agatah 10.07.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Mam 70 cm. I dlatego wolę żeby szafki były normalnie otwierane, bo widzę wszystko. A te otwierane go góry nie do końca mi się widzą, górną ciężko otworzyć. Da się, ale ja wolę otwierane normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Mam 70 cm. I dlatego wolę żeby szafki były normalnie otwierane, bo widzę wszystko. A te otwierane go góry nie do końca mi się widzą, górną ciężko otworzyć. Da się, ale ja wolę otwierane normalnie. tez preferuje normalnie otwierane, tylko muszę teraz policzyć które dokładnie zeby wyjśc na tej samej wysokości co wysoka zabudowa czyli 238 Ni emogę do samego sufitu bo wystają mi tuby -lampki i nie otworzyła by sie szafka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.07.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 238 - 90 cm szafki dolne z blatem - 80 szafki wiszące zostaje 68 cm między blatem a górnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2014 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 238 - 90 cm szafki dolne z blatem - 80 szafki wiszące zostaje 68 cm między blatem a górnymi właśnie coś koło tego mi wychodziło w zależności od grubości blatu, ale to już kosmetyczne różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.07.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ivy widze uklad podobny do mojego jak chcesz to ci podesle rozwiazania u mnie dzisiaj zaplacilam za calosc i czekam na montaz...jeszcze troszke... juz niedlugo, za momencik :lol2: ps u mnie indukcja 80tka a okap podszafkowy schowany 90tka jak cos to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.07.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) Julianno, korzystając z gościnności Ivy chciałabym Ci powiedzieć coś, do czego zawsze szukałam okazji, a teraz pojawiła się świetna sposobność Otóż przez Twoje Julisiowo wsiąkłam po uszy w FM, a dzięki Tobie mam wspaniałe wizualizacje łazienek Cieszę się, że mogłam pomóc i dziękuję, że do mnie zaglądasz . Pomachaj czasem łapką - ja lubię odwiedziny A najmilej mi będzie jak pochwalisz się u mnie wizualizacjami, bo uwielbiam prace Agnieszki . Pokażesz? Ściskam serdecznie Dzień dobry, podpowiem jeśli mogę W ostatnio pokazanej w wątku kuchennym kuchni mojej koleżanki, A ja nie widzę tej kuchni . Widzę tylko fotki "przed" - nie wiem dlaczego . Co mam zrobić by ją zobaczyć? Ewo jesli chodzi o to wąskie cargo to mogę je zlikwidować, wtedy będzie układ trochę inny , wymyslilam takie cos, wtedy inna szafka narozna i wejdzie jeszcze w wysokiej zabudowie słupek 40 cm - będzie ok ?? http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1e/bb/b7/1ebbb7b6dcf45680e805941f8216391c.jpg http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/ca/8a/21ca8af08a0b2d939cecde4806d844ca.jpg http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3e/d6/49/3ed64912268b7e92fdad1d058ee0f6b8.jpg http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2a/7b/e5/2a7be5f37c806a4ec0919cc461659076.jpg ściana z wiszacymi polkami bez zmian co to tej szuflady to chcialam taką na łyżki inne takie kuchenne podreczne do gotowania, przyprawy ale tutaj musze jeszcze raz w Ikei pobawić sie i może zdecyduje si ena ukryte szuflady, zobaczymy - do rozważenia Tak zdecydowanie lepiej Co do szuflad, to ja zrobiłabym wszystkie identyczne, a pod płytą dodatkowo wewnętrzne. Można sobie zamontować dodatkowo otwieranie tip-on (niezależnie czy wybierzesz uchwyty typu zobal), by otwierać tę szufladę kolanem i wówczas tylko wewnętrzną trzeba będzie ręką. Edytowane 11 Lipca 2014 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.07.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Iwonka, poddaję się z doradzaniem, bo mi podobają się większe powierzchnie szafek. I drażni mnie rzecz, na którą nie wiem, czy zwracacie uwagę: w niemal we wszystkich projektach i realizacjach płyta kuchenna jest umieszczona w takim miejscu, że korzystający z niej stoi tyłem do całego pomieszczenia i reszty domu. Ja jestem staruszka i mam stary dom i kuchnię, ale jak rysowałam kiedyś swoją to dla mnie był priorytet: jak stoję i pichcę, to muszę swobodnie widzieć i rozmawiać z tymi co są w kuchni i widzieć choć część reszty pomieszczeń, co by nie dostać skrętu głowy od ciągłego odwracania się Cieszę się, że mogłam pomóc i dziękuję, że do mnie zaglądasz . Pomachaj czasem łapką - ja lubię odwiedziny A najmilej mi będzie jak pochwalisz się u mnie wizualizacjami, bo uwielbiam prace Agnieszki . Pokażesz? Ściskam serdecznie Byłam w odwiedzinach i pokazałam wizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2014 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Tak zdecydowanie lepiej Co do szuflad, to ja zrobiłabym wszystkie identyczne, a pod płytą dodatkowo wewnętrzne. Można sobie zamontować dodatkowo otwieranie tip-on (niezależnie czy wybierzesz uchwyty typu zobal), by otwierać tę szufladę kolanem i wówczas tylko wewnętrzną trzeba będzie ręką. Czyli ewentualnie zostaje kwestia jedenj szafki do zastanowienia się pod względen praktyczność- estetyka Iwonka, poddaję się z doradzaniem, bo mi podobają się większe powierzchnie szafek. I drażni mnie rzecz, na którą nie wiem, czy zwracacie uwagę: w niemal we wszystkich projektach i realizacjach płyta kuchenna jest umieszczona w takim miejscu, że korzystający z niej stoi tyłem do całego pomieszczenia i reszty domu. Ja jestem staruszka i mam stary dom i kuchnię, ale jak rysowałam kiedyś swoją to dla mnie był priorytet: jak stoję i pichcę, to muszę swobodnie widzieć i rozmawiać z tymi co są w kuchni i widzieć choć część reszty pomieszczeń, co by nie dostać skrętu głowy od ciągłego odwracania się Aniu ja nie mam i nigdy nie chcialam wyspy( chyba ze zupelnie inny projekt, ale nie tu) wiec nie ma możliwości stania przodem do w moim przypadku stołu http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/ca/8a/21ca8af08a0b2d939cecde4806d844ca.jpg Płyta będzie pod szafką nr 15 wiec bedę stała bokiem do jadalni, przy układzi etakiem chyba nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 skończyliśmy oststni malutki kawałek paneli przy schodach- wyszło tak to połączenie, chyba calkiem ok:http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ba/c0/17/bac017d9154a51f6599c07d73c3727e0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.07.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Aniu ja nie mam i nigdy nie chcialam wyspy( chyba ze zupelnie inny projekt, ale nie tu) wiec nie ma możliwości stania przodem do w moim przypadku stołu http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/21/ca/8a/21ca8af08a0b2d939cecde4806d844ca.jpg Płyta będzie pod szafką nr 15 wiec bedę stała bokiem do jadalni, przy układzi etakiem chyba nie ma innej opcji Jak bokiem, to może być Zajrzałam na pierwszą stronę, żeby plan sobie przypomnieć Pamiętasz jaki model plafonu między stołem a kuchnią masz na wizce? A połączenie wyszło po mistrzowsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2014 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Jak bokiem, to może być Zajrzałam na pierwszą stronę, żeby plan sobie przypomnieć Pamiętasz jaki model plafonu między stołem a kuchnią masz na wizce? A połączenie wyszło po mistrzowsku Aniu znalazlam opis od Agnieszki - "W kuchni dałam lampy wymyślone przeze mnie, bo już nie miałam czasu szukać konkretnego modelu, ale tego typu lamp na rynku powinno być sporo. Są dość duże, około 55 cm srednicy. Jedna wisi centralnie w kuchni, druga między kuchnią a jadalnią na przeciwko komina. , gdzieś takie widziaólam tylko gdzie hmmm Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.07.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ja szukam takiego plafonu do salonu Z tych, co widziałam, w takim rozmiarze, chyba wezmę tę, bo nie zabija cenowo Może Ci się przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ja szukam takiego plafonu do salonu Z tych, co widziałam, w takim rozmiarze, chyba wezmę tę, bo nie zabija cenowo [ATTACH=CONFIG]270006[/ATTACH] Może Ci się przyda? ooo ja tez, zaplanowałam sobie taki 70-100 cm właśnie wszystkie conowo są za drogie ponad 1000 zł przy średnicy 100cm ten jest ok , ale widziałas go na żywo ??? bo traci sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.07.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Nie widziałam Brzydki jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2014 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Nie widziałam Brzydki jest?? jak lubię lampy tego producenta bo mam kilka, tak ta taka trochę hmmm bez tej klasy są w praktikerach wiec jak masz okazje to zobacz sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 13.07.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ivy witam sie w Twoim dziennikujak łaczyliście panele i drewniane schody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2014 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ivy witam sie w Twoim dzienniku jak łaczyliście panele i drewniane schody?? witaj schody mielismy przygotowane przez wykonawcę z takim felcem jak widac u Venus post #1777 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie/page89 nasz panel do tego fragmentu przykleiliśmy takim klejem poleconym przez wykonawcę schodów http://www.tytan.pl/img/klej-montazowy-sbs-8-L3VwbG9hZC9pYmxvY2svMzc4LzM3ODE0ZjcwNGFjMDI1ZjY5OWZiZDcxYzlkNTM3YmE4LmpwZw==.jpg wysokosci były ustalone z wykonawca, podawalismy jaki panel, pokład/grubośc i tak zostawil odpowiedie wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 13.07.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 wielkie dziekiWłaśnie próbowałam się pozbyć listwy łaczącej pomiedzy panelem i trepemwidać się da:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 ...drażni mnie rzecz, na którą nie wiem, czy zwracacie uwagę: w niemal we wszystkich projektach i realizacjach płyta kuchenna jest umieszczona w takim miejscu, że korzystający z niej stoi tyłem do całego pomieszczenia i reszty domu. Ja jestem staruszka i mam stary dom i kuchnię, ale jak rysowałam kiedyś swoją to dla mnie był priorytet: jak stoję i pichcę, to muszę swobodnie widzieć i rozmawiać z tymi co są w kuchni i widzieć choć część reszty pomieszczeń, co by nie dostać skrętu głowy od ciągłego odwracania się ... oooo zgadzam się w bardzo wielu projektach kuchennych to się widzi - ja jak sobie projektowałam układ szafek to właśnie dla mnie był wymóg nr jeden by stojąc przy płycie być przodem do salonu! byłabym skłonna pójść na wszelkie ustępstwa byle to było spełnione i mam może to się też bierze z tego, że mieszkam w bloku gdzie kuchnia od "salonu" jest oddzielona korytarzem sporym i nic a nic, będąc w niej, nie wiem co robi reszta rodziny Iwonko połączenie schody-panle mistrzowsko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.07.2014 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Duś, zerknij na nazwę obrazka z tym plafonem, który zamieściłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts