_Chloe_ 29.04.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 O, chyba już ze dwa lata wzdycham za takim (i też nie mam na nie miejsca w łazienkach;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 29.04.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) pokażesz ?? u mnie schody zrobione Jasne, że pokażę Ale co? Schody sliczne:) Cegła tyż Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez ella&co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 29.04.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 ivy, piękne schody!Czy możesz podać nazwę płytek, chodzi o cegłę w łazience. Przepraszam, jeśli już gdzieś podawałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.04.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 O, chyba już ze dwa lata wzdycham za takim (i też nie mam na nie miejsca w łazienkach;) ) Ja tez wzdycham planuje takie na ceglanej scianie w wc..tylko mniejsze. Temu nie mogła odpuścić za taką cenę....80 zł + wysyłka Jasne, że pokażę Ale co? Schody sliczne:) Cegła tyż Cegiełkę z fugą ivy, piękne schody! Czy możesz podać nazwę płytek, chodzi o cegłę w łazience. Przepraszam, jeśli już gdzieś podawałaś. Nelli cegła to cięta cegła rozbiórkowa , niestety sprzedawca od którego kupowałam nie ma jej już w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 30.04.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Żeby wszystko miało takie cudowne ceny - ale byśmy były szczęśliwe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 30.04.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Ivy, cegła jeszcze bez fugi, bo to ja mam ją robić A póki co wygląda tak:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=257390&d=1398886474 Edytowane 1 Maja 2014 przez ella&co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 30.04.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 czyli jak? bo nic się nie wyświetla. A może wcale jej nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 01.05.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Cześć Królewno Śnieżko!!! teraz powinnaś otrzymać jeszcze przydomek: Łowczyni Super Okazji i Perełek!!!! - lustro jest świetne!!!! Jak tam ta najpiękniejsza łazienka na forum? Już prawie dokończona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 01.05.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Moorela, może gdzieś "umkła" w matrixie;)A teraz widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 02.05.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 (edytowane) wpadam z rewizytą. łazienka superos, bardzo lubie tą płytko-mozaikę! pralnia - ALGOT rulez:) schody super, czekam na to jak będą się prezentowały wykończone:rolleyes: będę podglądać by koniecznie tego nie przegapić Edytowane 2 Maja 2014 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.05.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Iwonko, widzę, że schody zrobiły furorę I słusznie, bo ten dąb wygląda bardzo szlachetnie Bardzo fajne lustro zakupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.05.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Żeby wszystko miało takie cudowne ceny - ale byśmy były szczęśliwe;) tak, tak, tak Ivy, cegła jeszcze bez fugi, bo to ja mam ją robić A póki co wygląda tak:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=257390&d=1398886474 fajnie wygląda, już końcówka j własnie kupiłam wyciskacz do fugi bo te moje płytki bardzo nierówne wiec nie da sie tak idealnie jak u ciebie Cześć Królewno Śnieżko!!! teraz powinnaś otrzymać jeszcze przydomek: Łowczyni Super Okazji i Perełek!!!! - lustro jest świetne!!!! Jak tam ta najpiękniejsza łazienka na forum? Już prawie dokończona? Aniu jeszcze chwilka szukam teraz stojaka na ręczniki ...coś jak ten tylko w innej cenie http://www.all4home.pl/media/products/6b65b620f88e9f6ee232ae05362a57bb/images/thumbnail/big_Stojak-na-reczniki-zack-linea-40394.png?lm=1373890967 wpadam z rewizytą. łazienka superos, bardzo lubie tą płytko-mozaikę! pralnia - ALGOT rulez:) schody super, czekam na to jak będą się prezentowały wykończone:rolleyes: będę podglądać by koniecznie tego nie przegapić dziękuję i zapraszam pralnia już wypełniona po brzegi Iwonko, widzę, że schody zrobiły furorę I słusznie, bo ten dąb wygląda bardzo szlachetnie Bardzo fajne lustro zakupiłaś Dropku schody uwielbiam ------------------------------------------- Mam pytanko czy ktoś ma coś położonego na schodach przed wejsciem do domku innego niż kostka i może polecić. Chodzi mi o coś na czym nie wybijemy sobie w zimie zębów nie mogę nic fajnego namierzyć poza gresem technicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 04.05.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) U nas nawet jeszcze schodów przed domem nie ma;) Ale planujemy położyć na nich piaskowiec. Podobno nie jest śliski zimą i po deszczu. Się okaże. A co to za wyciskacz do fugi? Edit. Szukałam w swojej liście zakupów podobnego wieszaka na ręczniki. U mnie planowany jest taki: http://allegro.pl/37e-stojak-na-reczniki-wieszak-drewno-bambusowe-i4139951764.html Jeśli zależy Ci na metalowym, to na alledrogo można coś znaleźć. Niestety, te tańsze wyglądają jak wyglądają Np: http://www.outletrtvagd.pl/data/gfx/pictures/large/2/0/9502_2.jpg Edytowane 4 Maja 2014 przez ella&co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.05.2014 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 A co to za wyciskacz do fugi? Edit. Szukałam w swojej liście zakupów podobnego wieszaka na ręczniki. U mnie planowany jest taki: http://allegro.pl/37e-stojak-na-reczniki-wieszak-drewno-bambusowe-i4139951764.html Wyciskacz to cos takiego : http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/015/1358015/product/big.jpg myśle ze będzie łatwiej niż tamtą fugówką w niktóre miejsca dojść Moja cegła bardzo nierówna i cięzko robić "idealne" fugi Stojak raczej metalowy - do tej mojej łazienki inny chyba średnio by pasował Płytki muszę miec na schodach takie zwyklaki bo mam tam niewiele miejsca i max 1,5 cm na gotowo Chciała bym coś odrobinę antyposlizgowego Znalazłam takie z paradyża : stopnica http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/elements/imgs/000/007/792/medium/bazalto_grafit_stopnica_prosta_1_300x300-min.jpg?1397739422 stopnica narożna http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/elements/imgs/000/007/793/medium/bazalto_grafit_stopnica_narozna_1_300x300-min.jpg?1397739644 oczywiście jak byłam w Paradyżu to nie zwróciłam na nie uwagi muszę je gdzieć zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 05.05.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Na zdjęciu wyglądają ok. Ale ja też lubię sobie na żywo pooglądać i pomacać, więc rozumiem Twoje rozterki. Wyciskacz wygląda jak "pistolet" do silikonu;) Robiłaś fugę z przepisu Kubełka/ki, czy kupiłaś gotowca? A może chcesz się zrelaksować przy fugowaniu u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 06.05.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Dla mnie to ten wyciskacz wygląda jak wyciskarka do ciastek - może pamiętacie, kiedys się takimi wyciskało ciasteczka półkruche o ładnych kształtach, wyglądały jak ze sklepu teraz się ich chyba już tak często nie używa, mało kto ma raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.05.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Na zdjęciu wyglądają ok. Ale ja też lubię sobie na żywo pooglądać i pomacać, więc rozumiem Twoje rozterki. Wyciskacz wygląda jak "pistolet" do silikonu;) Robiłaś fugę z przepisu Kubełka/ki, czy kupiłaś gotowca? A może chcesz się zrelaksować przy fugowaniu u nas? Jeszcze nie mam fug tez na mnie czekają Fugę albo zrobię wg przepisu Kubel albo bedzie zwykła zaprawa cementowa Koleżanka podesłala mi takie foto lazienki znalezione w sieci, jest śliczna:rolleyes: podpytałam i tam jest zaprawa cementowa zwykła wiec moze takiej użyję http://img.homebookstatic.pl/rimgsph/113386_7947a4f6-77e4-482b-b654-95c1ddd345a0_max_900_1200_lico-cegly-z-xix-wieku-lazienka-styl-rustykalny.jpg Dla mnie to ten wyciskacz wygląda jak wyciskarka do ciastek - może pamiętacie, kiedys się takimi wyciskało ciasteczka półkruche o ładnych kształtach, wyglądały jak ze sklepu teraz się ich chyba już tak często nie używa, mało kto ma raczej To jest identyczne, jak to do ciastek i kremów do dekoracji, tylko pojemność trochę większa i nie ma dekoracyjnych końcówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.05.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ivy, ale super inspiracja Mmm... przepiękna. Dzisiaj udało nam się zdobyć w końcu "przepis" na fugę . Okazało się, że w międzyczasie była modyfikowana. Widziałaś jak wygląda, więc jeśli kolor Ci odpowiada to ostatecznie chłopaki mieszali tak: 6x piach, 1x cement, 1x wapno, 2x klej (miarka jaką sami sobie przyjmiecie w zależności ile fugi potrzebujecie - chodzi o proporcje - czyli może być 6 łopat / wiader / szklanek piachu ) Fugi były kładzione fugownicą (od Basi), ale ta mała prosta fugownica (którą też masz) przydała się do wygładzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.05.2014 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Ivy, ale super inspiracja Mmm... przepiękna. Dzisiaj udało nam się zdobyć w końcu "przepis" na fugę . Okazało się, że w międzyczasie była modyfikowana. Widziałaś jak wygląda, więc jeśli kolor Ci odpowiada to ostatecznie chłopaki mieszali tak: 6x piach, 1x cement, 1x wapno, 2x klej (miarka jaką sami sobie przyjmiecie w zależności ile fugi potrzebujecie - chodzi o proporcje - czyli może być 6 łopat / wiader / szklanek piachu ) Fugi były kładzione fugownicą (od Basi), ale ta mała prosta fugownica (którą też masz) przydała się do wygładzania. Ewo dziękuję. Twoja fuga bardzo podobna do Kubel , chyba będę musiala pomieszac i zobaczyc czy kolor jest ok na żywo i do dzieła fugownice mam wlasnie taka jak Basia i ta małą więc wreszcie musze sie zabrać do pracy chociaż ciagle cos mam innego do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 O, masz zadanie na weekend;) Piękna na Twoja cegiełka, aż przeszło mi przez myśl, żeby u siebie gdzieś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts