Alija 28.07.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam sie i ja. Z przyjemnoscia bede do ciebie zagladac. Zapowiada sie bardzo interesujaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.07.2013 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Nie no, taczka pierwsza klasa !!!! To ile tych taczek przytaszczyłaś?? Ja za to z cegłami w plecaku na rowerze jechałam!!! Takich gości tylko witać - pięknie ubarwiają domek szczęśliwie jedne, ale kazałam sobie koło dopompować żeby dobrze jechały po wertepach Witam sie i ja. Z przyjemnoscia bede do ciebie zagladac. Zapowiada sie bardzo interesujaco witam serdecznie ----------------------------------------- jeszcze ostatnie porównanie lampek ..i projekt kuchni z lampkami Zdjęcia porównujące od Basi : a teraz zdjęcia lampa duża massive nero,lampka mała(brakuje żarówki) aquaform pet fine.Ja Pet fine daję do łązienki ,bo w kuchni za małe Rozmieszczenie lampek tez u Basi - Kochana mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, jesli mam usunąć napisz :cool:Basia w kuchni ma massive, te większe, chyba u mnie tez takie bedą. Ewentualnie inny producent -może Kanlux. a taką wyglądają wstępnie na projekcie: [url=http://imageshack.us/photo/my-images/594/8vp1.jpg/][img]http://img594.imageshack.us/img594/4391/8vp1.jpg Kwestia wyjaśnienia- znowu biała nim jeszcze trafiłam na forum miała być biała w połysku, od zawsze. Mimo, że jest ich sporo- raczej na forum, niż w moim otoczeniu- bardzo chce żeby taka była. Czyści się idealnie i dla mnie jest super. O ile w otoczeniu toleruję "twórczy bałagan" to w kuchni nie. Nie lubię zbyt wielu przydasi na wierzchu, wszystko ma mieć swoje miejsce . najlepiej tak: http://static.e-mieszkanie.pl/articles/9126f_mieszkanie-zdjecia_1_jpg_szuflady-do-kuchni-6_main.jpg jeśli ktoś wie gdzie te powyższe pojemniki można kupić proszę o podzielenie się namiarem lub tak powinno być : http://projektowaniewnetrz.eu/akademia2/wp-content/uploads/2012/01/przegr%C3%B3dki_do_szuflad.jpg tutaj Ikea mnie wesprze Uwielbiam gotować, ale po ma byc wszystko schowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.07.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Ivy, nieźle z tą taczką, ale każdy tak mów, a czuję, że zanim dojechałaś do domu to cała wyładowana była puszkami aluminium Super masz wizualizacje, kto robił? Cieszę się, że też wybierasz biały połysk w kuchni. Ja mam taką samą fazę, w kuchni latam ciągle ze ścierką i odkładam wszystko na swoje miejsce No i cieszę się, że pokazałaś porównanie petitów z masivami - które w końcu wybierasz? Ja sama nie wiem, byłam bliżej petitów po namowie Basi ale jeszcze nie jestem zdecydowana na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.07.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Acha, jaki blat planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.07.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Uwielbiam gotować, ale po ma byc wszystko schowane U mnie dokładnie odwrotnie Gotowania nie lubię, ale gadżety na blacie to i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.07.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) Hello!Witam sie i ja:bye: Jak miło bedzie podgladac kolejny domek na etapie wykanczania:D Co do kuchni, to ja niecierpie gotowac i gadżetów na blacie tez nie lubie:lol2: Edit: własciwie to nie wiem po co mi kuchnia???ach no tak...piec ciasta i ciasteczka czasem lubie Edytowane 28 Lipca 2013 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 28.07.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Widzę że dwie frakcje się tworzą Ja tez z tych "pudełkowo-szafkowych", żadnych rzeczy na blacie, blat jest od tego, żeby na nim nic nie było Kwiaty może, i czajnik elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.07.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Spora różnica pomiędzy tymi tubkami. Nie wiem czy to coś pomoże, ale wrzucam zdjęcia tubek pet fine w mieszkaniu o wys. 2,55 cm. http://foto1.m.onet.pl/_m/84cc7a0b2eab37dde9ab7ce580cd09f9,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/b5d3dbee5418141e0cd37e24b43dc457,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.07.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 cześć Ivy, witam sie u Ciebie - nareszcie:):wave: cieszę się, że masz już swój wątek - będę podglądać, bo już mi się kuchnia straszliwie podobuje:):yes::yes: z czego planujesz blat? pozdrawiam, ciesze się, że już u Ciebie możemy pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Ivy, nieźle z tą taczką, ale każdy tak mów, a czuję, że zanim dojechałaś do domu to cała wyładowana była puszkami aluminium Niestety taczki się nie zwróciły ;)Na naszym osiedlu jest calkiem czyto, nie ma zbyt wielu „śmieci” Super masz wizualizacje, kto robił? Cieszę się, że też wybierasz biały połysk w kuchni. Ja mam taką samą fazę, w kuchni latam ciągle ze ścierką i odkładam wszystko na swoje miejsce No i cieszę się, że pokazałaś porównanie petitów z masivami - które w końcu wybierasz? Ja sama nie wiem, byłam bliżej petitów po namowie Basi ale jeszcze nie jestem zdecydowana na 100%. Wizualizację robiła mi Agnieszka – ta sama co Basi, Juliannie i kilku innym Co do „tubek” to nie wiem sama, myślę że trzeba będzie kupić po 1 szt i porównać już na suficie. Cenowo – Pet fine ok. 120 zł , Massive 95 zł . Musze poszukac bo widziałam tez innych producentów U mnie dokładnie odwrotnie Gotowania nie lubię, ale gadżety na blacie to i owszem Tylko u Ciebie te przydasie wyglądają super, u mnie wygląda to na bałagan. Acha, jaki blat planujesz? Blat będzie z laminatu – chyba 40 mm ale to się okaże . Robiony z nogą aby udawł granit. Chciałam bardzo z granitu aby mieć zlew podwieszany. Niestety cena przy mojej kuchni to róznica min 6000zł. Mam na ta kwotę inny plan… Hello! Witam sie i ja:bye: Jak miło bedzie podgladac kolejny domek na etapie wykanczania:D Co do kuchni, to ja niecierpie gotowac i gadżetów na blacie tez nie lubie:lol2: Edit: własciwie to nie wiem po co mi kuchnia??? ach no tak...piec ciasta i ciasteczka czasem lubie Kuchnia się czasem przydaje, kawkę mrożoną można zrobic, cos pogrzac gotowego - jakies plusy się znajdą Widzę że dwie frakcje się tworzą Ja tez z tych "pudełkowo-szafkowych", żadnych rzeczy na blacie, blat jest od tego, żeby na nim nic nie było Kwiaty może, i czajnik elektryczny Ja lubię sterylnie – ale tylko w kuchni. W pracy na biurku mam raczej „artystyczny nieład” lub inaczej mówiąc burdello bum bum z papierów Spora różnica pomiędzy tymi tubkami. Nie wiem czy to coś pomoże, ale wrzucam zdjęcia tubek pet fine w mieszkaniu o wys. 2,55 cm. Czyli wysokość jak u mnie, musze się zastanowić co wybrać cześć Ivy, witam sie u Ciebie - nareszcie:):wave: cieszę się, że masz już swój wątek - będę podglądać, bo już mi się kuchnia straszliwie podobuje:):yes::yes: z czego planujesz blat? pozdrawiam, ciesze się, że już u Ciebie możemy pogadać Dziękuję za miłe słowa Witaj , o blacie pisalam wyżej. Niestety będzie laminat ale liczę ze wyjdzie fajnie. Muszę poszukac fajnego zlewu i będzie git. ---------------------------------------- Dzisiaj tez dogadałam temat schodów – będą „Moorel’kowe” Klatka schodowa jest zamknięta, nie ma ekspozycji na część dzienną Dolny bieg http://img708.imageshack.us/img708/5883/uufz.jpg Uploaded with ImageShack.us Jedynie co mi się nie podoba to ten wielki, pierwszy schodek. Niestety nić z nim nie robimy. http://img713.imageshack.us/img713/9664/o0xz.jpg Uploaded with ImageShack.us Widok z górnego poziomu : http://img62.imageshack.us/img62/8254/eibe.jpg Uploaded with ImageShack.us Schody dywanowe na betonie -Okładzina dębowa- poł mat ( tu czekamy na dzisiejszą odsłonę schodów u koleżanki z Zielonej Jeszcze chwile i posczuje si ejak u siebie w domu Barierka będzie identyczna jak u Mooreli – tylko odbicie lustrzane szczegóły dla lepszej pamięci : Ivy, z barierką jest tak: słupki pionowe mają przekrój prostokąta o wymiarach 2,5 x 4 cm, początkowe, końcowe i na zakrętach słupki pionowe mają przekrój kwadrata o wymiarach 4 x 4 cm, tralki mają przekrój kwadrata o wymiarach 1 x 1 cm. Poręcz to płaskownik o szerokości 4 cm. [ATTACH=CONFIG]199351[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199352[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199353[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199354[/ATTACH] Nie wiedomo tylko czy da sie u nas zamontować jeden element w całości, jeśli nie to będzie skręcane z dwóch Bardzo chciałam żeby ten wykonawca u nas robil schody, więc ustalenia już. Niestety schody będą pewnie w listopadzie ??! Edytowane 29 Lipca 2013 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 29.07.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 U mnie dokładnie odwrotnie Gotowania nie lubię, ale gadżety na blacie to i owszem Dropcia ja mam podobnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 29.07.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Ivy biała kuchnia w połysku jest super łatwa w utrzymaniu czystości:yes: u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności aaa zanim zamieszkałam w swoim domu to się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się Edytowane 29 Lipca 2013 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.07.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Iwonko, widzę, że przez wyjazdy przegapiłam taaaki moment Bardzo się cieszę z Twojego wątku I mam nadzieję, że się gdzieś nawet przydam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.07.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności aaa zanim zamieszkałam w swoim domu bo się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się u mnie też było takie założenie i tak jest ciągle - nic na blacie, wszystko schowane. a gotować i jeść uwielbiam:stirthepot::yes: pozdrawiam z Nadmorza:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 29.07.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Jedynie co mi się nie podoba to ten wielki, pierwszy schodek. Niestety nić z nim nie robimy. Wielki - w sensie, ze wysoki, czy że szeroki? Bo na wysokosci to on straci, jak dojdą podłogi A szerokosć może okazać sie przydatna (przy podchodzeniu do schodów "z boku" ), albo do ustawiania jakis dekoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.07.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ivy, czemu Ci się ten stopień nie podoba ? Te narysowałam dla Lukarny i pierwszy stopien nieźle by wyglądał, gdyby go poszerzyć na ścianę. Tu powstały platformy niemal wprowadzające na schody Tu pierwszy stopień jest obłożony tym samym co podłoga Wszystko zależy od podejścia i pomysłu. Pewnie, że takie betony jak w tej chwili są, to nic ładnego, ale z każdych schodów można perełkę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2013 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ivy biała kuchnia w połysku jest super łatwa w utrzymaniu czystości:yes: u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności aaa zanim zamieszkałam w swoim domu to się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności aaa zanim zamieszkałam w swoim domu bo się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się u mnie też było takie założenie i tak jest ciągle - nic na blacie, wszystko schowane. a gotować i jeść uwielbiam:stirthepot::yes: pozdrawiam z Nadmorza:bye: Chwilę miałam okazję mieszkac z białą sterylna kuchnią...i uwielbiam taką Zobaczymy jak inni domownicy sie do tego ustosunkują Bardzo lubię gotować, przyjmowaqc gości. Teraz mam 60 cm blatu i wszytskie nizbędniki na wierzchu ...ni elubię tego. Jedynie co będzie stało to czajnik/ekspres + taca z młynkami i karafkami na oliwę/olej a może kiedyś KA...myślę ze na takiej długości blatu będzie w miarę sterylnie ...dobra może maksymalnie jeszcze jakies zioła w sezonie ... mam takie doniczki to może "powieszę" zioła http://techstyles.com.au/wp-content/uploads/2010/10/Boskke-Sky-Planter-lifestyle.jpg [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Iwonko, widzę, że przez wyjazdy przegapiłam taaaki moment Bardzo się cieszę z Twojego wątku I mam nadzieję, że się gdzieś nawet przydam. Aniu spędziłas miło czas u Agi a jak widzisz u mnie raczej jeszcze nic fajnego.Niewiel straciłaś Mam rózne fajne szlifiereczki więc pewnie niebawem pomyśle o jakimś hand made drewnianym... Mam o tyle problem ze niezbyt do przodu wizualizuję sobie moj domek, wiec sama nie wiem co jeszcze bede działac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2013 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Wielki - w sensie, ze wysoki, czy że szeroki? Bo na wysokosci to on straci, jak dojdą podłogi A szerokosć może okazać sie przydatna (przy podchodzeniu do schodów "z boku" ), albo do ustawiania jakis dekoracji. szeroki ...wysokośc to jeszcze odejdzie 21 cmwszelkich wylewek i styropianów wiec tutaj się nie martwię . Jedynie wchodzenie z boku może być wygodniejsze to fakt Wszystko zależy od podejścia i pomysłu. Pewnie, że takie betony jak w tej chwili są, to nic ładnego, ale z każdych schodów można perełkę zrobić. teraz jest to raczej taki kloc...wystaje poza " klatkę: tak dośc mocno i teraz mnie denerwuje. Pewnie jak dojda schody to sie to jakoś naturalne zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 29.07.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ivy ubawiłam się dla mnie sterylnie to nicccc, u mnie właśnie stoi ekspres, czajnik , młynki i oliwy na tacy i w oknach co nieco dla mnie sterylnie to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts