Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

Dzięki Iwonko, wiesz ja zakręcona, musiałam gdzieś przeoczyć "stan zero".

A kuchnia z tych jakie kocham - taka, że pierwsze wrażenie po wejściu - czysto, jasno, prosto - PIĘKNIE.

Gdzieś na FM wyczytałam, że biała kuchnia oklepana bo wszyscy mają. No chyba nie. Owszem w inspiracjach jest sporo, trochę na FM. Ale tak z ręką na sercu ile takich kuchni widzicie na żywo - u rodziny, przyjaciół, znajomych??

Raczej i na FM i w realu dominują kuchnie klasyczne, no i IKEA.

Dlatego jak dojrzałam kawałek zdjęcia Twojej - poprosiłam o całość :)

Pusiu muszę cie rozczarować bo moja kuchnia to ikea ;-) Ale jest taka jaką chciałam od zawsze, w jakiej dobrze się czuję i przyjemnie mi sie gotuje :rolleyes:

Biła mila być od kiedy pamiętam i nadla mi sie podoba wiec to był dobry wybór - poza drobiazgami nie mizeniła bym jej na nić innego bo jest taka jak chciałam ;-) Lubie takie wnętrza :rolleyes:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak samo jak ja :)

czasem nachodzą mnie myśli żeby coś zmienić ..a potem patrzę i mi sie podoba jak jest ;-)

Tylko ta żaluzja i uznam za skończone ;-)

.... jeszcze blenda pod szafkami żeby okap sie zlicował, miało być jeszcze szkło pomiędzy szafkami ale z farby wszystko ładnie schodzi ;-)

czasem nachodzą mnie myśli żeby coś zmienić ..a potem patrzę i mi sie podoba jak jest ;-)

Tylko ta żaluzja i uznam za skończone ;-)

.... jeszcze blenda pod szafkami żeby okap sie zlicował, miało być jeszcze szkło pomiędzy szafkami ale z farby wszystko ładnie schodzi ;-)

Żaluzja to rozumiem, że wewnątrz??

U nas tylko rolety zewnętrzne, nie wyobrażam sobie firan i innych zasłon na moich oknach.

Moja mama jeszcze jest w szoku, że nie mamy "karniszy, firan, obrusów, dywaników w łazience i dywanów ogólnie" :lol2:

"Chociaż zazdroskę sobie powieś" mówiła spanikowana :lol2:

Żaluzja to rozumiem, że wewnątrz??

U nas tylko rolety zewnętrzne, nie wyobrażam sobie firan i innych zasłon na moich oknach.

Moja mama jeszcze jest w szoku, że nie mamy "karniszy, firan, obrusów, dywaników w łazience i dywanów ogólnie" :lol2:

"Chociaż zazdroskę sobie powieś" mówiła spanikowana :lol2:

Tak żaluzje wenętrzne drewniane do sufitu :rolleyes: bo tylko to mi pasuje w kuchni :rolleyes:

Obrus tylko na Wigilię jest u mnie a dywanów nie lubię ;-) Nie mamy żaluzji wewnętrznych bo nie było zostawionego miejsca a teraz koszty trochę za duże wiec mam zasłony/firnaki bo moj P ma manię zasłaniania i uwielbia wiec są ;-) Do tego musi być coś na dzięń do zasłonięcia bo ja mieszkam na osiedlu wiec ktoś tam zawsze sie kręci w okolicach okien ;-)

A jak Twój ogród??

chciała bym napisać - super, wszystko rośnie, rabatki skończone itp ale niestety nadal w oczekiwaniu - troche na fundusze trochę na czas ;-)

Roślinki gromadzę i czekają na swoje miejscówki - właśnie czekam na dostawę miskantow gracimilius, szałwi, seslerii ;-) Ostatnio kupiłam trochę jeżówek wiec powoli powoli ;-)

• 2 weeks później...
Ivy, kuchnia super :yes:

A tu sąsiadujące ze sobą okna, jedne z roletami, drugie z zasłonami :) I zobacz, jak świetnie to wygląda :) Wtedy w kuchni też by pasowała roleta materiałowa :)

Aniu śliczne sa takie rozwiązania tylko minusem jest potrzeba posiadanie czegoś do zaslonięcia sie na dzień ;-(