj-wnetrz/lustro-na-tapecie.jpg http://img.zszywka.pl/0/0206/thb_2293/lustrooswietlenie-tapeta.jpg http://img.shmbk.pl/rimgsph/100307_e4d8d8b9-12b8-4337-99bb-ca00d8b12fde_max_550_800_klasyczne-wnetrze-w-cieplych-kolorach-z-elementami-glamour-hol-przedpokoj-styl-glamour.jpg http://static.e-lazienki.pl/fmfiles/toaleta-dla-gosci1334579027/toaleta-dla-gosci-14_main.jpg?2 albo zaszaleć i poprzyklejać zamiast jednego dużego lustra dużo luster heksagonalnych z Ikei.... ale prawdę powiedziawszy trzeba by się było w sklepie przyjrzeć czy w ogóle w takiej dekoracji da radę człowiek się normalnie przeglądać http://static1.squarespace.com/static/5225a724e4b0329755b79aa6/t/55ac86c9e4b0f779b86015e5/1437370059338/?format=750w tu przykład z bloga Houseloves.... ale wtedy drzwi szafy musiałyby być jednolite białe... pozdrawiam jak tam poszukiwania stolika? ooo bardzo dziękuję Tak coś chodzi za mna w tej garderobie żeby zmienić i sama nie wiem co Twoje lustro jest super, i zobaczyłam ze można je upolować za mniej niż połowe ceny Hmmmm musze zmierzyć czy się zmieści Jesli tak to scianę zostawiła bym gładką a obok bym postawiła jakos ładnie pikowany taborecik co to po niego nie mogę dojechać do Karoliny i by było idealnie Catti jak zwykle przyniesie, co trzeba To lustro Dianalund jest piękne i u Catti prezentuje się znakomicie I te wymiary! 78x180! tak, Catii ma zawsze jakies perełki lustro jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 23.07.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Piękne to lustro, idę pooglądać co tam jeszcze mają w jysk. Nie spodziewałam się takich fajnych rzeczy tam. Szkoda, że heksagony zniknęły z Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2015 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Piękne to lustro, idę pooglądać co tam jeszcze mają w jysk. Nie spodziewałam się takich fajnych rzeczy tam. Szkoda, że heksagony zniknęły z Ikei w jysku czasem coś fajnego mają a lustra sa jeszcze TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 23.07.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 w jysku czasem coś fajnego mają a lustra sa jeszcze TU Ale jak sprawdzam dostepność to juz w zadnym sklepie Ikea nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2015 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Ale jak sprawdzam dostepność to juz w zadnym sklepie Ikea nie ma :/ to albo będzie dostawa albo wycofują ciekawe czy sa w nowym katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.07.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Ale jak sprawdzam dostepność to juz w zadnym sklepie Ikea nie ma :/ to albo będzie dostawa albo wycofują ciekawe czy sa w nowym katalogu nie ma i nie będzie.... zadzwoniłam do Ikei, miła pani powiedziała, że te lustra sprzedawane są od 2010 roku i ich sprzedaż zaplanowana była do sierpnia 2015... na dzień dzisiejszy nie ma w żadnym sklepie i nie będzie już dostaw... nie jest też w systemie zaplanowany żaden produkt zastępczy, a co z nowości będzie początkiem sierpnia w katalogach to pani niestety nie wiedziała.... jednym słowem.... maszbaboplacek pozostaje zerżnąć wzór, wymiary i udać się do najbliższego szklarza w celu zakupu, a za zaoszczędzone pieniądze kupić se torebkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 26.07.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Iwonka ja tylko na chwilę wpadam z życzeniami urodzinowymi:) sto lat,a nawet dwieście:)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.07.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Spełnienia marzeń Jubilatko! http://emotikona.pl/emotikony/pic/czterolistna-koniczyna.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts