ivy17 29.07.2013 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ivy ubawiłam się dla mnie sterylnie to nicccc, u mnie właśnie stoi ekspres, czajnik , młynki i oliwy na tacy i w oknach co nieco dla mnie sterylnie to nie jest :D:D może to nie jest hardcorowa wersja sterylności ale na 7 m blatów myślę ze nie będzie tego zbyt wiele ... ekspres chyba wyląduje "we wnęce" po prawej za wysoką zabudową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 29.07.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ivy, ale masz kawał tego domu i schody też fajne szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.07.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Ivy, ale masz kawał tego domu i schody też fajne szerokie. Domek jak na bliżniaka jest całkiem przestronny, Schody szerokie - stolarz się cieszy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 31.07.2013 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) Wiatrołap Zostawić otwarty na korytarz do części dziennej czy zastosowac drzwi teleskopowe?? Boję się że w zimie przy otwarciu drzwi wejsciowych cały mróż wpadnie na dolną część domu i będzie powodował wychładzanie. Nie chciuała bym gosci pośpieszac w wychodzeniu żeby nie wiało…. Pomyślałam o drzwiach teleskopowych które były by raczej uzywane w sezonie jesienno-zimowym a w przez pozostały czas prawie niewidoczne, złożone Drzwi teleskopowe wyglądaja tak : http://www.eclisse.pl/var/eclisse_it/storage/images/prodotti/controtelai/telescopica-unico/foto-1/2187-2-ita-IT/Foto-1_img572x429.jpg Oczywiście drzwi mogą być inne niż na foto Kaseta do zabudowy : http://www.eclisse.pl/var/eclisse_it/storage/images/supporto-tecnico/video/prodotti-controtelai-per-interni/come-assemblare-un-modello-telescopica/28626-1-ita-IT/Montaz-kasety-teleskopowej_reference.jpg http://www.glassform.pl/upload/schemat[2].jpg Wchodząc do domu po prawek stronie będą szafy z Ikea PaX- 200 cm , zostaje potem miejsce na zabudowę pod kasete ?? Czy takie rozwiązanie jest ok. ?? Nie mogę tam zastosowac normalnych drzwi bo n atakiej przestrzeni 4 pary( wejściowe, do garazu, łazienkowe i do wiatrołapu) nawet jeśli się otwieraja w rózne strony to troche za dużo szczęścia chyba Edytowane 11 Marca 2015 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.07.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Jestem i ja:bye: Fajnie sie zapowiada, kuchnie masz chyba spora, bo na projekcie wyglada na duza i ustawna. Podobny mam projekt kuchnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 31.07.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ivy, miałam ten sam dylemat z wiatrołapem. Bez drzwi miałabym na pewno większą przestrzeń, ale po ostatniej zimie wiem, że warto je jednak mieć. Po wejściu z zewnątrz za każdym razem bucha zimno i wyizolowanie tego pomieszczenia naprawdę dużo daje Drzwi teleskopowe, które wkleiłaś wyglądają super i bardzo neutralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.07.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ivy, ja mam podobną sytuację jak u Ciebie. Z wiatrołapu-przedpokoju do holu otwartego całkowicie na salon zaprojektowano mi wielkie dwuskrzydłowe drzwi. Z powodu kasy nie zamontowaliśmy ich i przez 3 zimy wiuwało po domu jak cholera. Teraz mamy wielkie drzwi przesuwne, ale nie są chowane w kasecie tylko wiszą na szynie. W wystarczający sposób zabezpieczają przed zimnem wpadającym do domu zimą przy otwieraniu drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 31.07.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Wiatrołap bez drzwi to raczej wiatroprzepuszczacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 31.07.2013 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Jestem i ja:bye: Fajnie sie zapowiada, kuchnie masz chyba spora, bo na projekcie wyglada na duza i ustawna. Podobny mam projekt kuchnie:D Kuchnie chyba robiła nam ta sama osoba. Kuchnia jest ustawna i bardzo jestem z niej zadowolana Ivy, miałam ten sam dylemat z wiatrołapem. Bez drzwi miałabym na pewno większą przestrzeń, ale po ostatniej zimie wiem, że warto je jednak mieć. Po wejściu z zewnątrz za każdym razem bucha zimno i wyizolowanie tego pomieszczenia naprawdę dużo daje Drzwi teleskopowe, które wkleiłaś wyglądają super i bardzo neutralnie. tak właśnie myślalam, ze będzie zimno. Nie mam opcji na klasyczne drzwi- musi być przesuwane tylko kwestią wyboru rodzaj . Ivy, ja mam podobną sytuację jak u Ciebie. Z wiatrołapu-przedpokoju do holu otwartego całkowicie na salon zaprojektowano mi wielkie dwuskrzydłowe drzwi. Z powodu kasy nie zamontowaliśmy ich i przez 3 zimy wiuwało po domu jak cholera. Teraz mamy wielkie drzwi przesuwne, ale nie są chowane w kasecie tylko wiszą na szynie. W wystarczający sposób zabezpieczają przed zimnem wpadającym do domu zimą przy otwieraniu drzwi wejściowych. Pesteczko czy możesz zrobić zdjęcie swojej szyny do przesuwania, rozważam tez opcję naścienną jesli koszty chowanej bedą za duże ( a już są spore bo kaseta + montaż 2700 zł)jeszcze nie wiem ile kosztują drzwi pod takie cudo Wiatrołap bez drzwi to raczej wiatroprzepuszczacz Prawda, cała prawda. Ale widziałam już w wielu domach przy takim układzie brak kolejnych drzwi. Jedny pasuje innym nie ---------------------------------- Elektryk działa na górze, wiec chyba idzie w dobrym kierunku Przepusty do rekuperacji zrobione. Musimy poprawić okna bo na pokojach ktoś przy montażu pomylił sie o 5 cm...wiec albo to poprawią..albo będziemych wchodzić pod góre w jednym pokoju...albo zapłace dodatkowe złotoweczki za anhydryt ....wybieram opcje- poprawka dewelopera . Niestety ten jest specjalista "oczywiście ze poprawimy" lub " to się jakoś zgubi..." Pytanie - ile powinno zostać minimalnie wysokosci po drzwiamy wejściowymi aby położyć płytki na betonie ??? bo chyba tez ktoś sie dopilnował wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 31.07.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ivy, Wpadłam się przywitć, powiedzieć, że właśnie nadrobiłam, jestem zachwycona Twoją wizją domu i też nie lubię gotować, ale lubię porządek na blacie , i że zgadzam się, że kuchenne gadżety na wierzchy ładnie wyglądają u Dropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.08.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Poszukiwania ... szukam takich krzeseł...lub podobnych w cenie która nie zabija ... http://kraszewska.com.pl/images/realizacje/mokotow-2/11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 01.08.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 cześć ivy... witam się i przyłączam do podglądaczy. piękna ta inspiracja powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ivy, a sprawdzałaś Paged i Radomsko. Te z inspiracji wydają mi się bardzo ciężkie – stół, przytłoczony, zginął za nimi. Uważam, że te z Pagedu są znacznie zgrabniejsze i dużo lżej wyglądają: http://www.pagedmeble.pl Szczególnie to z drewnianym oparciem jest ładne. A to jest z Radomska http://www.radomskomeble.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 01.08.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Poszukiwania ... szukam takich krzeseł...lub podobnych w cenie która nie zabija ... http://kraszewska.com.pl/images/realizacje/mokotow-2/11.jpg Moja koleżanka z bloku takie chyba ma. Jak wrócę ze Szczecina do domu to zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 01.08.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Oooo Ivy Domeczek :D:D cieszę się, że masz wątek podglądam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.08.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Melduję się Twoim wątku I od razu prośba o zamieszczenie planów obu kondygnacji. Te fragmenty, które pokazałaś wskazują na ZAJEFAJNY domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.08.2013 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) cześć ivy... witam się i przyłączam do podglądaczy. piękna ta inspiracja powyżej Inspiracja, piekna i świetlista, niestety u mnie bardziej ponuro bo dużo niżej Ivy, a sprawdzałaś Paged i Radomsko. musze sie dokładnie przyjżec tym co wstawiłaś Moja koleżanka z bloku takie chyba ma. Jak wrócę ze Szczecina do domu to zapytam. Bede bardzo wdzięczna za pomoc Oooo Ivy Domeczek :D:D cieszę się, że masz wątek podglądam i kibicuję zapraszam:yes: u mnie jeszcze bardziej budowalno, ale powoli do celu Melduję się Twoim wątku I od razu prośba o zamieszczenie planów obu kondygnacji. Te fragmenty, które pokazałaś wskazują na ZAJEFAJNY domek zaprasza serdecznie Domek jak na bliżniaka jest całkiem ok, zapraszam w wolenj chwili na kawkę ...znaczy mineralną bo jeszcze czajnika nie ma ---- plan góry - troszkę go pozmienialiśmy, tak zeby chociaz trochę było "pod nas". Wydzieliśmy sobie własną strefę- po lewej-z duża sypilanią, garderoba i łazienką tylo dla nas. Oczywiście Duze to pojęcie względne ale przy gabarytach domku jest ok . Pozostałe dwa pokoje ...w tej chwili w jednym jak sie uda będzie bilardowania a drugi będzie w przyszłości dzieciowy Edytowane 11 Marca 2015 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.08.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Iwonko, czy ja dobrze widzę, że cała lewa połowa piętra jest tylko Wasza? Normalnie szał Zazdroszczę. Z krzesłami nie pomogę, bo nie przepadam za takimi. Ciężkie mi się wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.08.2013 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Iwonko, czy ja dobrze widzę, że cała lewa połowa piętra jest tylko Wasza? Normalnie szał Zazdroszczę. Z krzesłami nie pomogę, bo nie przepadam za takimi. Ciężkie mi się wydają. tak cała lewa polowa jest nasza zawsze chcieliśmy miec swoją garderobe i łazienkę zburzyliśmy ścianę pomiędzy pokojami i mamy teraz wiecej metrów niż w obecnym całym mieszkaniu Narazie nas jest dwoje, potem jak przybędzie jakiś tuptuś to są dwa pokoje, myśle ze wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.08.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Spokojnie wystarczy. Nawet dla dwóch tuptusiów A i trójeczka się wciśnie. Ja chyba jednak muszę dom postawić, żeby wszystkie swoje zachcianki spełnić Mój biedny mąż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts