ivy17 17.08.2015 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 spokojnie...takich scian na lutsro mam wiecej moge po drugiej stronie to zrobic, czyli jadalnia/salon ooo to super ze możesz poszaleć A może szafa z lustrami na drzwaiach, tylko tak żeby po zamknięciu wyglądały jak jedno w ramie. No, wprawdzie przecięte przez środek Można też wyłożyć drzwi szafy kwadratami lustrzanymi, podobnie jak okno ze szprosami. u mnie chyba jednak nie da sie tak zrobić jak z moje inspiraci, bedzie "zwyklakowo" Ivy mam pytanie odnosnie zmiekczacza.Posiadacie także cudo? Ps.Masz przcudną bramę!: D Tak mam zmiękczacz i jestem jego wielka fanką, co potrzebujesz wiedziec ?? bramy niestety jeszcze nie mam :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 18.08.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Zakup zmiękczacz wody powinien być obowiązkową inwestycją po budowie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.08.2015 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Zakup zmiękczacz wody powinien być obowiązkową inwestycją po budowie domu tak, zgadzam się z tym Bardzo sobie chwalę ten zakup, nigdy wczesniej z niego nie korzystałałm ale okazało sie ze jest sporo kamienia u nas wiec zdecydowaliśmy sie bez wahania Wielokrotnie pisalam ze jestem jego wielką fanką, bardzo ułatwia sprzątnie, nie ma osadów z kamienia ktore trzeba czyscić/szorować, praktycznie nie używam preparatów do kamienia, mam jeden który sporadycznie jest w uzyciu ale to tak bez konieczności Czy mniej chemii sie używa, nie wiem nawet bo zawsze mało używałam i wystarcza wiec pewnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.08.2015 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Wracam bardzo powoli do tematu drugiej łazienki która czeka w kolejce Pewnie jeszcze chwile poczeka ale potrzebuję porady:yes: Jak rozwiązać temat płytek na scianie z oknem pod którym będzie stala wanna do zabudowy , po prawej widac pólke przy wannie , po lewej jeszcze oststeczni enie wiem, tak jak wisi ta mała robocz aumywalka będzie jakas zbudowa z umywalkami . Raczej ze wzgledów użytkowych bedą tam musiały byc płytki , nie wiem tez jak to rozwiązac na scianie z umywalkami , tam chciała bym ich jak najmniej zdjęcie poglądowe łazienki nie wiem jeszcze jakie płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 19.08.2015 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Iwonko, my właśnie uruchomiliśmy umywalkę w małej łazience, gdzie za umywalką mamy czarną ścianę malowaną farbą ceramiczną Para. Farba kapitalnie się zmywa, co przetestowaliśmy już na pokojach dzieci. Wprawdzie nie mieszkamy, ale moje dzieciaki w zachwycie nad swoimi pokojami sprawdzały to i owo (czy da się wdrapać po futrynie na ścianę etc). Farba zmywa się idealnie. Jak olejna. U nas kran podtynkowy, ale nic się nie chlapie. Bałam się tej decyzji o braku płytek za umywalką, ale zaryzykowałam ze względów estetycznych oraz dlatego, że ktoś na FM, kto ma takie rozwiązanie też mi je polecił. Okazuje się, że była to bardzo dobra decyzja. Jak mawiają - kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana;)Postaram się jakoś wrzucić zdjęcia łazienki, bo i tak to obiecałam, tylko mam wielki kłopot ze zrobieniem sensownego zdjęcia, kolory bardzo się przekłamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 19.08.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Dzieki Ivy,a dużo daliscie za to ?kurde po roku tylko padła mi pierwsza bateria .co chwilę kupuje odkamieniacze :(mam prośbę ,moglabys mi podac nazwę tego zmiekczacza ?z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.08.2015 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Iwonko, my właśnie uruchomiliśmy umywalkę w małej łazience, gdzie za umywalką mamy czarną ścianę malowaną farbą ceramiczną Para. Farba kapitalnie się zmywa, co przetestowaliśmy już na pokojach dzieci. Wprawdzie nie mieszkamy, ale moje dzieciaki w zachwycie nad swoimi pokojami sprawdzały to i owo (czy da się wdrapać po futrynie na ścianę etc). Farba zmywa się idealnie. Jak olejna. U nas kran podtynkowy, ale nic się nie chlapie. Bałam się tej decyzji o braku płytek za umywalką, ale zaryzykowałam ze względów estetycznych oraz dlatego, że ktoś na FM, kto ma takie rozwiązanie też mi je polecił. Okazuje się, że była to bardzo dobra decyzja. Jak mawiają - kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana;) Postaram się jakoś wrzucić zdjęcia łazienki, bo i tak to obiecałam, tylko mam wielki kłopot ze zrobieniem sensownego zdjęcia, kolory bardzo się przekłamują. Bardzo myśle jak i gdzie uniknąc plytek, ale koło wanny chyba sa potrzebne , glównie chodzi mi o te plaskie części przy wannei / połka na kosmetyki i z drugiej strony/ Przy umywalce raczej nie bedzie płytek tylko farba + lustro cos jak tu te "płaskie części oraz polączenie wanna /sciana z oknem ?? czy woda tam nie będzie czasem stala przy kąpieli ?? takie przykladowe foto. Problem ze u mnie ta sciana ma duzo załamań FOTKI bardzo poproszę :yes: Dzieki Ivy,a dużo daliscie za to ?kurde po roku tylko padła mi pierwsza bateria .co chwilę kupuje odkamieniacze :(mam prośbę ,moglabys mi podac nazwę tego zmiekczacza ?z góry dziękuję My mamy TEN model, polecony za dobry stosunek jakości do ceny, zapłaciliśmy coś ok tej ceny, pewnie odrobinke mniej bo kupowalismy wszytsko do instalacji w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.08.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 O rety, ale by tam u Ciebie pięknie wyglądała wanna wolnostojąca :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.08.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 ... czy woda tam nie będzie czasem stala przy kąpieli ??... jak się nie będziesz rzucać jak karp bez wody to nie będzie stała hihi a wanna będzie dotykać ściany z lewej? ja bym dała płytki na ścianę kolankową do okna, po prawej tylko półkę w środku - bo do góry jakby ciągnąć to chyba ten skos się nie zgrywa z oknem? po lewej na ścianę to zależy od tego jak będzie rozwiązane z umywalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.09.2015 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 O rety, ale by tam u Ciebie pięknie wyglądała wanna wolnostojąca :yes: Aniu "niestety" wanna juz jest i będzie normalna;) jak się nie będziesz rzucać jak karp bez wody to nie będzie stała hihi a wanna będzie dotykać ściany z lewej? ja bym dała płytki na ścianę kolankową do okna, po prawej tylko półkę w środku - bo do góry jakby ciągnąć to chyba ten skos się nie zgrywa z oknem? po lewej na ścianę to zależy od tego jak będzie rozwiązane z umywalką wanna będzie dotykać sciany - chyba- pod oknem a z dwóch boków cos będzie - z prawej wneka na kosmetyi a zlewej zastanawialam sie nad Pociagniecie/przedłużeniem blatu - ale zupełnie nie mam pomyslu jak to zrobić. ZUPEŁNI ENIE MAM NA NIA POMYSŁU :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.09.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 zrób rzut z góry z wymiarami ścian, tego co jest gdzie - wymiar wanny zaraz się coś wymyśli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 07.09.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Chętnie coś pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.09.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 no nie wierzę kto na forum zaglądnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 07.09.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 część wątków odwiedzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.09.2015 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 zrób rzut z góry z wymiarami ścian, tego co jest gdzie - wymiar wanny zaraz się coś wymyśli :) poniżej wymiary i "plan" co gdzie jak bylo wsyępnie i jak sa przygotowane instalacje Tylko proporcje wymiarow cos nie teges tutaj kabina+ wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 07.09.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 tak możesz zrobić, super to wygląda: http://images42.fotosik.pl/291/a095d8a3f001f287med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.09.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Ivy, a nie chcesz oddać projektu tej łazienki w ręce Agnieszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.09.2015 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 tak możesz zrobić, super to wygląda: http://images42.fotosik.pl/291/a095d8a3f001f287med.jpg ooo ślicznie Ivy, a nie chcesz oddać projektu tej łazienki w ręce Agnieszki? nie wiem... chciała bym mieć jakąś ogólna wizje i może wtedy bo nie mam na nia zuperlnie pomysłu - ani płytki, ani wygląd, nic.. szukam natchnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.09.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jak się ma pomysł i natchnienie, to niepotrzebny jest projektant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.09.2015 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jak się ma pomysł i natchnienie, to niepotrzebny jest projektant czyli potrzebny mi projektant bo nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts