vesila 15.01.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Ivy, coraz ładniej u Ciebie Wizualizacje piękne, czarny komin wygląda suuper. Czy wy naprawdę już mieszkacie tam? Bez podłóg, pomalowanych ścian, kuchni , a łazienkę macie już skończoną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Cześć Iwonko! Ja pomalowałabym czarną farbą tylko z 3 stron ten komin. Czwartą stronę pomalowałabym na kolor podciągów. Chodzi mi o tą stonę gdzie dwa z nich są na równi z kominem. [/center] A tu moje wypociny nieudolne http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=235071&stc=1 Jak fajnie patrzyć jak się u Was dużo dzieje . A tą różnicą płytek jestem zaskoczona, ale gdzieś już wcześniej słyszałam te słowa jak mantrę powtarzane, żeby sprawdzać czy z tej samej partii są płytki. Rere dziękuję za wizkę, skłaniam sie powoli jednak do całego czarnego ..Twoja wizka mi pomogła A z płytkami jak widac trzeba zwracać uwagę Piękna podłoga, a kolorek schodów tez cudnie dobrany Co do komina - w projekcie wygląda to mega, więc tego bym się chyba trzymała dziękuję, kolor schodów bardzo mi podoba i na próbce jest taki naturalny i miły w dotyku. Chyba beda mi sie podobały moje schody...ale to jeszcze troche czasu bo mamy różne przesunięcia terminów i musza jeszcze troche poczekać na realizację Malowałabym ze wszystkich stron - pięknie to wygląda! I jeśli to tylko możliwe, zrobiłabym tak, jak pisze Karolina - wszystkie podciągi na jednej wysokości:yes: Niestety nie da sie zrobić wszystkich podciągów na jednej wysokości. Na tej fotce widac jak to wygląda. Niestety mamy bardzo nisko na dole i te podciągi wcale nie pomagają. Niestety obudowani ich do jednej wysokości wyglądało by masakrycznie. Domek kupiony gotowy, wiec niestety na niektóre rzeczy nie mam wpływu. http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/28/g73e.jpg farba - czarna tablicówka własnie robię casting na farbe idealna hihi Pięknie i coraz piękniej, Ivy!!!! Zapomniałam, jaką Ty masz dużą kuchnię!!!!!! Świetna, monochromatyczna, pięknie zaplanowana - tylko: nie chcesz ew. zakończyć jej półwyspem? Pasowałby Ci! - ale wiesz dobrze, że ja jestem zafiksowana na wyspy i półwyspu kuchenne. Wiesz co, ten czarny komin to będzie czad!!!! - i pomyśleć, jak można, wydawałoby się mało fajny element "wyciągnąć" za uszy do góry i odpowiednią aranżacją przemienić w ogromny atut!! Płytki już bardzo udomowiły całość - potwierdzam, że jeśli kupować płytki, to KONIECZNIE z tej samej partii!!!!! Nam została tylko jedna sztuka z płytek położonych na parterze, domówiłam paczkę, jest niestety z innej partii produkcyjnej i mała różnica, ale jest. Kuchnia jest spora chociaz do ogromnej jej jeszcze brakuje ale jestem zadowolona z powierzchni. Komin własnie ma być takim smaczkiem. Aniu nie planuje półwyspu bo przy tej długośco blatu był by nie wykorzystany a raczej byl by zbiorowiskiem wszystkiego niepotrzebnego znając nasze możliwości. Druga kwestia to taka ze planuję tam duży stówł rozkładany, wiec przy większej imprezie i rozłożonym stole ten połwysep by tam przeszkadzał. Pokaż proszę jeszcze kuchnię z innego ujęcia, jeśli masz - chodzi mi o "dziurę" za wysoką zabudową. Aniu nie mam innego ujęcia, tam bedzie dziura- docelowo chyba połka na ksiązki kucgarskie bo gdzieś je muszę trzymac bo lubię z nich korzystać Ivy tu już pokazywałaś te wizki??? I ja je przeoczyłam??? NIEMOŻLIWE Czarny komin REWELACJA!!! Opcja Reni też ok, ale ja raczej pomalowałabym cały. Nie razi mnie różnica podciągów. Może dlatego, że u siebie też tak mam. Pisałam o tym kiedyś, pytałam Was czy zmieniać i doszłyśmy do wniosku, że nie ma potrzeby . Czy w życiu wszystko mamy takie równe i idealne? Aaa... gresy wyszły fajnie Ewuś wizki były jakoś na poczatku, może jakies inne ujecia ale ogólnie już pokazywałam. Zbiegło si echyba to z Twoja nieobecnościa na FM. Podciągi mam i niestety nie sa idealne. Własnie zaczynam sie zastanawiać nad tymi idealnymi liniami, pewnie jak bym tu nie trafił ato nigdy by mi nie przeszadzały niektóre rozwiązania a tak to drażę i męczę niektóre tematy. Pięknie dziękuję Iwonko, ależ tak wizualizacja jest obłędna Koniecznie musisz tak zrobić. Cieszę się, że idziecie do przodu. Znam problem mieszkania w niewykończonym lokalu. Ale raz dwa zapomnisz o trudach i niewygodach. I będziecie się cieszyć własnymi czterema kątami. Trzymam kciuki za dalsze prace Pytałaś u mnie o farbę. Rzadko ostatnio zaglądam, więc przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Ja swoje czarne ściany malowałam ceramiczną farbą Benjamin Moore. Jestem nią zachwycona Jest wydajna, super się maluje, ma dobrą konsystencję. Dobrze się myje. Po dwóch warstwach ściana pokryta jest idealnie (a to były moje pierwsze ściany). Mogę również potwierdzić jej wytrzymałość. Dwa razy uderzyłam kantem blachy od piekarnika w ścianę. I nic się nie stało Minus to cena Litr kosztuje około stówki. Ale, jak dla mnie, jest warta każdej złotówki. Aniu juz zrobiłam mały rekonesans i wiem ze te farby nie są super tanie, ale szczęśliwie tylko komin wiec cos wybiorę. Twój głosik na BM zapisuje i zrobie potem małe podsumowanie czarnych farb we wnętrzach FM Ivy, czarny koniec super, nic nie zmieniaj. Ja akurat lubię podciagi i nie muszą być wszystkie na jednym poziomie, wyglądałoby to trochę na naciągane Podłoga fajna, połączenie szarej podłogi z dębem mogę oglądać całymi dniami... Ja nie lubie podciągów, ale mam ich duzo wiec muszę sie przyzwyczaić noooo jest dobrze bardzo dziękuję Witaj Ivy, jestem tu pierwszy raz, dwie ostatnie wizualizacje piękne. Jeśli szukasz czarnej farby zajrzyj do r.skitka, on próbował czarne farby i ostatecznie wybrał (o ile mnie pamięć nie myli) czarną farbę lateksową TEKNOS Superlateksi NCS S 9000N. Szarego szukałem kiedyś; może NCS 1500N? W tym szarym kolorze ma swoje fronty kuchenne Beata Weronika (dopytaj na 100% i obejrz u niej w dzienniku), a także w tym kolorze jest ta kuchnia Kraszewskiej: http://kraszewska.com.pl/images/realizacje/mokotow-2/13.jpg bardzo możliwe, że szary NCS 1500N jest również w tej realizacji K. Kraszewskiej: http://archiweb.pl/site_media/uploads/dom_w_piasecznie/dom_w_piasecznie_7.jpg Witam serdecznie dziękuje za szarości. Znalazłam u R.Skitka czarny i faktycznie to Teknos. Zapisany do listy Kraszewska ma super realizacje:yes: Ivy, coraz ładniej u Ciebie Wizualizacje piękne, czarny komin wygląda suuper. Czy wy naprawdę już mieszkacie tam? Bez podłóg, pomalowanych ścian, kuchni , a łazienkę macie już skończoną?? Vesila dziękuję duzo jeszcze brakuje . tak pomieszkujemy w takich warunkach trochę, miało byc inaczej ale musieliśmy oddac mieszkanie które wynajmowaliśmy i postanowiliśmy już nic nie szukac tylko jak najszybciej skończyć swoje wnętrza. Warunki partyzanckie ale dajemy rade. Zawsze to juz u siebie i dużo wiecej można zrobić. P. ma teraz jeszcze troche urlopu wiec tak wygodniej. Sprawe ułatwia fakt ze nie mamy małych dzieci wiec nie ma obaw ze ktoś spadnie ze schodow lub zje troche kleju Było by dużo lepiej ale jak to bywa nie wszystko da sie zaplanowąc- mamy jakies 2 miesiece opóżnienia w stosunku do tego co chcieliśmy zrobic - opożnione tynki, zepsuty piec, brak prądu a co za tym idzie zmiana terminów u wykonawców i wiele wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 15.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 ale numer - niem wiedziałam że już mieszkacie... hardcore chociaż mój Ł powiedział że gdyby nie dzieci to by zaraz się przeprowadzał, by nie mieszkać już tu... jest taki plus tej sytuacji że szybciusiem uwijać się będziecie jak mróweczki by móc już mieszkać w wykończonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2014 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 ale numer - niem wiedziałam że już mieszkacie... hardcore chociaż mój Ł powiedział że gdyby nie dzieci to by zaraz się przeprowadzał, by nie mieszkać już tu... jest taki plus tej sytuacji że szybciusiem uwijać się będziecie jak mróweczki by móc już mieszkać w wykończonym domku bo nie ma sie czym chwalić wszystkie domk na FM zamieszkałe już na finishu z pięknymi wykończeniami to jakoś "styl loftowy" słabo sie tu wpisuje hihi Mieliśmy wybór zamieszkać na 17m2 lub wynajmować dale to wybraliśmy u siebie Mogę tylko powiedzieć że mam chyba jakaś dobrą żyłę wodna pod łózkiem w sypialni bo śpi mi sie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2014 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) spis czarnych farb polecanych/używanych przez koleżanki i kolegów z FM- niestety moja pamięc jest krótka wiec sciąga musi być pod nazwami link do realizacji Czarne farby : narendil : REGAL Ceramic Matt 221 Kolory ciemne – cena ok. 136 zł za 0,95l Tuttutli_putli Czarną farbą Elite ceramic 4090 -w strukturze i połysku identyczna jak satynowa z Beckersa -274 zł za 3,7 l – wydajnośc ok. 13m2/l admete flugger- czarny mat -56 zł za 0,7 l Robert Skitek TEKNOS Superlateksi – ok 49 zł z 0,9 l TwoOfUs sypialnia Interior Blackboard Finish – 41 zł za 0,38 l Kuchnia - Para Elite Ceramic sheenaz - kuchnia BM Chalkboard - 3-4 razy komentarz : Wtedy była tylko w kolorze czarnym, który tak naprwdę jest bardziej grafitowy coś w stylu y-500 Tikkurili i gniazdek Berker w kolorze antracyt. Teraz jest dostępna w dowolnym kolorze. Mam porównanie z tablicówką Tikurili i BM jest fajniejsza dla mnie - bardziej matowa, może ciut satynowa i na pewno mniej czarna niż Tikkurila. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.01.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Droga Sąsiadko, nie wiedziałem że już mieszkacie! Obyście tylko nie zmarzli za bardzo bo zima chyba jednak w końcu przyjdzie Ale za to wizualizacja i to co już zrobiliście wygląda BOSKO Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2014 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Droga Sąsiadko, nie wiedziałem że już mieszkacie! Obyście tylko nie zmarzli za bardzo bo zima chyba jednak w końcu przyjdzie Ale za to wizualizacja i to co już zrobiliście wygląda BOSKO Pozdrawiam serdecznie! dziękujemy Piec juz działa , podłogowka spisuje sie dobrze . Na dole mamy ok 21 st. http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/593/ra6x.jpg na górze troche wiecej. Zużycie gazu jest zadowalajace mimo jeszcze sporych nieszczelności domku - drzwi wiatrołap/garaż oraz drzwi garażowe - w domku jest ciepło i miło. Okna tez wymagaja regulacji bo przy tych ostatnich wiatrach wyszło kilka nieszczelności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.01.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Iwonko, a cóż to za ładny regulator pokojowy?? ta sama firma co pieca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2014 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) tak, ta sama - Immergas Tybox 117 Edytowane 15 Stycznia 2014 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.01.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Iwonko, my akurat jesteśmy ciepłolubni i grzejemy do 22.5 stopnia Z tym, że na górze z uwagi na okna dachowe takiej temperatury nie umiemy na razie uzyskać (termometry zatrzymują się na max. 21). Natomiast na dole jest cieplej, ale staramy się oszczędnie gospodarować gazem bo podobno pierwszy sezon grzewczy jest najdroższy... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2014 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Iwonko, my akurat jesteśmy ciepłolubni i grzejemy do 22.5 stopnia Z tym, że na górze z uwagi na okna dachowe takiej temperatury nie umiemy na razie uzyskać (termometry zatrzymują się na max. 21). Natomiast na dole jest cieplej, ale staramy się oszczędnie gospodarować gazem bo podobno pierwszy sezon grzewczy jest najdroższy... Pozdrawiam! a patrzyłes jakie macie żuuzycie gazu, tak z ciekawości podpytuję My na dole mamy ustawione na ok 21 ale tam jeszcze wiatr hula trochę , na górze było 22,5 ale majster powiedział ze jak sie pracuje to mu za gorąco wiec mamy tak 21,5 i jest fajnie Pierwszy sezon jest cieżki, my grzaliśmy jak nie było jeszcze ocieplenia poddasza i ten rachunek bardzo był niefajny...tera zjuż powinno być w miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.01.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Iwonko, od listopada zużycie gazu ustabilizowało się na poziomie 7-8 m3 na dobę, ale na pewno mogę zejść do 6 m3 - to kwestia lepszego ustawienia podłogówki i grzejników, krzywej grzewczej, godzin przełączania itp. Natomiast w czasie Świąt średnia wyszła nawet 10m3, ale wtedy przez kilka dni grzaliśmy cały dzień i praktycznie w każdym pomieszczeniu (dużo gości ) Przed przeprowadzką straszono mnie rachunkami nawet 1 tys./mies. za gaz, ale raczej nam to nie grozi. Chociaż z drugiej strony, nie było jeszcze prawdziwych mrozów. Z tym, że raczej nie widzę możliwości przekroczenia 600 zł mies. za samo ogrzewanie, nawet przy -15 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.01.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Na tych pierwszych wizkach chyba nie było tego czarnego, rasowego, mega-ślicznego komina Super, że zrobiłaś zestawienie farb tablicowych, bo mnie się też przydadzą I muszę napisać, że choć warunki macie z pewnością jeszcze troszku spartańskie, to i tak macie super, że już u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.01.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Iwonko, od listopada zużycie gazu ustabilizowało się na poziomie 7-8 m3 na dobę, ale na pewno mogę zejść do 6 m3 - to kwestia lepszego ustawienia podłogówki i grzejników, krzywej grzewczej, godzin przełączania itp. Natomiast w czasie Świąt średnia wyszła nawet 10m3, ale wtedy przez kilka dni grzaliśmy cały dzień i praktycznie w każdym pomieszczeniu (dużo gości ) Przed przeprowadzką straszono mnie rachunkami nawet 1 tys./mies. za gaz, ale raczej nam to nie grozi. Chociaż z drugiej strony, nie było jeszcze prawdziwych mrozów. Z tym, że raczej nie widzę możliwości przekroczenia 600 zł mies. za samo ogrzewanie, nawet przy -15 stopni... Przy dobrym ociepleniu myśle ze mrozy ni ebedą straszne. Trochę mnie zastanawia co maja okna dachowe do utrzymania/osiągnięcia temperatury na poziomie powyżej 21. U nas nie ma tego problemu- mamy ile chcemy - potem to tylko kwestia żuzycia gazu Może musisz troche pozmieniac ustawienia bo przeciez musici emiec możłiwość "mania" ciepełka na górze Na tych pierwszych wizkach chyba nie było tego czarnego, rasowego, mega-ślicznego komina Super, że zrobiłaś zestawienie farb tablicowych, bo mnie się też przydadzą I muszę napisać, że choć warunki macie z pewnością jeszcze troszku spartańskie, to i tak macie super, że już u siebie . Ewo widocznie pokazałam jakies inne ujęcia z wizualizacji Komin bardzo mi sie podoba mimo że mój P. nie za bardzo jest za tym. Dlatego jest casting bo farba musi być idealna za pierwszym razem :yes: U siebie jest super :D zrobiłam dopisek jeszcze jednej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.01.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Przy dobrym ociepleniu myśle ze mrozy ni ebedą straszne. Trochę mnie zastanawia co maja okna dachowe do utrzymania/osiągnięcia temperatury na poziomie powyżej 21. U nas nie ma tego problemu- mamy ile chcemy - potem to tylko kwestia żuzycia gazu Może musisz troche pozmieniac ustawienia bo przeciez musici emiec możłiwość "mania" ciepełka na górze Chodzi mi o to, że kiedy ściany są przyzwoicie ocieplone a wszystkie okna w ścianach 3-szybowe z dobrym współczynnikiem, to najsłabszym miejscem w domu są okna dachowe (nasze są zwykłe, 2-szybowe). I to niestety czasem czuć na górze, to znaczy nie jestem na razie w stanie zagrzać na poddaszu tak mocno jak na parterze (czyli powyżej 21 stopni). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Chodzi mi o to, że kiedy ściany są przyzwoicie ocieplone a wszystkie okna w ścianach 3-szybowe z dobrym współczynnikiem, to najsłabszym miejscem w domu są okna dachowe (nasze są zwykłe, 2-szybowe). I to niestety czasem czuć na górze, to znaczy nie jestem na razie w stanie zagrzać na poddaszu tak mocno jak na parterze (czyli powyżej 21 stopni). Pozdrawiam! u mnie było to samo. Nie jestem w temacie (tylkoprzelote) ale krzywą grzewczą trzeba było dźignąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.01.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 u mnie było to samo. Nie jestem w temacie (tylkoprzelote) ale krzywą grzewczą trzeba było dźignąc. Zgoda, z tym że z krzywą już kombinowałem - w zakresie od 1.2 do 0.9. Teraz mam ustawioną właśnie na 0.9 bo uznałem, że grzejniki i tak chodzą na maksa i cieplej niż 21 stopni raczej nie będzie na poddaszu. Przynajmniej w 1-szym sezonie grzewczym. Co do zużycia gazu, to nie zaznaczyłem że mamy kuchnię gazową i że pompa cyrkulacyjna chodzi 24/7. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.01.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 U nas w łazience na poddaszu w 1 sezonie było 26 stopni. Ale krzywa była na 2 a w ogromne meozy nawet na 3. Reszta pomieszczeń - 21 - bez zmian. Termostaty wyregulowały, krzywa na to nie wpłyneła. Ale ja mam tylko podłogówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.01.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Chodzi mi o to, że kiedy ściany są przyzwoicie ocieplone a wszystkie okna w ścianach 3-szybowe z dobrym współczynnikiem, to najsłabszym miejscem w domu są okna dachowe (nasze są zwykłe, 2-szybowe). I to niestety czasem czuć na górze, to znaczy nie jestem na razie w stanie zagrzać na poddaszu tak mocno jak na parterze (czyli powyżej 21 stopni). Pozdrawiam! Dużo masz tych okien ?? My mamy tylko dwa i to zapewne jakies słabe ( wstawiane przez dewelopera) , ogolnie mamy słabe okna duże balkonowe a udaje nam sie osiągnąc jaką chcemy temperaturę ( pomijam fakt ilości gazu). Myśle że pewnie trzeba coś poustawiacći będziecie mogli mieć saunę . Jaką macie temperaturę na piecu ?? U nas jest proste ustawianie ale tez moj. P sie zna na tym dobrze a wie za ja lubię ciepłeko edit: mamy tylko podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mamy 5 okien dachowych, po 1 w każdym pomieszczeniu (3 pokoje + 2 garderoby). Na szczęście główna łazienka ma okno tylko w ścianie (choć dość duże) - i na szczęście tam jest sauna Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts