ellaco 22.07.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Wiesz, że jak byłam w niedzielę w Ikei, to widziałam tą kuchnię z "Twoim" podziałem i sobie o Tobie pomyślałam:)Piekarnik taki jak na zdjęciu mamy, le jeszcze nie używany. Mam nadzieję, że będzie tak działał, jakie są o nim opinie, czyli super:)Zaczęłam fugowanie cegieł. Mężuś twierdzi, że do Bożego Narodzenia się wyrobię. Chyba;) Tobie/ Wam życzę powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2014 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Wiesz, że jak byłam w niedzielę w Ikei, to widziałam tą kuchnię z "Twoim" podziałem i sobie o Tobie pomyślałam:) Piekarnik taki jak na zdjęciu mamy, le jeszcze nie używany. Mam nadzieję, że będzie tak działał, jakie są o nim opinie, czyli super:) Zaczęłam fugowanie cegieł. Mężuś twierdzi, że do Bożego Narodzenia się wyrobię. Chyba;) Tobie/ Wam życzę powodzenia:) A jaki piekarniczek macie bo nie ma fotki Czym fugujesz?? w sensie jak fuga i jaka metoda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2014 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 przenoszę od Julianny: no i w czym problem? Kochana widziałam tylko jakoś tak niesystematycznie odpisuję tylko właśnie P. twierdzi ze po co /na co i mówiąc sama chodziło mi o moje dwie ładne raczki Musze jeszcze raz ten temat przewałkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 22.07.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Piekarnik Samsung BQ coś tam, bez pokręteł, twin/dual cook co to go dawałaś na zdjęciach parę postów wyżej. Mężuś zakupił mi gotową fugę w Nomi, Alpol spoina elastyczna. Chyba bał się, że coś źle wymieszam z przepisu Kubełki;) Do gotowca dodajemy piasek, żeby bardziej do naszych cegieł pasowała. Metoda moja już coraz bardziej wyćwiczona:) Z packi zsuwam fugówką, wygładzam paluchem. W pionowe spoiny robię "balaski" z zaprawy (robię taką o konsystencji jak rozciapciana plastelina), wciskam i po sprawie. Dziś doszłam do 2/3 ściany:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Piekarnik Samsung BQ coś tam, bez pokręteł, twin/dual cook co to go dawałaś na zdjęciach parę postów wyżej. Mężuś zakupił mi gotową fugę w Nomi, Alpol spoina elastyczna. Chyba bał się, że coś źle wymieszam z przepisu Kubełki;) Do gotowca dodajemy piasek, żeby bardziej do naszych cegieł pasowała. Metoda moja już coraz bardziej wyćwiczona:) Z packi zsuwam fugówką, wygładzam paluchem. W pionowe spoiny robię "balaski" z zaprawy (robię taką o konsystencji jak rozciapciana plastelina), wciskam i po sprawie. Dziś doszłam do 2/3 ściany:))) kurcze naczytałam sie złych opinii o tym piekarniki a już byłam zdecydowana ...używałaś go juz?? a możesz mi pokazać fotkę/zbliżenie na fugę?? bo ten albo kolejny weekend muszę wykonać tą samą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 23.07.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Kurka, nie strasz z tym piekarnikiem. Znajoma ma i bardzo sobie chwali, to samo czytałam w necie. Z czym jest przy nim problem? Bo jakoś nie wpadłam na te negatywy. Jeszcze nie używałam, ale obecny Amiki mam do d...y, więc liczyłam, że tym razem będzie inaczej, ehhh Fugę obfocę po południu, jak będę na budowie. Za chwilę jadę w poszukiwaniu kinkietu na tą cegiełkę. Masz jakąś inspirację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Kurka, nie strasz z tym piekarnikiem. Znajoma ma i bardzo sobie chwali, to samo czytałam w necie. Z czym jest przy nim problem? Bo jakoś nie wpadłam na te negatywy. Jeszcze nie używałam, ale obecny Amiki mam do d...y, więc liczyłam, że tym razem będzie inaczej, ehhh Fugę obfocę po południu, jak będę na budowie. Za chwilę jadę w poszukiwaniu kinkietu na tą cegiełkę. Masz jakąś inspirację? ja juz bylam na niego zdecydowana, nawet go "kupiłam" ale mieli tylko ekspozycyjny i zrezygnowałam opinie sa na stronie producenta http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/standard/BQ2D7G144/XEO i tak troche sie boje chociąz strasznie go chcę nadal, nie umiem nic innego fajnego znaleźć Będę wdzięczna za dużo szczegółowych zdjęć, bo muszę swoją zrobić Kinkiet- pytanie w jakim stylu Może coś takiego /tylko nie wiem jak czerwony kabel do Waszych cegieł/ http://www.nowodvorski.com/var/cache/img/640x480xFFFFFF/resources/image/produkty/AXE/5446.jpg?checksum=64db0b4f http://www.lampywcentrum.pl/media/products/da8cb224284eff00953fbb16a68faf0b/images/thumbnail/big_104049_Fjallbacka.jpg?lm=1373552517 albo coś takiego : http://s2.domideco.pl/6/61/61a1a85108911937b742173af3bba357_1024.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 23.07.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) No to sobie poczytałam:( 10 lat temu kupiliśmy pralkę samsung. Od razu coś tam było zepsute, że woda przeciekała, ale serwisant był strasznie zdziwiony, pierwszy raz widział takie cuda z nowym sprzętem. Naprawił i działa super. Jak zamontowaliśmy pochłaniacz, to coś strzeliło, poszedł dym i spalił się silnik. Sprzęt też nówka. Dwa piekarniki Amika, jak już pisałam. Raz biszkopt piecze się 35 minut, raz 60. Teraz więc z niecierpliwością czekam, co się będzie działo z piekarnikiem;) Naiwnie liczę, że tym razem będzie ok i kurczowo trzymam się opinii znajomej, która piecze biszkopt i francuskie równocześnie! Co do lamp, to ja właśnie o czymś takim bez czerwonego kabla myślałam, Mężuś chce coś bliżej tych kwadratów:/ Jak znajdę coś, co MI odpowiada to kupuję EDIT: Jeszcze dodam, że jesteśmy 10 lat po ślubie i już 4 żelazko zajeżdżam. Z czego ostatnie to była rowenta z extra opiniami, wyżej na półce były już tylko te ze stacją pary;) Może ja po prostu nie powinnam prasować?:):) Edytowane 23 Lipca 2014 przez ella&co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2014 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Naiwnie liczę, że tym razem będzie ok i kurczowo trzymam się opinii znajomej, która piecze biszkopt i francuskie równocześnie! ooo taka opinia tez bardzo cenna Chyba jak ze wszystkim zależy od egzemplarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2014 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 poszukiwania piekarnika nadal trwają ...dzisiaj na tapecie salon firmowy Gorenje wypatrzylam jeden model czarno = czarny i zobaczymy co jest wart na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 23.07.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 I jak - byłaś już w salonie? Mnie się niestety nie udało odrobić lekcji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.07.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Ivy,drugi kinkiet piękny, nie rzuca się w oczy, jest minimalistyczny i bardzo bardzo fajny. aaaa to ty byłaś w salonie firmowym Gorenje??Szczęściara:) - ale dzięki za recenzję, że moje agd, których na oczy nie widziałam i zamówiłam w ciemno niejako, fajne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2014 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Ivy, drugi kinkiet piękny, nie rzuca się w oczy, jest minimalistyczny i bardzo bardzo fajny. aaaa to ty byłaś w salonie firmowym Gorenje?? Szczęściara:) - ale dzięki za recenzję, że moje agd, których na oczy nie widziałam i zamówiłam w ciemno niejako, fajne:) tak byłam w salonie firmowym bo jest niejako trochę po drodze jak sie zboczy z kursu na dom hihih Twój bardzo fajny w wyglądzie, będzie Pani zadowoloina I jak - byłaś już w salonie? Mnie się niestety nie udało odrobić lekcji:( była i widziałam, myslę nad tym modelem BO8730AB cen ok 1700 zł http://www.gorenje.pl/imagelib/products-details/ab51a48897d5ea2dbbd66ec3f057bb19_64812_1.jpg na żywo : http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ec/79/8f/ec798f71d873d896330658fdbacc8306.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/58/d2/0c/58d20c0e5a4cc52e85bb89a4b7a55bab.jpg ma wszystko co trzeba chyba ...ale szukam dalej Edytowane 23 Lipca 2014 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.07.2014 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Hej Ivy, planujesz kuchnię widzę ja juz dawno z tematu kuchennego wypadłam więc nie doradzę, sprzęt mam Bosch: zmywarkę, płyte gazową i piekarnik z funkcja mikrofali, wszystko działa bez zarzutu od dwóch lat. Układ kuchni w "U" sprawdza sie doskonale, na lewo naczynia, na prawo spożywka i drobne agd. Jest OKi Powodzenia w planowaniu kuchni i wyborach agd, na pewno uda Ci sie wszystko pięknie i praktycznie wybrać i rozplanować, szczególnie ze masz grono wspaniałych doradzających forumek :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaczek 24.07.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Zapomniałam o wrzuceniu zdjęć płytek Taranto (grys, półpoler).. Mam nadzieję, że to co znalazłam na telefonie się Wam jeszzcze przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2014 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Hej Ivy, planujesz kuchnię widzę ja juz dawno z tematu kuchennego wypadłam więc nie doradzę, sprzęt mam Bosch: zmywarkę, płyte gazową i piekarnik z funkcja mikrofali, wszystko działa bez zarzutu od dwóch lat. Układ kuchni w "U" sprawdza sie doskonale, na lewo naczynia, na prawo spożywka i drobne agd. Jest OKi Powodzenia w planowaniu kuchni i wyborach agd, na pewno uda Ci sie wszystko pięknie i praktycznie wybrać i rozplanować, szczególnie ze masz grono wspaniałych doradzających forumek :* Vesi dziękuję Mam tu same fajne forumki, które bardzo mi pomagają Zapomniałam o wrzuceniu zdjęć płytek Taranto (grys, półpoler).. Mam nadzieję, że to co znalazłam na telefonie się Wam jeszzcze przyda... Dziękuję w imieniu Mmeliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2014 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 akcja piekarnik - jeszcze biore pod uwage takie: Amica Integra EBI 810 64 B AA - cena ok 1800 zl http://data.amica.com.pl/files/images/products/4452/EBI81074BAA.jpg lub BEKO OIM 24600 B http://www.beko.com.pl/uploads/produkty/zdjecia/bbdb2882203994f0b0effe316a2ca5cf_max.jpg lub jesli zaden z tych to taki prosty model z boscha ,niestety nie czarny BOSCH HBA43T350 cena ok 1200 zł http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/18/4242002468945F1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.07.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Ivy - jak dla mnie Amica jest bomba ale ma jeden minus - obejrzyj zdjęcia z włączonym piekarnikiem - wtedy widać, że szyba nie jest ciemna, tylko ma czarne paseczki - gdyby nie to, już dawno zamawiałabym Amicę, bo ma fajne funkcje - np. termosondę i rożen (termosondę ma też Elektrolux i jest fajniejsza niż u Amiki, bo można ją podłączyć w każdej chwili, ponieważ ma kabelek z brzegu piekarnika). Bosch ( z tych tańszych) jak dla mnie ma tylko jedną zaletę - wygląd - poza tym jest goły i wesoły. Nie, żebym krytykowała firmę, bo mam teraz lodówkę, pralkę i zmywarkę tej firmy ale pierarnik wydaje mi się ubogi. Edytowane 24 Lipca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2014 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 ktory model electroluxa masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.07.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Cześć Ivy Zaglądam czasami do Ciebie, ale cicho siedzę. Z piekarnikiem nie pomogę, bo zupełnie nie jestem na bieżąco ze sprzętem. Ale kinkiet na czerwoną cegłę to ten drugi bym wybrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts