Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

:welcome: super jest tu - dużo podglądam, może coś pościągam :p

i mi :) jeśli można

Witam :hug: zapraszam, u mnie mało nowości ale moż eniedługo sie to zmieni :cool:

Ivy odpytaj Anitkę 89 (100 pomysłów...). Ona miała identyczny problem.

zaraz podpytam :yes:

Zajrzałam na sekundkę, zobaczyć co słychować :).

Trzymam kciuki, bo wiem jaki to ciężki i zabiegany okres :hug:

Panele i szarości fajne :yes:

Buziaki zostawiam :hug:

Dziekuję za odwiedzinki. Okres zabiegany. Jeszcze nie mam interenetu w domu tylko jakoś mobilny z plusa i działa tak ze można się załamać. Wiec ciezko mi cos "mobilnie" załatwić z domu. Na budowie ciągle jakies problemy i tak jakoś mało mnie tu. Szarości dziękują :D

Przy pływających podłogach listwa powinna być-teoretycznie;)

A praktycznie,to da się zrobić bez listwy,ale będzie to niezgodne z zaleceniami producenta i normami

Obawiam sie ze wyjdzie równica wysokosci, i jednak listwa bedzie duzo lepiej wygla dac bo je zniweluje :yes:

Iwonko ,płytki do łazienki świetne :cool: (dobrze ,że będą te jasne ,bo lepiej pasują do płytki z mozaiką :yes:),już nie mogę doczekać się efektu :)

Życzę wytrwałości i trzymam kciuki &&& za bezproblemowe realizacje :yes:

ProjeSzar bardzo ładnie pasują, takie delikatne. Mozaika ma tu grac pierwsze skrzypce.

Ups, zostałam wywołana i nie zauważyłam,

lamp, lampek, lampeczek zapisanych mam mnóstwo, ale wsjo w stylu klasycznym ;)

Ivy, właśnie nadrabiam zaległości u Ciebie... teraz uciekam, ale wrócę :D

Vesi szcześliwie nie ma co dużo nadrabiać.

Wszystko sie poprzesuwało bo mamy problem z piecem, jeszcze dobrze nie wystartował a już płyta głowna została wysłana do producenta na gwarancji i czekamy na nową.Czyli piec nie działa :mad::mad: W miedzyczasie okazało sie ze wkład w kominie z nierdzewki fachowcy (tutaj powinien być stek epitetów niecenzuralnych) wsadzili w komin bez uszczelki, kjejąc taśma i traktując młotkiem i trzeba było cały wymieniac ( 8 m poszło do kosza) - czyli znowu czas. Szczesliwie deweloper wziął to na siebie( koszt pewnie jakies 2000) ale kolejne dni leca a za oknem nie mamy już+25

i tak trochę moje terminy biorą w łep...ale trzymam sie dzielnie jeszcze :lol2:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładne płyteczki wybrałaś do łazienki, to do tej większej z wanną? MOzaikowe są śliczne i ten wzór jest cudny.

musze sie zatem przespacerowac w sprawie umywalki :cool: chyba muszę coś jajowatego i niewygodnie małego tam dać..jest dośc wąsko w tej kliteczce :(

Heh, no chyba mojej klitki nie pobijesz, u mnie raptem 100cm x 175 cm, pomniejszone pod oknem o zabudowę stelaża do kibelka, to dopiero klitka :rolleyes: ale spoko, funkcje swoją spełnia należycie, tylko faktycznie malutka umywaleczka jest niepraktyczna, szczególnie dla dużych męskich dłoni, nachlapane mam tam zawsze dookoła ;)

Obawiam sie ze wyjdzie różnica wysokosci, i jednak listwa bedzie duzo lepiej wygladac bo je zniweluje :yes:

Ja też cudowałam , kombinowałam, co dać na łączeniu i jednak różnica wysokości plus krzywa posadzka pod panelami, tylko listwa dala radę, i nie jest tak źle :)

Vesi szcześliwie nie ma co dużo nadrabiać.

Wszystko sie poprzesuwało bo mamy problem z piecem, jeszcze dobrze nie wystartował a już płyta głowna została wysłana do producenta na gwarancji i czekamy na nową.Czyli piec nie działa :mad::mad: W miedzyczasie okazało sie ze wkład w kominie z nierdzewki fachowcy (tutaj powinien być stek epitetów niecenzuralnych) wsadzili w komin bez uszczelki, kjejąc taśma i traktując młotkiem i trzeba było cały wymieniac ( 8 m poszło do kosza) - czyli znowu czas. Szczesliwie deweloper wziął to na siebie( koszt pewnie jakies 2000) ale kolejne dni leca a za oknem nie mamy już+25

i tak trochę moje terminy biorą w łep...ale trzymam sie dzielnie jeszcze :lol2:

Śnieżko nasza droga, jak my sie wzięliśmy za wykończeniówkę, to pomyślałam: spoko, pól roku i w wakacje sie przeprowadzimy, no i sie przeprowadziliśmy, ale dopiero w następne wakacje, nie za pól, ale za półtorej roku;) Niektórzy fachowcy nadoją sie tylko do odstrzału niestety, właściwie to nawet nie powinno sie ich fachowcami nazywać, tylko partaczami. Trzymaj sie dzielnie :hug:

Acha, ja ze swojej strony, polecam sanitariaty akrylowe firmy Riho, mam brodzik płaski i wannę, dobra jakość, za dobrą cenę.

Ivy wpadłam podglądnąć Wasze postępy :)

jak my sie wzięliśmy za wykończeniówkę, to pomyślałam: spoko, pól roku i w wakacje sie przeprowadzimy, no i sie przeprowadziliśmy, ale dopiero w następne wakacje, nie za pól, ale za półtorej roku;)

Toś mnie pocieszyła! :o Też sobie tak planuję :lol2:

Ładne płyteczki wybrałaś do łazienki, to do tej większej z wanną? MOzaikowe są śliczne i ten wzór jest cudny.

.

Mozaikowa płytka do naszej prywatnej łazienki przysypialnianej :rolleyes:

Ivy wpadłam podglądnąć Wasze postępy :)

Toś mnie pocieszyła! :o Też sobie tak planuję :lol2:

Poslizgi...zawsze sa i bedą ...u nas najbardziej teraz ten piec zadecydował ze są zmiany terminów :mad:

Ivy,

Wpadłam, zobaczyłam, że realizacje idą pełną parą (obsuwy są zawsze :yes: ) więc zostawiam uściski :hug:

Płytki i panele podobają mi się :lol2:

Dziękuję :hug:

Ivy, fajne płytki, podglądam, nie przejmuj się opóźnieniami, co się odwlecze... ;)

wiem, wiem wiem ...ale tak juz bym chciała :rolleyes:

----------------------------

Dobre wieści- piec działa :

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/9b/f6/e3/9bf6e3f299081e72868bacbee9730931.jpg

w całym domu juz ponad 18 stopni :-)

ściany schną :-)

http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/75/87/c0/7587c06fb226369273963b083681aa5a.jpg

a możesz mi zrobić fotkę ?? bo nie wiem czy u mnie sie obejdzie bez listwy, chyba wyjdzie rożnica poziomow płytka/panel i bede musiała coś niestety pomyśleć :(

Ivy, przepraszam kochana, że dopiero się odzywam, nie zaglądałam ostatnio....:hug:

Już wrzucam Ci moje łączenie:

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/87/43/c2/8743c29b75f1bee322889c66a5112308.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/ee/02/21ee020f9bbf83ac3b91a28fb2d5b552.jpg

okropieństwo...

Witam. Super, że z piecem się udało rozwiązać problem. Czekam z niecierpliwością na mozaikę-bo jest na mojej liście do rozważenia. Twój dziennik to w chwili obecnej mój nr 1 do podglądania i czerpania inspiracji. Powodzenia.

:welcome:witaj , dziękuję za miłe słowa. Tutaj jeszcze u mnie wiele brakuje, i dużo czasu minie zanim wszystko sie zrealizuje. Domek bedzie raczej taki zwyklak, ale nasz własny i to bardzo cieszy :yes:

Ajwi nie skłamię jeśli napiszę, że jestem mocno zacofana co u Ciebie :p ale obiecuję nadrobić jak tylko skończy się ten przeklęty tydzien :mad: tymczasem ściskam :hug:

Ven dzisiaj juz środa wiec juz bliżej końca tygodnia, u mnie szczęśliwie bardzo nie pędzi wiec nie bedzie dużo nadrabiania :hug:

Ivy, przepraszam kochana, że dopiero się odzywam, nie zaglądałam ostatnio....:hug:

Już wrzucam Ci moje łączenie:

okropieństwo...

Mam takie w obecnym mieszkaniu, chciała bym coś suptelniejszego jeśli sie da, pewnie stanie na jakiejś cienkiej listewce, zobaczymy jakie wyjdą ewentualne róznice w wysokściach. Licze ze może jednak da sie bez listwy..

Myślałam o jakiejś takiej cienkiej listwie

http://www.listwy.net/14_fugowe/01/FUGA%205.jpg

http://www.listwy.net/11metal_glazura_terakota/07/ZET_PL.jpg

Ha! Mam Cię! :) Nadrobiłam wszystkie zdjęcia :D To już coś ;)

Ależ będzie pięęęęknie. A wylewki i tynki masz niewiarygodne!

Witaj Aniu, zapraszam serdecznie :hug: tak Tynki i wylewki dziękują, sa całkiem równe i ładne. Teraz aktualnie wysychają , a ja dostaje zawału jak patrzę na licznik gazowy :-)

Witam się ivy, bo nie wiem jak to się stało, ale tutaj mnie jeszcze nie przywiało. Kibicuję :wave:

Mozaikowe płytki śliczne. Uwielbiam mozaiki :wiggle:

Miło mi ze do mnie zajrzałaś :hug: Tylu nowych gośći :D:D Kibicuj i podpowiadaj bo będzie sporo potrzeb :yes:

:w

Myślałam o jakiejś takiej cienkiej listwie

http://www.listwy.net/14_fugowe/01/FUGA%205.jpg

http://www.listwy.net/11metal_glazura_terakota/07/ZET_PL.jpg

Super te listwy, fajnie wyglądają. U mnie, mimo podkładu nie dało rady ich zamontować, zbyt duża różnica poziomów i trzeba ją było ukryć, nie dało się inaczej zniwelować.

Iwonko fajne te listwy co pokazałaś :yes:.

A myślałaś o korku? - ja byłam przeciwna, bo się i naoglądałam dziwnych wykończeń i nasłuchałam.....ale moi panowie zrobili to tak że praktycznie niw widać łączenia :o.

Ja mam ciemną dechę - Ty też - jeśli korek będzie w tym kolorze to się ładnie zleje.

Podstawą jest dobre jego położenie ;).

Jak Pani zainteresowana to zrobię zdjęcie :)

aaaaaaaaaaa i hura dla pieca :wave:

opóźnienia, wszelakie................ są niestety zawsze :bash: - ale potem w ogóle się o nich nie pamięta :lol: :hug:

uupsss ale dawno mnie nie było..brak interentu skutecznie wpływa na częstotliowść wejsc :-(

Super te listwy, fajnie wyglądają. U mnie, mimo podkładu nie dało rady ich zamontować, zbyt duża różnica poziomów i trzeba ją było ukryć, nie dało się inaczej zniwelować.

Emma a pamiętasz jaka duza rożnica poziomu wyszła ??

Iwonko fajne te listwy co pokazałaś :yes:.

A myślałaś o korku? - ja byłam przeciwna, bo się i naoglądałam dziwnych wykończeń i nasłuchałam.....ale moi panowie zrobili to tak że praktycznie niw widać łączenia :o.

Ja mam ciemną dechę - Ty też - jeśli korek będzie w tym kolorze to się ładnie zleje.

Podstawą jest dobre jego położenie ;).

Jak Pani zainteresowana to zrobię zdjęcie :)

aaaaaaaaaaa i hura dla pieca :wave:

opóźnienia, wszelakie................ są niestety zawsze :bash: - ale potem w ogóle się o nich nie pamięta :lol: :hug:

Aguś oczywiście ze jestm zainteresowana zdjęciem, decyzja jeszcze nie podjęta wiec chętnie zobacze możliwości :-)

-------------------------------------------------

w domku powoli do przodu ...szkoda ze powli...

w domku sie coś tam dzieje, chociaz niezbyt wiele i nie tak szybko jak bym chciała

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/db/dd/6a/dbdd6a48ab76ca051f55ff77a025b83a.jpg

http://media-cache-cd0.pinimg.com/736x/83/b2/3b/83b23ba37df3b92e6db319e70753b42f.jpg

i był Pan Dariusz z próbką schodów :

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e2/fd/79/e2fd794308dd2782764e7a5bf2330315.jpg

z tej bezkształtnej masy wyłania sie powoli zabudowa poddasza....nasza sypialnia :-)