ivy17 14.05.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Mnie się podobają z frezem:) Oba po cichu powiem ze mi tez jedna z nich Też jestem za prostą, bez rowka, ale z nieco innego powodu niż kurz (tego raczej nie było by widać ) - po prostu bardziej mi się podoba. Właśnie takie mi się marzą Wszystkie to ten sam profil tylko z rowkiem lub nie , gładka jest brana mocno pod uwagę Iwonka, do Ciebie najbardziej pasuję nr 2 i 3, ale ponieważ 3 jest tak "gołe" (jak dla mnie), więc głosuję na nr 2 (z cienkim frezem) Aniu dziekuję oooo glosowanie to ja jestem za 3. Jak dla mnie 3, ale ja jestem subiektywna. Sama podobne u siebie planuję Dla mnie nr 3 (sama takie mam, z tym że nie białe:(, ale za to drewniane:rolleyes:). Listwy raczej dopasowuje się do ościeżnicy drzwi, a nie do nich samych. Czyli jeśli planujesz ościeżnicę o ostrych kątach, to takich listew szukaj. A czy z frezem, czy bez.... Te z Twojego głosowania takie delikatne, że raczej różnicy nie robi;) A wycierać kurz będziesz z całych listew, więc rowek "śmigniesz" przy okazji, no ty, albo Marysia/Zosia, czy jak jej tam:lol2: Ja to samo Ivy głosuje za listwą nr 3 widze ze listwa nr 3 ma duże grono zwolenników Mi tez sie bardzo podoba Co do drzwi to jeszcze nie wiem dokładnie co będzie Ivy, mnie tez najbardziej podoba się nr 3 Piekarnik mam Samsung BT62TDBCT, jest w porządku i wygląda też chyba OK piekarnik juz zobaczyłam jest jako jedn z kilku do listy dopisany, muszę zrobić selekcję Ja przekornie - listwa nr 1 rządzi (i to numer jeden od lewej). Najwięcej kurzu zbiera się nie we frezie, a na szczycie listwy, więc wycierać trzeba i tak... ...i do tej mi bliżej .... Ivy przyszłam pochwalic łazienke z nacre -pieknie wyszła ta sciana ) Coraz bardziej podobaja mi sie te płytki (kolejna zauroczona zwlaszcza ze ja nie zauwazam tam wogole łazczen (fug ) Faktycznie fugi gina na tym wzorze? Powiedz jeszcze prosze jakie w koncu dobralas do nich białe płytki bo pamietam ze mialas problem z formatem . Juz masz tak blizutko do koncowki ze tylko pozazdroscic Płytki mają w sobie to coś Na żywo delikatnie widac fuge bo jest tam, jednak jest to dość mało widoczne. Fuga jest tej samej grubości co "namalowana" fuga na plytce wiec bardzo dobrze oszukuje oko. W związku z tym ze te fugi sa właśnie takie niewidoczne uznałam ze wyłamie sie z zasady ze muszą byćt akie same i białe płytki są w formacie 30 x 60 . Na zywo nie rzuca się w oczy zupełnie ta różnica w formatach:rolleyes: ------------------------------------------------------ mam pytanie o układ paneli w sypialni- sypialnia ma z garderobą - dłuższa sciana 9,8 m a krótsza ok 3,8( powierzchnia jest mniejsza bo trzeba odjąć łazienke itp) ...czy panele położyć prostopadle czy równolegle do okna ??? okna balkonowe sa na dłuższej scianie Panele sa z V fugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.05.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Zasada jest taka, że układa się prostopadle do okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Zasada jest taka, że układa się prostopadle do okien hmmm w sumie to wiem ...ale jakoś wydawało mi sie ze gdzieś widzialam przy takim długim pokoju jakoś inaczej ułożone i pytanie nr 2...przy balkonach jak macie wykończone panele - jakaś listwa?? oraz jak wyglądają w tym miejscu listwy przyscienne , jakoś pocieniane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ivy, To prawda, ze zasada mówi o tym, że powinno się układać panele prostopadle do okien. Ale ta zasada powstała lata temu, kiedy panele były liche i miały tendencje do "łódkowania" :/ Jeżeli pokój jest wąski i długi, a na węższej ścianie są okna i panele mają go jeszcze bardziej optycznie wydłużyć, to lepiej złamać zasadę Uważam, że przy dzisiejszej jakości paneli powinien rządzić układ pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ivy, To prawda, ze zasada mówi o tym, że powinno się układać panele prostopadle do okien. Ale ta zasada powstała lata temu, kiedy panele były liche i miały tendencje do "łódkowania" :/ Jeżeli pokój jest wąski i długi, a na węższej ścianie są okna i panele mają go jeszcze bardziej optycznie wydłużyć, to lepiej złamać zasadę Uważam, że przy dzisiejszej jakości paneli powinien rządzić układ pokoju. Aniu okna sa na dłuższej scianie - dwa balkonowe tylko zastanawiam sie czy z ta widoczna fugą nie bedzie on jeszcze dłuższzzzzy właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.05.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 No ale przecież to oznacza, że położenie paneli zgodnie z zasadą optycznie wydłuży krótszą ścianę, czyli nie ma konfliktu interesów dylematów i problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Aniu okna sa na dłuższej scianie - dwa balkonowe tylko zastanawiam sie czy z ta widoczna fugą nie bedzie on jeszcze dłuższzzzzy właśnie Ivy, A masz może "rysunek techniczny" problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Aniu okna sa na dłuższej scianie - dwa balkonowe tylko zastanawiam sie czy z ta widoczna fugą nie bedzie on jeszcze dłuższzzzzy właśnie No ale przecież to oznacza, że położenie paneli zgodnie z zasadą optycznie wydłuży krótszą ścianę, czyli nie ma konfliktu interesów dylematów i problemu... Ivy, A masz może "rysunek techniczny" problemu? chyba sie zamotałam sama tak wygląda sypilnia widziana z garderoby , wejscie jest po lewej http://img833.imageshack.us/img833/5898/rkel.jpg chodziło mi o to czy nie polożyc paneli odwrotnie do zasady po pierwsze nie pamiętam, po drugie bo...tak gdzieś widzialam, po trzecie mniej trzeba docinać i mniej strat:-) ale chyba jak pisze Asi anie ma problemu tylko sama go stwarzam To teraz jak wykończyć panle przy tych oknach , listwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ivy, Tak namotałaś, że postanowiłam Ci te panele położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 dziękować i chyba tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 dziękować i chyba tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 no wlasnie, myślałam o tych docinkach bo sami robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.05.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ivy, Tak namotałaś, że postanowiłam Ci te panele położyć [ATTACH=CONFIG]260024[/ATTACH] haha nie ma to jak profesjonalne ulozenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 haha nie ma to jak profesjonalne ulozenie To był projekt :lol2: A teraz realizacja :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.05.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 nie nooo teraz zaniemowilam projekt przed wykonaniem zrobiony swietny..ale wykonanie... nie jeden moze pozazdroscic zdolnych raczek teraz tylko dokonczyc ulozenie, polozyc listwy, zwiesic lampy i pokoj gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 To był projekt :lol2: A teraz realizacja :rotfl: [ATTACH=CONFIG]260046[/ATTACH] Aniu prawie jak http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/8c/a4/1a/8ca41ae7184cc946a61532c48bfdba1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2014 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Iluś jakie śliczne znalazłaś http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ff/21/c8/ff21c8eebc9e685af0fd0fcfc798d59f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 nie nooo teraz zaniemowilam projekt przed wykonaniem zrobiony swietny..ale wykonanie... nie jeden moze pozazdroscic zdolnych raczek teraz tylko dokonczyc ulozenie, polozyc listwy, zwiesic lampy i pokoj gotowy Mmelisa, Dziękować Zapraszam do pomocy :lol2: Aniu prawie jak http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/8c/a4/1a/8ca41ae7184cc946a61532c48bfdba1b.jpg Ivy, Jakie prawie, jakie prawie :o Miszczostwo :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.05.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Iluś jakie śliczne znalazłaś http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ff/21/c8/ff21c8eebc9e685af0fd0fcfc798d59f.jpg Prawda? Strasznie mi się podobają, a do słonecznej sypialni BOSKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.05.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 a pod sciana probki listew? ja pomagac moge... bede nadzorowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts