Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domeczek.......

Recommended Posts

Wiesz, że jak byłam w niedzielę w Ikei, to widziałam tą kuchnię z "Twoim" podziałem i sobie o Tobie pomyślałam:)

Piekarnik taki jak na zdjęciu mamy, le jeszcze nie używany. Mam nadzieję, że będzie tak działał, jakie są o nim opinie, czyli super:)

Zaczęłam fugowanie cegieł. Mężuś twierdzi, że do Bożego Narodzenia się wyrobię. Chyba;)

Tobie/ Wam życzę powodzenia:)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz, że jak byłam w niedzielę w Ikei, to widziałam tą kuchnię z "Twoim" podziałem i sobie o Tobie pomyślałam:)

Piekarnik taki jak na zdjęciu mamy, le jeszcze nie używany. Mam nadzieję, że będzie tak działał, jakie są o nim opinie, czyli super:)

Zaczęłam fugowanie cegieł. Mężuś twierdzi, że do Bożego Narodzenia się wyrobię. Chyba;)

Tobie/ Wam życzę powodzenia:)

:hug:

A jaki piekarniczek macie bo nie ma fotki :no:

Czym fugujesz?? w sensie jak fuga i jaka metoda ?

Piekarnik Samsung BQ coś tam, bez pokręteł, twin/dual cook co to go dawałaś na zdjęciach parę postów wyżej.

Mężuś zakupił mi gotową fugę w Nomi, Alpol spoina elastyczna. Chyba bał się, że coś źle wymieszam z przepisu Kubełki;) Do gotowca dodajemy piasek, żeby bardziej do naszych cegieł pasowała. Metoda moja już coraz bardziej wyćwiczona:) Z packi zsuwam fugówką, wygładzam paluchem. W pionowe spoiny robię "balaski" z zaprawy (robię taką o konsystencji jak rozciapciana plastelina), wciskam i po sprawie. Dziś doszłam do 2/3 ściany:)))

Piekarnik Samsung BQ coś tam, bez pokręteł, twin/dual cook co to go dawałaś na zdjęciach parę postów wyżej.

Mężuś zakupił mi gotową fugę w Nomi, Alpol spoina elastyczna. Chyba bał się, że coś źle wymieszam z przepisu Kubełki;) Do gotowca dodajemy piasek, żeby bardziej do naszych cegieł pasowała. Metoda moja już coraz bardziej wyćwiczona:) Z packi zsuwam fugówką, wygładzam paluchem. W pionowe spoiny robię "balaski" z zaprawy (robię taką o konsystencji jak rozciapciana plastelina), wciskam i po sprawie. Dziś doszłam do 2/3 ściany:)))

kurcze naczytałam sie złych opinii o tym piekarniki a już byłam zdecydowana ...używałaś go juz??

a możesz mi pokazać fotkę/zbliżenie na fugę??

bo ten albo kolejny weekend muszę wykonać tą samą robotę :cool:

Kurka, nie strasz z tym piekarnikiem. Znajoma ma i bardzo sobie chwali, to samo czytałam w necie. Z czym jest przy nim problem? Bo jakoś nie wpadłam na te negatywy. Jeszcze nie używałam, ale obecny Amiki mam do d...y, więc liczyłam, że tym razem będzie inaczej, ehhh

Fugę obfocę po południu, jak będę na budowie. Za chwilę jadę w poszukiwaniu kinkietu na tą cegiełkę. Masz jakąś inspirację?

Kurka, nie strasz z tym piekarnikiem. Znajoma ma i bardzo sobie chwali, to samo czytałam w necie. Z czym jest przy nim problem? Bo jakoś nie wpadłam na te negatywy. Jeszcze nie używałam, ale obecny Amiki mam do d...y, więc liczyłam, że tym razem będzie inaczej, ehhh

Fugę obfocę po południu, jak będę na budowie. Za chwilę jadę w poszukiwaniu kinkietu na tą cegiełkę. Masz jakąś inspirację?

ja juz bylam na niego zdecydowana, nawet go "kupiłam" ale mieli tylko ekspozycyjny i zrezygnowałam :(

opinie sa na stronie producenta http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/oven/standard/BQ2D7G144/XEO

i tak troche sie boje chociąz strasznie go chcę nadal, nie umiem nic innego fajnego znaleźć :(

Będę wdzięczna za dużo szczegółowych zdjęć, bo muszę swoją zrobić :-)

Kinkiet- pytanie w jakim stylu :D

Może coś takiego /tylko nie wiem jak czerwony kabel do Waszych cegieł/

http://www.nowodvorski.com/var/cache/img/640x480xFFFFFF/resources/image/produkty/AXE/5446.jpg?checksum=64db0b4f

http://www.lampywcentrum.pl/media/products/da8cb224284eff00953fbb16a68faf0b/images/thumbnail/big_104049_Fjallbacka.jpg?lm=1373552517

albo coś takiego :

http://s2.domideco.pl/6/61/61a1a85108911937b742173af3bba357_1024.jpg

No to sobie poczytałam:(

10 lat temu kupiliśmy pralkę samsung. Od razu coś tam było zepsute, że woda przeciekała, ale serwisant był strasznie zdziwiony, pierwszy raz widział takie cuda z nowym sprzętem. Naprawił i działa super. Jak zamontowaliśmy pochłaniacz, to coś strzeliło, poszedł dym i spalił się silnik. Sprzęt też nówka. Dwa piekarniki Amika, jak już pisałam. Raz biszkopt piecze się 35 minut, raz 60.

Teraz więc z niecierpliwością czekam, co się będzie działo z piekarnikiem;) Naiwnie liczę, że tym razem będzie ok i kurczowo trzymam się opinii znajomej, która piecze biszkopt i francuskie równocześnie!

Co do lamp, to ja właśnie o czymś takim bez czerwonego kabla myślałam, Mężuś chce coś bliżej tych kwadratów:/ Jak znajdę coś, co MI odpowiada to kupuję:D

EDIT:

Jeszcze dodam, że jesteśmy 10 lat po ślubie i już 4 żelazko zajeżdżam. Z czego ostatnie to była rowenta z extra opiniami, wyżej na półce były już tylko te ze stacją pary;)

Może ja po prostu nie powinnam prasować?;):):):):):)

Edytowane przez ella&co

Ivy,

drugi kinkiet piękny, nie rzuca się w oczy, jest minimalistyczny i bardzo bardzo fajny.

aaaa to ty byłaś w salonie firmowym Gorenje??

Szczęściara:) - ale dzięki za recenzję, że moje agd, których na oczy nie widziałam i zamówiłam w ciemno niejako, fajne:)

Ivy,

drugi kinkiet piękny, nie rzuca się w oczy, jest minimalistyczny i bardzo bardzo fajny.

aaaa to ty byłaś w salonie firmowym Gorenje??

Szczęściara:) - ale dzięki za recenzję, że moje agd, których na oczy nie widziałam i zamówiłam w ciemno niejako, fajne:)

tak byłam w salonie firmowym bo jest niejako trochę po drodze jak sie zboczy z kursu na dom hihih

Twój bardzo fajny w wyglądzie, będzie Pani zadowoloina :cool:

I jak - byłaś już w salonie? Mnie się niestety nie udało odrobić lekcji:(

była i widziałam, myslę nad tym modelem BO8730AB cen ok 1700 zł

http://www.gorenje.pl/imagelib/products-details/ab51a48897d5ea2dbbd66ec3f057bb19_64812_1.jpg

na żywo :

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ec/79/8f/ec798f71d873d896330658fdbacc8306.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/58/d2/0c/58d20c0e5a4cc52e85bb89a4b7a55bab.jpg

ma wszystko co trzeba chyba ...ale szukam dalej :cool:

Edytowane przez ivy17

Hej Ivy,

planujesz kuchnię widzę :) ja juz dawno z tematu kuchennego wypadłam :rolleyes: więc nie doradzę, sprzęt mam Bosch: zmywarkę, płyte gazową i piekarnik z funkcja mikrofali, wszystko działa bez zarzutu od dwóch lat. Układ kuchni w "U" sprawdza sie doskonale, na lewo naczynia, na prawo spożywka i drobne agd. Jest OKi :cool:

Powodzenia w planowaniu kuchni i wyborach agd, na pewno uda Ci sie wszystko pięknie i praktycznie wybrać i rozplanować, szczególnie ze masz grono wspaniałych doradzających forumek :)

:*

Hej Ivy,

planujesz kuchnię widzę :) ja juz dawno z tematu kuchennego wypadłam :rolleyes: więc nie doradzę, sprzęt mam Bosch: zmywarkę, płyte gazową i piekarnik z funkcja mikrofali, wszystko działa bez zarzutu od dwóch lat. Układ kuchni w "U" sprawdza sie doskonale, na lewo naczynia, na prawo spożywka i drobne agd. Jest OKi :cool:

Powodzenia w planowaniu kuchni i wyborach agd, na pewno uda Ci sie wszystko pięknie i praktycznie wybrać i rozplanować, szczególnie ze masz grono wspaniałych doradzających forumek :)

:*

Vesi dziękuję :hug: Mam tu same fajne forumki, które bardzo mi pomagają :hug:

Zapomniałam o wrzuceniu zdjęć płytek Taranto (grys, półpoler).. :(

Mam nadzieję, że to co znalazłam na telefonie się Wam jeszzcze przyda...

Dziękuję w imieniu Mmeliski :bye:

akcja piekarnik - jeszcze biore pod uwage takie:

Amica Integra EBI 810 64 B AA - cena ok 1800 zl

http://data.amica.com.pl/files/images/products/4452/EBI81074BAA.jpg

lub BEKO OIM 24600 B

http://www.beko.com.pl/uploads/produkty/zdjecia/bbdb2882203994f0b0effe316a2ca5cf_max.jpg

lub jesli zaden z tych to taki prosty model z boscha ,niestety nie czarny :-(

BOSCH HBA43T350 cena ok 1200 zł

http://cdn.neo24.pl/karty/pliki/zdjecia/full600/18/4242002468945F1.jpg

Ivy - jak dla mnie Amica jest bomba ale ma jeden minus - obejrzyj zdjęcia z włączonym piekarnikiem - wtedy widać, że szyba nie jest ciemna, tylko ma czarne paseczki - gdyby nie to, już dawno zamawiałabym Amicę, bo ma fajne funkcje - np. termosondę i rożen (termosondę ma też Elektrolux i jest fajniejsza niż u Amiki, bo można ją podłączyć w każdej chwili, ponieważ ma kabelek z brzegu piekarnika).

Bosch ( z tych tańszych) jak dla mnie ma tylko jedną zaletę - wygląd - poza tym jest goły i wesoły. Nie, żebym krytykowała firmę, bo mam teraz lodówkę, pralkę i zmywarkę tej firmy ale pierarnik wydaje mi się ubogi.

Edytowane przez _Chloe_

Cześć Ivy :) Zaglądam czasami do Ciebie, ale cicho siedzę. ;)

Z piekarnikiem nie pomogę, bo zupełnie nie jestem na bieżąco ze sprzętem. Ale kinkiet na czerwoną cegłę to ten drugi bym wybrała. :)