duś1719506024 24.09.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 to ja też wrócę do łazienek (rere jak to nazywasz prymitywną wizką, to obawiam się, że wszelkie moje sporządzane na etapie wykończeniówki były niczym rysunki jaskinowca! ) czy lustro ma być wklejane na całej długości od narożnika do prysznica? bo jeśli tak, to bym mozaikę cała chyba pod prysznicem - obawiam się, że na tym kawału ściany pod lustrem nie będzie wyeksponowana, a przecież bajera tkwi we wzorze. jeśli zaś lustro będzie w ramie i tylko na części, to chyba prysznic zrobiłabym biały, a mozaiczkę dała na ścianie, co by była tym 1 elementem, na który padnie wzrok odwiedzającego kibello. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.09.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ivy, nic nie mam na meilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.09.2013 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 to ja też wrócę do łazienek (rere jak to nazywasz prymitywną wizką, to obawiam się, że wszelkie moje sporządzane na etapie wykończeniówki były niczym rysunki jaskinowca! ) czy lustro ma być wklejane na całej długości od narożnika do prysznica? bo jeśli tak, to bym mozaikę cała chyba pod prysznicem - obawiam się, że na tym kawału ściany pod lustrem nie będzie wyeksponowana, a przecież bajera tkwi we wzorze. jeśli zaś lustro będzie w ramie i tylko na części, to chyba prysznic zrobiłabym biały, a mozaiczkę dała na ścianie, co by była tym 1 elementem, na który padnie wzrok odwiedzającego kibello. prymitywna wizualizacja jest super Nie umiem takiej zrobić , a przydało by sie w drugiej łazience Obgadałam z P. rozstaw przedmiotów w łazience - stelarz bedzie wkuty w ściane zeby zyskac miejsce i nie robić już tej zabudowy na niego.Czyli tu mamy jedną gładką powierzchnię -. Łazienka dla przypomnienia jest wagonowata - ma 120 x 342 po tynkach na gotowe przed płytkami. Lustro raczej na 90% planowane było nad szafka z umywalka - wklejane, w ramie, ozdobne, proste...do ustalenia Planowane było początkowo własnie tak aby na tej scianie z kibelkiem wyeksponować te mozaikowe płytki ....czyli były by one na szerokości 250 cm ( 342 - 90 cm głębokość brodzika) lub do końca czyli jako jedna ściana w brodziku na 342 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.09.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.09.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 prymitywna wizualizacja jest super Nie umiem takiej zrobić , a przydało by sie w drugiej łazience Obgadałam z P. rozstaw przedmiotów w łazience - stelarz bedzie wkuty w ściane zeby zyskac miejsce i nie robić już tej zabudowy na niego.Czyli tu mamy jedną gładką powierzchnię -. Łazienka dla przypomnienia jest wagonowata - ma 120 x 342 po tynkach na gotowe przed płytkami. Lustro raczej na 90% planowane było nad szafka z umywalka - wklejane, w ramie, ozdobne, proste...do ustalenia Planowane było początkowo własnie tak aby na tej scianie z kibelkiem wyeksponować te mozaikowe płytki ....czyli były by one na szerokości 250 cm ( 342 - 90 cm głębokość brodzika) lub do końca czyli jako jedna ściana w brodziku na 342 cm.... No właśnie nie wiedziałam jak z zabudową stelaża będzie. Jeśli ma być na prosto to rozwiązuje problem z mozaiką na całej ścianie. Zaraz poprawię, tylko emalia przeczytam od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.09.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Wklejam trzy wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.09.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 24.09.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ja dalej nie wiem Mozaika w prysznicu ma tę niezwykłą cechę, że będzie elegancko maskować zaschnięte krople, mydło, itd. Na białych płytkach bedzie orka (wiem, bo mam jeden prysznic biały, drugi mozaikowy). Aaaaaale... Jeśli zrobimy białą ścianę i do tego biały zlew i białą (?) szafkę to nie będzie za płasko? Może obie ściny w L-kę w mozaice? Czy za dużo szczęścia na raz? Rere, ale trzaskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.09.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Mozaika dookoła łazienki. Pytanie co na ścianę przeciwległą w prysznicu? Też mozaika czy białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.09.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 No właśnie nie wiedziałam jak z zabudową stelaża będzie. Jeśli ma być na prosto to rozwiązuje problem z mozaiką na całej ścianie. Zaraz poprawię, tylko emalia przeczytam od Ciebie bardzo dziekuję, jak tam lektura ?? Ja dalej nie wiem Mozaika w prysznicu ma tę niezwykłą cechę, że będzie elegancko maskować zaschnięte krople, mydło, itd. Na białych płytkach bedzie orka (wiem, bo mam jeden prysznic biały, drugi mozaikowy). Aaaaaale... Jeśli zrobimy białą ścianę i do tego biały zlew i białą (?) szafkę to nie będzie za płasko? Może obie ściny w L-kę w mozaice? Czy za dużo szczęścia na raz? Rere, ale trzaskasz Moorela myślałam o szafce drewnianej, w ikea to chyba jest dąb czy coś takiego. Żeby przełamac tą monotonię kolorów. pytanie jakie ty masz płytki te białe ?? Mimo zmiękczacza zostaja kropelki ?? Mozaika dookoła łazienki. Pytanie co na ścianę przeciwległą w prysznicu? Też mozaika czy białe? [ATTACH=CONFIG]214343[/ATTACH] i tylko na tej jednej scianie białe ?? Powiekszone wizki - dziękuję Wersja 1 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214289&d=1380016710 Wersja 2 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214290&d=1380016731 Wersja 3 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214291&d=1380016746 wersja 4 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214343&d=1380032949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.09.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Na razie sama studiuję, bo mąż czasu nie miał . Ivy, a Tobie która wersja najbardziej leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.09.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Wklejam Ci jeszcze wizki z szafką w dębie bielonym. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214507&stc=1 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=214508&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.09.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Na razie sama studiuję, bo mąż czasu nie miał . Ivy, a Tobie która wersja najbardziej leży? Mi 3 lub 4 Wersja 2 chyba odpada całkowicie bo moziaka w samym prysznicu to bedzie bardzo słabo widoczna/zasłonią ja drzwi do kabiny/ Przy 1 boje sie tego łaczenia na scianie płytek( białej i mozaikowej) o może minimalnie róznych wymiarach/zapewne beda z innej serri) , że nie zgra sie to idealnie i bedzie idać to bardzo na takim łączeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 25.09.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ivy17 ja jestem za wersją 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.09.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Się pogubiłam Skoro: Wersja 2 chyba odpada całkowicie bo moziaka w samym prysznicu to bedzie bardzo słabo widoczna/zasłonią ja drzwi do kabiny/ To dlaczego miałyby nie zasłonić tego? Przy 1 boje sie tego łaczenia na scianie płytek( białej i mozaikowej) o może minimalnie róznych wymiarach/zapewne beda z innej serri) , że nie zgra sie to idealnie i bedzie idać to bardzo na takim łączeniu Po której stronie są drzwi? W nr 4, jak dla mnie, za dużo dobrego. Za to nr 3 jest fajny. Ładnie wygląda szafka z bielonego dębu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.09.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Się pogubiłam Skoro: To dlaczego miałyby nie zasłonić tego? Po której stronie są drzwi? W nr 4, jak dla mnie, za dużo dobrego. Za to nr 3 jest fajny. Ładnie wygląda szafka z bielonego dębu drzwi bea przesuwane z lewej na prawa stronę, czyli na scianę z mozaiką . a czemu jedna wyklucza 2 ...sama nie wiem , wydaje mi sie ze jakoś może coś bedzie krzywo i bedzie źle wyglądać...że róznica w fudze , przy innych wymiarach płytek na takim łaczeniu bedzie źle wyglądała...mozaikowe płytki mają 66,6 x 33,3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.09.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Głosuję za nr 3 i szafką w dębie bielonym:-)Twoja łazienka wciąż chodzi mi po głowie - będzie piękna, czuję to:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.09.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 drzwi bea przesuwane z lewej na prawa stronę, czyli na scianę z mozaiką . a czemu jedna wyklucza 2 ...sama nie wiem , wydaje mi sie ze jakoś może coś bedzie krzywo i bedzie źle wyglądać...że róznica w fudze , przy innych wymiarach płytek na takim łaczeniu bedzie źle wyglądała...mozaikowe płytki mają 66,6 x 33,3 cm To już ciut mądrzejsza jestem. A ta nieruchoma część w jakiejś ramie będzie, czy po prostu zamocowane czarami () szkło? Bo jeśli wersja druga, to rzeczywiście może być nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.09.2013 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 A ta nieruchoma część w jakiejś ramie będzie, czy po prostu zamocowane czarami () szkło? Bo jeśli wersja druga, to rzeczywiście może być nieładnie. a ja to wiem :lol2: jeszcze nie wybrałam niestety muszę poszukać czekoś fajnego w dobrej cenie i ładnego, jakies propozycje ?? - szerokośc 120 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.09.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Wiem do czego dąży Narendil . Jeśli będzie szkło w ramie, ewentualne różnice pomiędzy mozaiką a białą płytką nie będą rzucać się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts