Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam 70 cm.

I dlatego wolę żeby szafki były normalnie otwierane, bo widzę wszystko.

A te otwierane go góry nie do końca mi się widzą, górną ciężko otworzyć. Da się, ale ja wolę otwierane normalnie. ;)

tez preferuje normalnie otwierane, tylko muszę teraz policzyć które dokładnie zeby wyjśc na tej samej wysokości co wysoka zabudowa czyli 238 :-) Ni emogę do samego sufitu bo wystają mi tuby -lampki i nie otworzyła by sie szafka :-)

Julianno, korzystając z gościnności Ivy chciałabym Ci powiedzieć coś, do czego zawsze szukałam okazji, a teraz pojawiła się świetna sposobność :) Otóż przez Twoje Julisiowo wsiąkłam po uszy w FM, a dzięki Tobie mam wspaniałe wizualizacje łazienek :D

Cieszę się, że mogłam pomóc i dziękuję, że do mnie zaglądasz :wiggle:. Pomachaj czasem łapką :) - ja lubię odwiedziny :D

A najmilej mi będzie jak pochwalisz się u mnie wizualizacjami, bo uwielbiam prace Agnieszki :). Pokażesz? :rolleyes:

Ściskam serdecznie :hug:

Dzień dobry, podpowiem jeśli mogę ;)

W ostatnio pokazanej w wątku kuchennym kuchni mojej koleżanki,

A ja nie widzę tej kuchni :(. Widzę tylko fotki "przed" - nie wiem dlaczego :(. Co mam zrobić by ją zobaczyć?

Ewo jesli chodzi o to wąskie cargo to mogę je zlikwidować, wtedy będzie układ trochę inny , wymyslilam takie cos, wtedy inna szafka narozna i wejdzie jeszcze w wysokiej zabudowie słupek 40 cm - będzie ok ??

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1e/bb/b7/1ebbb7b6dcf45680e805941f8216391c.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/ca/8a/21ca8af08a0b2d939cecde4806d844ca.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3e/d6/49/3ed64912268b7e92fdad1d058ee0f6b8.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2a/7b/e5/2a7be5f37c806a4ec0919cc461659076.jpg

ściana z wiszacymi polkami bez zmian :-) co to tej szuflady to chcialam taką na łyżki inne takie kuchenne podreczne do gotowania, przyprawy ale tutaj musze jeszcze raz w Ikei pobawić sie i może zdecyduje si ena ukryte szuflady, zobaczymy - do rozważenia ;)

Tak zdecydowanie lepiej :yes: Co do szuflad, to ja zrobiłabym wszystkie identyczne, a pod płytą dodatkowo wewnętrzne. Można sobie zamontować dodatkowo otwieranie tip-on (niezależnie czy wybierzesz uchwyty typu zobal), by otwierać tę szufladę kolanem i wówczas tylko wewnętrzną trzeba będzie ręką.

Edytowane przez julianna16

Iwonka, poddaję się z doradzaniem, bo mi podobają się większe powierzchnie szafek. I drażni mnie rzecz, na którą nie wiem, czy zwracacie uwagę: w niemal we wszystkich projektach i realizacjach płyta kuchenna jest umieszczona w takim miejscu, że korzystający z niej stoi tyłem do całego pomieszczenia i reszty domu. Ja jestem staruszka i mam stary dom i kuchnię, ale jak rysowałam kiedyś swoją to dla mnie był priorytet: jak stoję i pichcę, to muszę swobodnie widzieć i rozmawiać z tymi co są w kuchni i widzieć choć część reszty pomieszczeń, co by nie dostać skrętu głowy od ciągłego odwracania się :)

Cieszę się, że mogłam pomóc i dziękuję, że do mnie zaglądasz :wiggle:. Pomachaj czasem łapką :) - ja lubię odwiedziny :D

A najmilej mi będzie jak pochwalisz się u mnie wizualizacjami, bo uwielbiam prace Agnieszki :). Pokażesz? :rolleyes:

Ściskam serdecznie :hug:

Byłam w odwiedzinach i pokazałam wizki :)

Tak zdecydowanie lepiej :yes: Co do szuflad, to ja zrobiłabym wszystkie identyczne, a pod płytą dodatkowo wewnętrzne. Można sobie zamontować dodatkowo otwieranie tip-on (niezależnie czy wybierzesz uchwyty typu zobal), by otwierać tę szufladę kolanem i wówczas tylko wewnętrzną trzeba będzie ręką.

Czyli ewentualnie zostaje kwestia jedenj szafki do zastanowienia się pod względen praktyczność- estetyka :rolleyes:

Iwonka, poddaję się z doradzaniem, bo mi podobają się większe powierzchnie szafek. I drażni mnie rzecz, na którą nie wiem, czy zwracacie uwagę: w niemal we wszystkich projektach i realizacjach płyta kuchenna jest umieszczona w takim miejscu, że korzystający z niej stoi tyłem do całego pomieszczenia i reszty domu. Ja jestem staruszka i mam stary dom i kuchnię, ale jak rysowałam kiedyś swoją to dla mnie był priorytet: jak stoję i pichcę, to muszę swobodnie widzieć i rozmawiać z tymi co są w kuchni i widzieć choć część reszty pomieszczeń, co by nie dostać skrętu głowy od ciągłego odwracania się :)

Aniu ja nie mam i nigdy nie chcialam wyspy( chyba ze zupelnie inny projekt, ale nie tu) wiec nie ma możliwości stania przodem do w moim przypadku stołu :rolleyes:

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/ca/8a/21ca8af08a0b2d939cecde4806d844ca.jpg

Płyta będzie pod szafką nr 15 wiec bedę stała bokiem do jadalni, przy układzi etakiem chyba nie ma innej opcji

Aniu ja nie mam i nigdy nie chcialam wyspy( chyba ze zupelnie inny projekt, ale nie tu) wiec nie ma możliwości stania przodem do w moim przypadku stołu :rolleyes:

Płyta będzie pod szafką nr 15 wiec bedę stała bokiem do jadalni, przy układzi etakiem chyba nie ma innej opcji

Jak bokiem, to może być :D Zajrzałam na pierwszą stronę, żeby plan sobie przypomnieć :) Pamiętasz jaki model plafonu między stołem a kuchnią masz na wizce? :)

A połączenie wyszło po mistrzowsku :D

Jak bokiem, to może być :D Zajrzałam na pierwszą stronę, żeby plan sobie przypomnieć :) Pamiętasz jaki model plafonu między stołem a kuchnią masz na wizce? :)

A połączenie wyszło po mistrzowsku :D

Aniu znalazlam opis od Agnieszki - "W kuchni dałam lampy wymyślone przeze mnie, bo już nie miałam czasu szukać konkretnego modelu, ale tego typu lamp na rynku powinno być sporo. Są dość duże, około 55 cm srednicy. Jedna wisi centralnie w kuchni, druga między kuchnią a jadalnią na przeciwko komina. , gdzieś takie widziaólam tylko gdzie hmmm

Dziękujemy :rolleyes:

Ja szukam takiego plafonu do salonu :) Z tych, co widziałam, w takim rozmiarze, chyba wezmę tę, bo nie zabija cenowo :)

[ATTACH=CONFIG]270006[/ATTACH]

Może Ci się przyda? :)

ooo ja tez, zaplanowałam sobie taki 70-100 cm :-) właśnie wszystkie conowo są za drogie :sick: ponad 1000 zł przy średnicy 100cm :sick:

ten jest ok , ale widziałas go na żywo ??? bo traci sporo :rolleyes:

Ivy witam sie w Twoim dzienniku

jak łaczyliście panele i drewniane schody??

witaj :welcome:

schody mielismy przygotowane przez wykonawcę z takim felcem jak widac u Venus post #1777

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie/page89

nasz panel do tego fragmentu przykleiliśmy takim klejem poleconym przez wykonawcę schodów

http://www.tytan.pl/img/klej-montazowy-sbs-8-L3VwbG9hZC9pYmxvY2svMzc4LzM3ODE0ZjcwNGFjMDI1ZjY5OWZiZDcxYzlkNTM3YmE4LmpwZw==.jpg

wysokosci były ustalone z wykonawca, podawalismy jaki panel, pokład/grubośc i tak zostawil odpowiedie wysokości :-)

...drażni mnie rzecz, na którą nie wiem, czy zwracacie uwagę: w niemal we wszystkich projektach i realizacjach płyta kuchenna jest umieszczona w takim miejscu, że korzystający z niej stoi tyłem do całego pomieszczenia i reszty domu. Ja jestem staruszka i mam stary dom i kuchnię, ale jak rysowałam kiedyś swoją to dla mnie był priorytet: jak stoję i pichcę, to muszę swobodnie widzieć i rozmawiać z tymi co są w kuchni i widzieć choć część reszty pomieszczeń, co by nie dostać skrętu głowy od ciągłego odwracania się :)

...

oooo zgadzam się :)

w bardzo wielu projektach kuchennych to się widzi - ja jak sobie projektowałam układ szafek to właśnie dla mnie był wymóg nr jeden by stojąc przy płycie być przodem do salonu! byłabym skłonna pójść na wszelkie ustępstwa byle to było spełnione i mam :)

może to się też bierze z tego, że mieszkam w bloku gdzie kuchnia od "salonu" jest oddzielona korytarzem sporym i nic a nic, będąc w niej, nie wiem co robi reszta rodziny :(

Iwonko połączenie schody-panle mistrzowsko!!