Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no, taczka pierwsza klasa :-) !!!! To ile tych taczek przytaszczyłaś?? Ja za to z cegłami w plecaku na rowerze jechałam!!!

Takich gości tylko witać - pięknie ubarwiają domek ;-)

szczęśliwie jedne, ale kazałam sobie koło dopompować żeby dobrze jechały po wertepach :lol2:

Witam sie i ja. Z przyjemnoscia bede do ciebie zagladac.

Zapowiada sie bardzo interesujaco :)

:welcome: witam serdecznie :hug:

-----------------------------------------

jeszcze ostatnie porównanie lampek ..i projekt kuchni z lampkami :D

Zdjęcia porównujące od Basi :

a teraz zdjęcia

lampa duża massive nero,lampka mała(brakuje żarówki) aquaform pet fine.Ja Pet fine daję do łązienki ,bo w kuchni za małe

DSC02017.JPG

Rozmieszczenie lampek tez u Basi - Kochana mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, jesli mam usunąć napisz :cool:Basia w kuchni ma massive, te większe, chyba u mnie tez takie bedą. Ewentualnie inny producent -może Kanlux.

DSC02737.JPG

a taką wyglądają wstępnie na projekcie:

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/594/8vp1.jpg/][img]http://img594.imageshack.us/img594/4391/8vp1.jpg

Kwestia wyjaśnienia- znowu biała :lol2: nim jeszcze trafiłam na forum miała być biała w połysku, od zawsze. Mimo, że jest ich sporo- raczej na forum, niż w moim otoczeniu- bardzo chce żeby taka była. Czyści się idealnie i dla mnie jest super. O ile w otoczeniu toleruję "twórczy bałagan" :lol2: to w kuchni nie. Nie lubię zbyt wielu przydasi na wierzchu, wszystko ma mieć swoje miejsce .

najlepiej tak:

http://static.e-mieszkanie.pl/articles/9126f_mieszkanie-zdjecia_1_jpg_szuflady-do-kuchni-6_main.jpg

jeśli ktoś wie gdzie te powyższe pojemniki można kupić proszę o podzielenie się namiarem

lub tak powinno być :

http://projektowaniewnetrz.eu/akademia2/wp-content/uploads/2012/01/przegr%C3%B3dki_do_szuflad.jpg

tutaj Ikea mnie wesprze :lol2:

Uwielbiam gotować, ale po ma byc wszystko schowane :D

Ivy, nieźle z tą taczką, ale każdy tak mów, a czuję, że zanim dojechałaś do domu to cała wyładowana była puszkami aluminium :p

Super masz wizualizacje, kto robił? Cieszę się, że też wybierasz biały połysk w kuchni. Ja mam taką samą fazę, w kuchni latam ciągle ze ścierką i odkładam wszystko na swoje miejsce ;) No i cieszę się, że pokazałaś porównanie petitów z masivami ;) - które w końcu wybierasz? Ja sama nie wiem, byłam bliżej petitów po namowie Basi ale jeszcze nie jestem zdecydowana na 100%.

Hello!

Witam sie i ja:bye:

Jak miło bedzie podgladac kolejny domek na etapie wykanczania:D

Co do kuchni, to ja niecierpie gotowac i gadżetów na blacie tez nie lubie:lol2:

Edit: własciwie to nie wiem po co mi kuchnia???

ach no tak...piec ciasta i ciasteczka czasem lubie

Edytowane przez vesila

Spora różnica pomiędzy tymi tubkami. Nie wiem czy to coś pomoże, ale wrzucam zdjęcia tubek pet fine w mieszkaniu o wys. 2,55 cm.:)

http://foto1.m.onet.pl/_m/84cc7a0b2eab37dde9ab7ce580cd09f9,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/b5d3dbee5418141e0cd37e24b43dc457,10,19,0.jpg

Ivy, nieźle z tą taczką, ale każdy tak mów, a czuję, że zanim dojechałaś do domu to cała wyładowana była puszkami aluminium :p

Niestety taczki się nie zwróciły ;)Na naszym osiedlu jest calkiem czyto, nie ma zbyt wielu „śmieci”

Super masz wizualizacje, kto robił? Cieszę się, że też wybierasz biały połysk w kuchni. Ja mam taką samą fazę, w kuchni latam ciągle ze ścierką i odkładam wszystko na swoje miejsce ;) No i cieszę się, że pokazałaś porównanie petitów z masivami ;) - które w końcu wybierasz? Ja sama nie wiem, byłam bliżej petitów po namowie Basi ale jeszcze nie jestem zdecydowana na 100%.

Wizualizację robiła mi Agnieszka – ta sama co Basi, Juliannie i kilku innym

Co do „tubek” to nie wiem sama, myślę że trzeba będzie kupić po 1 szt i porównać już na suficie.

Cenowo – Pet fine ok. 120 zł , Massive 95 zł . Musze poszukac bo widziałam tez innych producentów 

U mnie dokładnie odwrotnie :)

Gotowania nie lubię, ale gadżety na blacie to i owszem :lol2:

Tylko u Ciebie te przydasie wyglądają super, u mnie wygląda to na bałagan.

Acha, jaki blat planujesz?

Blat będzie z laminatu – chyba 40 mm ale to się okaże . Robiony z nogą aby udawł granit.

Chciałam bardzo z granitu aby mieć zlew podwieszany. Niestety cena przy mojej kuchni to róznica min 6000zł. Mam na ta kwotę inny plan…

Hello!

Witam sie i ja:bye:

Jak miło bedzie podgladac kolejny domek na etapie wykanczania:D

Co do kuchni, to ja niecierpie gotowac i gadżetów na blacie tez nie lubie:lol2:

Edit: własciwie to nie wiem po co mi kuchnia???

ach no tak...piec ciasta i ciasteczka czasem lubie

Kuchnia się czasem przydaje, kawkę mrożoną można zrobic, cos pogrzac gotowego - jakies plusy się znajdą 

Widzę że dwie frakcje się tworzą :p Ja tez z tych "pudełkowo-szafkowych", żadnych rzeczy na blacie, blat jest od tego, żeby na nim nic nie było :p Kwiaty może, i czajnik elektryczny ;)

Ja lubię sterylnie – ale tylko w kuchni. W pracy na biurku mam raczej „artystyczny nieład” lub inaczej mówiąc burdello bum bum z papierów 

Spora różnica pomiędzy tymi tubkami. Nie wiem czy to coś pomoże, ale wrzucam zdjęcia tubek pet fine w mieszkaniu o wys. 2,55 cm.:)

Czyli wysokość jak u mnie, musze się zastanowić co wybrać 

cześć Ivy, witam sie u Ciebie - nareszcie:):wave::wave:

cieszę się, że masz już swój wątek - będę podglądać, bo już mi się kuchnia straszliwie podobuje:):D:yes::yes::yes:

z czego planujesz blat?

pozdrawiam, ciesze się, że już u Ciebie możemy pogadać:wave::hug::bye:

Dziękuję za miłe słowa 

Witaj , o blacie pisalam wyżej. Niestety będzie laminat ale liczę ze wyjdzie fajnie. Muszę poszukac fajnego zlewu i będzie git.

----------------------------------------

Dzisiaj tez dogadałam temat schodów – będą „Moorel’kowe”

Klatka schodowa jest zamknięta, nie ma ekspozycji na część dzienną

Dolny bieg

http://img708.imageshack.us/img708/5883/uufz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jedynie co mi się nie podoba to ten wielki, pierwszy schodek. Niestety nić z nim nie robimy.

http://img713.imageshack.us/img713/9664/o0xz.jpg

Widok z górnego poziomu :

http://img62.imageshack.us/img62/8254/eibe.jpg

Schody dywanowe na betonie -Okładzina dębowa- poł mat

( tu czekamy na dzisiejszą odsłonę schodów u koleżanki z Zielonej :rolleyes: Jeszcze chwile i posczuje si ejak u siebie w domu ;)

Barierka będzie identyczna jak u Mooreli – tylko odbicie lustrzane

_DSC9128.JPG

szczegóły dla lepszej pamięci :

Ivy, z barierką jest tak: słupki pionowe mają przekrój prostokąta o wymiarach 2,5 x 4 cm, początkowe, końcowe i na zakrętach słupki pionowe mają przekrój kwadrata o wymiarach 4 x 4 cm, tralki mają przekrój kwadrata o wymiarach 1 x 1 cm. Poręcz to płaskownik o szerokości 4 cm.

[ATTACH=CONFIG]199351[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199352[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199353[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]199354[/ATTACH]

Nie wiedomo tylko czy da sie u nas zamontować jeden element w całości, jeśli nie to będzie skręcane z dwóch

Bardzo chciałam żeby ten wykonawca u nas robil schody, więc ustalenia już. Niestety schody będą pewnie w listopadzie ??!

Edytowane przez ivy17

Ivy biała kuchnia w połysku jest super łatwa w utrzymaniu czystości:yes::D u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności :lol2: aaa zanim zamieszkałam w swoim domu to się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się :D Edytowane przez aneta s

u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności :lol2: aaa zanim zamieszkałam w swoim domu bo się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się :D

u mnie też było takie założenie i tak jest ciągle - nic na blacie, wszystko schowane. a gotować i jeść:p uwielbiam:stirthepot::yes::yes::yes:

pozdrawiam z Nadmorza:bye:

Jedynie co mi się nie podoba to ten wielki, pierwszy schodek. Niestety nić z nim nie robimy.

Wielki - w sensie, ze wysoki, czy że szeroki? Bo na wysokosci to on straci, jak dojdą podłogi :) A szerokosć może okazać sie przydatna (przy podchodzeniu do schodów "z boku" :p), albo do ustawiania jakis dekoracji.

Ivy, czemu Ci się ten stopień nie podoba ?

Te narysowałam dla Lukarny i pierwszy stopien nieźle by wyglądał, gdyby go poszerzyć na ścianę. Lukarna_stairs-wiz01_night.jpg Lukarna_stairs-wiz01_day.jpg

Tu powstały platformy niemal wprowadzające na schody wooden-staircases.jpg house-niche-modern.jpg

Tu pierwszy stopień jest obłożony tym samym co podłoga ar_050611_16.jpg

Wszystko zależy od podejścia i pomysłu. Pewnie, że takie betony jak w tej chwili są, to nic ładnego, ale z każdych schodów można perełkę zrobić.

Ivy biała kuchnia w połysku jest super łatwa w utrzymaniu czystości:yes::D u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności :lol2: aaa zanim zamieszkałam w swoim domu to się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się :D

u mnie założenie było takie, że wszysko pochowane ale jak dla mnie było zbyt sterylnie...i tym sposobem powywlekałam na blat różności :lol2: aaa zanim zamieszkałam w swoim domu bo się łudziłam, że jak już będę miała kuchnię marzeń to może gotowanie polubię...kurna pomyliłam się :D

u mnie też było takie założenie i tak jest ciągle - nic na blacie, wszystko schowane. a gotować i jeść:p uwielbiam:stirthepot::yes::yes::yes:

pozdrawiam z Nadmorza:bye:

Chwilę miałam okazję mieszkac z białą sterylna kuchnią...i uwielbiam taką :D Zobaczymy jak inni domownicy sie do tego ustosunkują :lol2:

Bardzo lubię gotować, przyjmowaqc gości. Teraz mam 60 cm blatu i wszytskie nizbędniki na wierzchu ...ni elubię tego.

Jedynie co będzie stało to czajnik/ekspres + taca z młynkami i karafkami na oliwę/olej a może kiedyś KA...myślę ze na takiej długości blatu będzie w miarę sterylnie ...dobra może maksymalnie jeszcze jakies zioła w sezonie ...

mam takie doniczki to może "powieszę" zioła :cool:

http://techstyles.com.au/wp-content/uploads/2010/10/Boskke-Sky-Planter-lifestyle.jpg

[

Iwonko, widzę, że przez wyjazdy przegapiłam taaaki moment :oops:

Bardzo się cieszę z Twojego wątku :D

I mam nadzieję, że się gdzieś nawet przydam.

Aniu spędziłas miło czas u Agi a jak widzisz u mnie raczej jeszcze nic fajnego.Niewiel straciłaś :cool:

Mam rózne fajne szlifiereczki więc pewnie niebawem pomyśle o jakimś hand made drewnianym...

Mam o tyle problem ze niezbyt do przodu wizualizuję sobie moj domek, wiec sama nie wiem co jeszcze bede działac :cool:

Wielki - w sensie, ze wysoki, czy że szeroki? Bo na wysokosci to on straci, jak dojdą podłogi :) A szerokosć może okazać sie przydatna (przy podchodzeniu do schodów "z boku" :p), albo do ustawiania jakis dekoracji.

szeroki ...wysokośc to jeszcze odejdzie 21 cmwszelkich wylewek i styropianów wiec tutaj się nie martwię . Jedynie wchodzenie z boku może być wygodniejsze to fakt

Wszystko zależy od podejścia i pomysłu. Pewnie, że takie betony jak w tej chwili są, to nic ładnego, ale z każdych schodów można perełkę zrobić.

teraz jest to raczej taki kloc...wystaje poza " klatkę: tak dośc mocno i teraz mnie denerwuje. Pewnie jak dojda schody to sie to jakoś naturalne zrobi.