Tomkowa 06.06.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Tomkowa gdzie zamawialas te probke Hexy? Spodobałą mi sie ta mozaika i gdyby cena byla znosna tez dałabym ja pod prysznic ) Czy te wzory sa bardzo wypukłe? Z checia rowniez zobacze fotki ps Tutaj http://www.arka.nysa.pl/hexa-blanco-20-30-gat-1,3,25179,26765 znalazlam pod ta sama nazwa ale wyglada wyglada innaczej niz z twojej fotki (czyzby dwoch roznych producentów?) Kakusku ja właśnie w tym sklepie kupiłam, bo już dziś poszło zamówienie. To jest właśnie ta mozaika, producent Argenta No i spróbowałam uchwycić jej urodę Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.06.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Tomkowa slicznie dziekuje bo chyba znalazlas i dla mnie fajna mozaike :hug:A o jakich dokladnie jasnych płytkach z Opoczna mowisz? Ja mam na oku apasionate z Paradyza >To jest raczej ciepła biel (taka smietanka) i nie wiem czy beda pasowac bo ta mozaika wydaje mi sie ze wpada w bardziej zimna tonacje-podpowiesz? Czy zdjecia oddaja rzeczywisty kolor bieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.06.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) kakusek ona nie jest czysto biała. Jest leciuteńko szarawa, leciutenieńko kremowa, taka dziwna Te kawałeczki, które są błyszczące, gdy nie pada na nie światło są jasno szare Najlepiej jej kolor oddaje ostatnia fotka. Ja zamówiłam próbkę, bo chciałam zobaczyć, czy będzie pasowała do płytki Opoczno Fargo. To też taka złamana biel, matowa. I pasuje idealnie W te zagłębienia między heksagonikami kładzie się fugę. Ja planuję dać srebrną Cieszę się, że Ci się spodobała Edytowane 6 Czerwca 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ostatnie pytanie bo mnie Ivy wywali i zabanuje Jakiej grubosci jest ta plytka? Reszte poszlo na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.06.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 dziewuszki jest jeszcze taki bardzo fajny sklep: http://mozaikowe.pl/index.php bardzo piękne te płyteczki mają!! arabeskę kocham!! ale nie mam na nią miejsca już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.06.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ostatnie pytanie bo mnie Ivy wywali i zabanuje Jakiej grubosci jest ta plytka? Reszte poszlo na priv:) Odpowiadam szybciutko, bo to mnie się dostanie : 7 mm plus 1mm wystającego hexagonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.06.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 dziewuszki jest jeszcze taki bardzo fajny sklep: http://mozaikowe.pl/index.php bardzo piękne te płyteczki mają!! arabeskę kocham!! ale nie mam na nią miejsca już Karolina, znam, znam Hexa ma nad nimi niezaprzeczalną przewagę w jednej piękności: ceny! Jest od nich 5 razy tańsza Ja na większą łazienkę potrzebuję 8 m2 (z zapasem na brak zdecydowania która wersja ), na dolną 3 m2, więc sama rozumiesz Ciekawa tylko jestem, jak fuga się będzie trzymać, bo w tej "normalnej" na siatce fuga jest na grubość mozaiki, a tu jest na tę fugę płyciutko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.06.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 a trzeba to fugować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.06.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Dotąd mi się zdawało, że tak, ale kakusek namieszała mi w głowie i właśnie układam na podłodze i widzę, że chyba jednak da radę bez! Będzie kakuskowy efekt 3D!! Wiecie może gdzie się podziała Pani Gospodyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.06.2014 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ostatnie pytanie bo mnie Ivy wywali i zabanuje Jakiej grubosci jest ta plytka? Reszte poszlo na priv:) Wiecie może gdzie się podziała Pani Gospodyni? jestem nie pogonię bo sama jestem zainteresowna wieć prosze tutaj wszystko pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.06.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Obiecałam zdjęcia miejsca na karnisz /karnisz http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/88/75/63/88756369948203b1ff1791e58e7614a5.jpg tutaj powieszone próbnie zasłony z Ikea http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/17/8a/b8/178ab8256d187cb148aa11d9443584a1.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/22/fc/5a/22fc5a090400a7149caa2636e7bdc6ac.jpg http://media-cache-cd0.pinimg.com/736x/b8/03/35/b80335aa05cb1ec042d98700a2924b94.jpg będą skrócone i zostana w tym pokoju chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.06.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Bardzo ładnie, dziękuję za fotki Jakiej szerokości (od sufitu do ściany) jest ta wnęka? Karnisz jest przymocowany bliżej sufitu, tak? Ja niestety nie mogę tak zrobić. Pozostaje mi wykombinować listwę maskującą z g-k. Ale już mam plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.06.2014 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Bardzo ładnie, dziękuję za fotki Jakiej szerokości (od sufitu do ściany) jest ta wnęka? Karnisz jest przymocowany bliżej sufitu, tak? Ja niestety nie mogę tak zrobić. Pozostaje mi wykombinować listwę maskującą z g-k. Ale już mam plan Musze zmierzyć bo nie pamiętam, wymiary wynikały z tego co wyczytałam na FM oraz tego jak sie dało u nas( krokwie/stelarze i inne takie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Iwonko, bardzo mi się te Twoje fotki przydadzą, bo w tym tygodniu robimy wnękę pod karnisze - obawiam się, że zrobiłabym za mało miejsca bez tych zdjęć. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 ja mam u siebie 28cm (od okna do "sufitu") bo akurat tak wyszło z profili... i tak samo będzie z drugiej strony, tam będzie listwa maskująca z kg jak u Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.06.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Iwonko, bardzo mi się te Twoje fotki przydadzą, bo w tym tygodniu robimy wnękę pod karnisze - obawiam się, że zrobiłabym za mało miejsca bez tych zdjęć. Dziękuję Na tej fotce karnisz jest trochę za bardzo przy krawędzi ,ale niestety panowie w tym oknie nie zostawili deski na całej szerokości wnęki i bliżej okna nie było do czego sie wkręcić, a bałam sie ze do samego regipsu będzie to trochę ryzykowne.. ja mam u siebie 28cm (od okna do "sufitu") bo akurat tak wyszło z profili... i tak samo będzie z drugiej strony, tam będzie listwa maskująca z kg jak u Tomkowa u nas tez wymiary podałam jakie chce, ale realne wyszły w praktyce troszkę zmodyfikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 no ja mówiłam że chcę tak 25-30cm gdzieś... no i wyszło nieźle w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.06.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 no ja mówiłam że chcę tak 25-30cm gdzieś... no i wyszło nieźle w sumie u mnie chyba tez jakoś tak jest, muszę zmierzyć. Dawałaś jakieś wzmocnienie tam gdzie będzie mocowany karnisz?? Jak tam "nasza" łazienka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 nie, nie dawałam bo to do stropu będzie... ja mam wszędzie jako sufit strop, tylko w korytarzu podwieszony i na jego przedłużeniu do salonu mam właśnie takie typowe ukrycie jak Ty masz... a wszędzie indziej będę mieć deskę z karton-gipsu zrobioną łazienka ma podłogę i prawie połowę ścian... idzie wolno bo to po pracy 2-3 godzinki wieczorem dziergane... będzie znów zastój by skończyć u dzieciaków, bo tam też nie ma wszystkiego... ale mam nadzieję że w czerwcu już się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.06.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witaj Ivy...zaraz sprobuje nadrobic zaleglosci...ale wczesniej mam pytanie... http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/690/6he1.jpg to jest twoj gres... czy to faktycznie jest polpoler????bo jak patrze na zdjecie i porownuje z tym moim co ja otrzymalam to nie dowierzam wlasnym oczom.... szkoda ze nie masz grys taranto..to juz bym wiedziala jak to wyglada dokladniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts