Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy pięknie :yes:

Super wygląda!

Cieszę się ze Wam się podoba :hug: Bałam sie czy dobrze wyjdzie ale daje taki miły klimat w sypialni :rolleyes:

teraz tylko muszę jakąś ładną stojącą lampę zakupić i będzie super :-)

--------------------------------------

dzisiaj kolejny pomiar drzwi ...tym razem z firmy która ma w ofercie Asilo. W związku z moimi dziwnymi wymiarami i grubymi murami ceny ościeżnic zabijają :bash: Jednak okaząło sie ze w Asilo wychodzą połowę taniej niż w np w Porcie wiec może okazać się ze będzie znośnie. Biorę pod uwage białe , malowane , jeśli się uda to bezprzylgowe ;)

Biorę pod uwagę uwagę płytowe pełne z Pol-skone lun z Asilo Marconi lub Linate . Zobaczymy jakie dostane ostateczne wyceny i zamawiamy :-)

Bezprzylgowe super! :)

Czyli dziewczyny mój pomysł z ciemnymi listwami raczej do bani jest, bo nikt nic nie powiedział :bash: Efekt byłby mniej więcej taki, tylko ja mam dębowe schody i podłoga będzie w macie.. I drzwi białe będą, jakieś najprostsze (czytaj: najtańsze) Pol-skone ;)

listwa.jpg listwa2.jpg

Zupełnie nie wiem, co robić, bo białych listew mieć nie mogę :confused: Może dać szarą, jak gres? Dobrze by wyglądała z sosnową deską? Tu szara:

listwa3.jpg

Iwonka, wybacz ponowne śmiecenie :rolleyes:

Edytowane przez Tomkowa

Biała mi się bardzo podoba, ale, tak jak pisałam wcześniej, mam psa, który mi rujnuje cały plan ;) Boję się, że ta biała szybko by była brudna. Podłoga w dziennym to sosnowa deska, schody dębowe (kolor jak sosna), jadalnia sosna, reszta w tym kuchnia to Opoczno Fargo. Okna mam białe, drzwi chcę białe. Wymyśliłam sobie tę grafitową, bo może by było fajnie, ale obawiam się, że to będzie od czapy. Chyba, że dam opaskę z tej listwy do drzwi?

drzwi.jpg

To jakoś mi element problematyczny w postaci psa gdzieś umknął :-)

Opaska taka ciemna jest super,ale pytanie jaki model drzwi bo do takich gładkich zupełnie chyba nie bardzo pasuje ( moim zdaniem):cool:

Może zamówisz jakieś próbki i zobaczysz jak to będzie wyglądało ?? Musiała byś zamawiać opaskę w tym samym kolorze ral co listwy i nie wiem jak to cenowo wyjdzie :cool:

Biała mi się bardzo podoba, ale, tak jak pisałam wcześniej, mam psa, który mi rujnuje cały plan ;) Boję się, że ta biała szybko by była brudna. Podłoga w dziennym to sosnowa deska, schody dębowe (kolor jak sosna), jadalnia sosna, reszta w tym kuchnia to Opoczno Fargo. Okna mam białe, drzwi chcę białe. Wymyśliłam sobie tę grafitową, bo może by było fajnie, ale obawiam się, że to będzie od czapy. Chyba, że dam opaskę z tej listwy do drzwi?

[ATTACH=CONFIG]267933[/ATTACH]

siut... moja koncepcja :D

już nawet byłam w sklepie i pytałam czy tak można zamówić dwukolorowo - to się na mnie patrzyli jak na psychiczną :lol2:

bo ja chciałam sobie rozłożyć koszty i poszłam do sklepu i pytam:

ja: czy można zamówić najpierw ościeżnice tylko a potem drzwi?

sprzedawca: nie polecam takiego rozwiązania, bo może być potem inny kolor wybarwienia ościeżnicy i drzwi, praktykuje się zamawianie wszystkiego razem

ja: aaaaa to mi nie przeszkadza bo i tak potrzebuję w dwóch kolorach

sprzedawca: ee e e e e... ale to jak?

:lol2:

a kolorki: antracyt i biel... tak chciałam, sobie do okien nawiązać... ale nie wiem co będzie finalnie, choć Ł przytaknął :) :) bo takich realizacji jest mało i nie wiem sama czy będzie ładnie

siut... moja koncepcja :D

już nawet byłam w sklepie i pytałam czy tak można zamówić dwukolorowo - to się na mnie patrzyli jak na psychiczną :lol2:

Oj, jak się cieszę :D Już myślałam, że to ja jakimś odszczepieńcem jestem z tymi grafitowymi listwami i opaskami do białych skrzydeł :lol2:

Rzeczywiście takich realizacji jest mało, a straaasznie mi się takie wykończenie podoba:yes: