ivy17 14.07.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 oooo zgadzam się w bardzo wielu projektach kuchennych to się widzi - ja jak sobie projektowałam układ szafek to właśnie dla mnie był wymóg nr jeden by stojąc przy płycie być przodem do salonu! byłabym skłonna pójść na wszelkie ustępstwa byle to było spełnione i mam może to się też bierze z tego, że mieszkam w bloku gdzie kuchnia od "salonu" jest oddzielona korytarzem sporym i nic a nic, będąc w niej, nie wiem co robi reszta rodziny Iwonko połączenie schody-panle mistrzowsko!! Dziękuję kochana Od kiedy zobaczyłam to wykończenie u Venuski to musiałam je misc Szczęsliwie ten sam wykonawca schodów wiec wiedział o co chodzi i mam jak chciałam U mnie nie dało sie zrobić frontem do salonu/jadalni byłas to wiesz jaki jest układ przy innym domu, projekcie wyspa bardzo chętnie jeśli mnie pamięć nie myli to takie dokładnie i również w dużych średnicach były w ofercie bardzo atrakcyjnego cenowo novodworskiego. yes, sprawdziłam. linia o której myślę nazywa się alejandro. Duś, zerknij na nazwę obrazka z tym plafonem, który zamieściłam tak to ta lampa co pokazywała Ania . Duś widziałaś ja na żywo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.07.2014 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 i teraz pytanko która wersja - obie mi pasują więc teraz wizual Wersja 1 http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/12/42/3e/12423ec93df2c9841e37608190967874.jpg wersja 2 http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/58/71/36/587136521ced137cf24e10cf6bb02f2c.jpg chciała bym zeby ten front najbardziej z prawej tez miał podział na 2 lub na 3 w zależności od wersji Pytanko - agatah może ty wiesz czy do szafki narożnej która jest najbardziej z prawej tez da sie zrobić "oszukany" podział na trzy jak wybiorę fronty nodsta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 14.07.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Da się, trzeba połączyć fronty od środka najlepiej długa szyną. A raczej dwiema - pionowo przez wszystkie fronty.Coś takiego, ale trzeba by samodzielnie z długich płaskowników zrobić. Nawiercic odpowiednio do otworów wewnątrz frontów szuflad.Ale to będzie widać od środka. Chyba bym jednak drzwiczki normalne zrobiła. A, jestem za wersją 2. http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/utrusta-szyna-aczaca-do-frontow__0244428_PE383440_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 14.07.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 i teraz pytanko która wersja - obie mi pasują więc teraz wizual Wersja 1 http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/12/42/3e/12423ec93df2c9841e37608190967874.jpg wersja 2 http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/58/71/36/587136521ced137cf24e10cf6bb02f2c.jpg chciała bym zeby ten front najbardziej z prawej tez miał podział na 2 lub na 3 w zależności od wersji Pytanko - agatah może ty wiesz czy do szafki narożnej która jest najbardziej z prawej tez da sie zrobić "oszukany" podział na trzy jak wybiorę fronty nodsta ?? Jakby się dało podzielić narożną (optycznie) na trzy, to byłabym za wersją 2 - jeśli nie, to za 1:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 15.07.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ja jestem za drugą opcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 15.07.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 jestem za opcją 2... wg mnie ładniejsza i łyżki, podbieraki, przyprawy w małych słoiczkach - akurat się w tych małych szufladach porozkładają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 15.07.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Mówią, że symetria to estetyka idiotów:PAle rzeczywiście fajniej wygląda wersja 2.Pytanie teraz, czy aż tyle małych/niskich szuflad jest Ci potrzebne. PS. Boskie połączenie schodów i paneli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 15.07.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ekspertem nie , ale dwie przerobiłam, sporo nad nimi siedziałam, później montaż samodzielny. To się wtedy już prawie wszystko wie Jeszcze.... odradzam to małe cargo 20 cm. Niefunkcjonalne, w środku miejsca mało, bez domyku jest i jakieś takie rozklekotane tez odradzam. agatah pocieszylas mnie tym, bo cargo 29, to jedyna szafka, ktora dorychczas zlozylam i teoche sie podlamalam, ze wszystkie takie beda. Ciesze sie, ze jest nadzieja by pozostale byly lepsze. Dzieki! Wybieram wersje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.07.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 A nie nie. Pozostałe cud miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.07.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Wersja druga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.07.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Aj, nie wytrzymam, jednak Żeby była symetria, o której mówi owcaania, i którą ja kocham, to w wersji 2 ostatnią szafkę zrobiłabym taką, jak ta narożna i cała reszta pod oknem Ale jeżeli taka opcja nie wchodzi w grę, to jestem za wersją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.07.2014 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Jakby się dało podzielić narożną (optycznie) na trzy, to byłabym za wersją 2 - jeśli nie, to za 1:D Ja jestem za drugą opcją jestem za opcją 2... wg mnie ładniejsza i łyżki, podbieraki, przyprawy w małych słoiczkach - akurat się w tych małych szufladach porozkładają Zdecydowanie opcja 2! Symetria symetria symetria:wiggle: Mówią, że symetria to estetyka idiotów:P Ale rzeczywiście fajniej wygląda wersja 2. Pytanie teraz, czy aż tyle małych/niskich szuflad jest Ci potrzebne. PS. Boskie połączenie schodów i paneli:) tez odradzam. agatah pocieszylas mnie tym, bo cargo 29, to jedyna szafka, ktora dorychczas zlozylam i teoche sie podlamalam, ze wszystkie takie beda. Ciesze sie, ze jest nadzieja by pozostale byly lepsze. Dzieki! Wybieram wersje 2 Wersja druga! Aj, nie wytrzymam, jednak Żeby była symetria, o której mówi owcaania, i którą ja kocham, to w wersji 2 ostatnią szafkę zrobiłabym taką, jak ta narożna i cała reszta pod oknem Ale jeżeli taka opcja nie wchodzi w grę, to jestem za wersją 1 czyli bezapelacyjnie nr 2 Jest to tez moj wybór Wczoraj byłam po raz ofnasty w Ikea i bawiłam się szufladkami i wyszło ze taki podział bedzie dla mnie lepszy i praktyczniejszy Rozpisałam sobie za namową Ani i po rozpiskach Karoliny co gdzie i jak i w takim podziale wszystko zmieszczę Tomkowa na 90% będziemy bawili sie w składanie tego frontu naroznej z trzech elementów, więć będzie symetria juz widze radość mojego P. w trakcie:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.07.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 owcaania, ja w związku ze swoim zamiłowaniem do symetrii nie chadzam do Media Markt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.07.2014 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 czyli bezapelacyjnie nr 2 Jest to tez moj wybór Wczoraj byłam po raz ofnasty w Ikea i bawiłam się szufladkami i wyszło ze taki podział bedzie dla mnie lepszy i praktyczniejszy Rozpisałam sobie za namową Ani i po rozpiskach Karoliny co gdzie i jak i w takim podziale wszystko zmieszczę Tomkowa na 90% będziemy bawili sie w składanie tego frontu naroznej z trzech elementów, więć będzie symetria juz widze radość mojego P. w trakcie:sick: a jednak jednak jest to ważne by wiedzieć gdzie dać jaki front Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.07.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Można dać na ostatnią szafkę "udawane" uchwyty. No ...wtedy to będzie pełna harmonia dla "idiotów":P owcaania, ja w związku ze swoim zamiłowaniem do symetrii nie chadzam do Media Markt Jestem idiotką A może takie dążenie do symetrii, to nerwica natręctw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.07.2014 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Jestem idiotką A może takie dążenie do symetrii, to nerwica natręctw? chyba cos w tym jest bo inaczej w moim prsypasku szafki buly by pociachane P jal sie pytam ktora wersja to sie ze mnie smieje ze przeciez to wszystko jedno chociaz im dalej w wykanczanie to odpuszczam troche bo nie zawsze plan da sie zrealizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.07.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 ...chociaz im dalej w wykanczanie to odpuszczam troche bo nie zawsze plan da sie zrealizowac Ty odpuszczasz trochę, a ja mam wrażenie, że na każdym kroku muszę iść na kompromisy:( Co do podziału szafek, to trochę racji w tym jest. Pewne "niesymetryczne" podziały i inne kwiatki w obecnej kuchni zobaczyłam dopiero na zdjęciach (a użytkuję ją 9 lat;)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.07.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 chociaz im dalej w wykanczanie to odpuszczam troche bo nie zawsze plan da sie zrealizowac O to,to to! Gdybyśmy nie odpuściły, budowa trwałaby wiecznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 16.07.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 I byłoby zdecydowanie więcej rozwodów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.07.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Widzę, że już po głosowaniu, ale mój głos znałaś nim zrobiłaś obie wersje . Dla mnie zdecydowanie 2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts