ivy17 22.01.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 no jak to czemu - bajerowi no ale przyznałam po zobaczeniu zdjęcia z wejścia, że jednak bez lustra to łyso coś tam... przyznaję, że te lustra w białych ramach wyglądają bardzo ładnie i by ładnie wyglądały na pewno na tej ścianie - nawet jest podobny wzór na bocznej i pasuje super... ja to nie mam wyobraźni nic, co? za mało inspirek oglądam nadal chyba a szafka będzie dotykała ściany tej bocznej?? albo takie samo jak umywalka albo może 70cm, by po 10cm odjąć od krawędzi? tak szafka będzie "dotykała" sciany a tu lustro na bocznej... http://bi.gazeta.pl/im/46/65/d4/z13919558Q,LAZIENKA---LUSTRA--Na-jednej-scianie-lazienki-zdje.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.01.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 no to jak będzie dotykała to chyba i lustro powinno... albo powinno być jeszcze mniejsze by przerwa pomiędzy nim a ścianą była ciut większa? hmmmm oooooo widzisz!! nie tylko ja mam takie szalone wizje lustra z boku :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.01.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Inspiracja bardzo ładna ale ściana Ivy się prosi o zagospodarowanie. I tu zgadzam się z K. , że lustro dałabym trochę mniejsze, żeby się ze ścianą nie stykało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.01.2014 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Inspiracja bardzo ładna ale ściana Ivy się prosi o zagospodarowanie. I tu zgadzam się z K. , że lustro dałabym trochę mniejsze, żeby się ze ścianą nie stykało czyli np w stylu takiego z ikea 60 x 90 ??? http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-lustro__0131449_PE286171_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.01.2014 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 do wc z cegła kupiliśmy jeszcze taka umywalkę http://kerra.pl/images/large/97.jpg http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/93469991_2_644x461_okazja-umywalka-nablatowa-kerra-kr-139-dodaj-zdjecia.jpg będzie stała na drewnianej- dębowej półce - przynajmniej taki jest plan na dzień dzisiejszy Na żywo wygląda dużo lepiej, jest w ładnym kolorze bieli...była to ersja bardzo budżetowa- cen 88 zł Szukam teraz jakiejś fajnej baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 czyli np w stylu takiego z ikea 60 x 90 ??? http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-lustro__0131449_PE286171_S4.JPG Bardzo bardzo Zrozumiałyśmy się do wc z cegła kupiliśmy jeszcze taka umywalkę http://kerra.pl/images/large/97.jpg 88 zł? Piękna! (też planowałam mieć kiedyś podobną, tylko to miejsce wymagało czegoś węższego...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.01.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Huuurrraaaa Będzie prawdziwa cegła Będziesz zadowolona To chyba nie jest trudne w układaniu. Popytaj Basi . Możesz jeszcze zaoszczędzić i sama sobie ją machnąć na ściankę. A jaka będzie satysfakcja . Ściana a la mozaika w łazience jest piękna . Już na wizkach zapowiadała się zjawiskowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.01.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Bardzo bardzo Zrozumiałyśmy się 88 zł? Piękna! (też planowałam mieć kiedyś podobną, tylko to miejsce wymagało czegoś węższego...) Musze sie zatem zastanowic jaka szafka do tej łazienki- jaki kolor ?? czy z biała nie będzi za mdło ?? Cena za umywalke jest super, syfon bedzie chyba droższy do niej Huuurrraaaa Będzie prawdziwa cegła Będziesz zadowolona To chyba nie jest trudne w układaniu. Popytaj Basi . Możesz jeszcze zaoszczędzić i sama sobie ją machnąć na ściankę. A jaka będzie satysfakcja . Ściana a la mozaika w łazience jest piękna . Już na wizkach zapowiadała się zjawiskowo wuś bedzie prawdziwa cegła, wczoraj ja przywiżliśmy nawet dobrze jeszcze całej nie oglądałam. Ale już wiem ze nie wszyscy są fanami cegły, wielu chyba kojarzy sie jakoś negatywnie, ze starociem Już miłam kilka pytań czy aby napewno, ze pzeciez ona taka "brudna" i czy aby jestem zdecydowana jak ją planowałam A mi własnie chodziło o taki efekt, nie takiej wymuskanej sztucznej. Licze że będzie fajnie tam wyglądać Układac bede zapewne sama, tylko przy cięciu bede miała pomoc wiec troche bedzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 23.01.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ja bym szafkę "drewnianą" szukała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.01.2014 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ja bym szafkę "drewnianą" szukała musze pomyśleć nad tym tematem ---------------- moja cegła w trakcie "układania" na sucho http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a4/05/a6/a405a6ee63f6ffd6877fec3962e9d6ee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 23.01.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Dla mnie bomba. Osobiście do takich cegiełek lubię jasne fugi:)Czym będziesz kleić do ściany? Kiedy zaczynasz? Może i ja się pokuszę na samodzielne układanie cegły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 23.01.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 PS. Mozaika w łazience obłędna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.01.2014 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Dla mnie bomba. Osobiście do takich cegiełek lubię jasne fugi:) Czym będziesz kleić do ściany? Kiedy zaczynasz? Może i ja się pokuszę na samodzielne układanie cegły;) PS. Mozaika w łazience obłędna:) co do fugi to jeszcze nie wiem jaka będzie. Kleic bedziemy tym samym klejem co płytki bo nadaje sie podobno do tego. Zaczniemy pewnie niebawem, tylko jeszcze cos tam wczesniej trzeba podgipsować Kupiłam taki cud techniki za całe 4 zł wiec bedzie dobrze oststecznie pomyśle o tym pistolecie do fugowania jak ten sprzęt zawiedzie http://gfx.ehurtownie.pl/show/410/410/0/30/9caun.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.01.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 dzisiejsza zdobycz inspiracyjna... tu mozaika wyraźniejsza, ale lustro mini mini by jej nie zakryło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.01.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 O! To widziałam, wygląda bardzo nowocześnie, tylko ze względów praktycznych w tym wypadku wolałabym mieć wygodniej niż oryginalniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.01.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 no właśnie strasznie fajnie to wygląda wklejam by była jakaś inna opcja a ivi sobie sama zadecyduje co powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.01.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ivy, mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie: prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum Edyty E&K dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.01.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 no właśnie strasznie fajnie to wygląda wklejam by była jakaś inna opcja a ivi sobie sama zadecyduje co powiesić No jasne i przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.01.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Iwonko, Cegła wygląda FANTASTYCZNIE . Jakbym widziała swoją . Wiesz... nie wiem czy pamiętasz, ale moja miłość do cegły dojrzewała. Gdzieś na początku mojego wątku marudzę, że taka nierówna, z odbitymi paluchami, itd. Napatrzyłam się wtedy w wątkach na piękne, równe, czyste i moje wyglądały przy nich jak ubogie brudasy . Teraz jestem bardzo szczęśliwa, że je mam - takie właśnie brudne, nierówne, naznaczone zębem czasu i dotknięciem człowieka - po prostu piękne . Basia używała fugownicy i bardzo chwaliła, bo bardzo usprawnia i przyspiesza pracę. U Was może faktycznie nie warto w nią inwestować, bo jak rozumiem położycie tylko to co widać na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Ivy cegłę u nas kładliśmy sami.Część moja mama ,część mąż.Zrobiliśmy poziome kreski ołówkiem na ścianie ,aby był poziom i na klej mapeja przeciwko opadaniu płytek kleiliśmy.Co do fugi to fugownica bardzo się przydała, potem mokry palec wyrównywał wszystko.Fugi żeby nie były mniej niż 1 cm.Mogę Ci pożyczyć fugownicę ,ale czy jesteś w stanie odebrać ją w Warszawie chyba z okolicy stadionu?Możesz też żrobić dziurę w worku i tak nakładać fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts