_Chloe_ 24.07.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Jeszcze nie podjęłam decyzji ale mam listę kilku modeli - jak młody uśnie, postaram się napisać. Wcale nie jestem pewna, że będzie elektrolux, bo ma brzydkie mikrolale - żeby mi się podobało, musiałabym chyba kupić mikro innej firmy i dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 24.07.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ivy, moja dziewicza fuga dla Ciebie;)http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=271666&d=1406233629 PS. Kinkietu nie znalazłam, nawet podobnego do tego z Twoich zdjęć. W Obi pani pokazywała mi coś stylizowane na świecznik, a mówiłam o czymś w stylu industrialnym:rolleyes: PS. Wsiąkłam w stronę lampy w centrum:) Kto tu jest oświetleniowym znawcą i podpowie z czym połączyć jaką lampę w kuchnio/jadanlnio/ pokoju dziennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.07.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Oświetleniowi znawcy gromadzą się głównie w tym wątku Ponieważ szukałam lamp do siebie i przewertowałam strony sklepów w te i wewte, to pamiętam, że drugi kinkiet, który pokazała Ivy to Fjallbacka chrom Markslojd, a pierwszy to Axe Nowodvorski Edytowane 24 Lipca 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 25.07.2014 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 dzięki, kinkieciki juz znalazłam. Pędzę na wątek wskazany przez Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.07.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Iwonko, myślę o którymś z funkcją pary: http://www.ceneo.pl/Piekarniki;0113-1;017P1-1186262P7-375689;m1200;n3000.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.07.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ivy kinkiet polecam ten http://www.lampywcentrum.pl/media/products/da8cb224284eff00953fbb16a68faf0b/images/thumbnail/big_104049_Fjallbacka.jpg?lm=1373552517 takie ma chyba Drop'ek my mamy w gabinecie plafon i bardzo mi się ta lampa podoba warto zobaczyć na żywo jeśli masz taką możliwość Jeśli chodzi o piekarnik - wybieraj taki, który ma te funkcje, na których najbardziej Ci zależy, bo np. jeśli dużo pieczesz różnych ciast - biszkopt, pizza, francuskie itp. to skup się na tym jeśli mięsa - wybierz pod kątem pieczenia z wielu stron itp. ja mam np. funkcję pieczenia chleba - i powiem szczerze, ze zauważam różnice podczas wypiekania bułeczek - rewelacja wiem, że wyglądem musi pasować do kuchni, ale dla mnie liczyły się: teleskopy, energooszczędność i kilka funkcji (o których powyżej p.s. wysłałam maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Jeśli chodzi o piekarnik - wybieraj taki, który ma te funkcje, na których najbardziej Ci zależy, bo np. jeśli dużo pieczesz różnych ciast - biszkopt, pizza, francuskie itp. to skup się na tym jeśli mięsa - wybierz pod kątem pieczenia z wielu stron itp. ja mam np. funkcję pieczenia chleba - i powiem szczerze, ze zauważam różnice podczas wypiekania bułeczek - rewelacja wiem, że wyglądem musi pasować do kuchni, ale dla mnie liczyły się: teleskopy, energooszczędność i kilka funkcji (o których powyżej p.s. wysłałam maila właśnie sama zastanawiam sie jakie funkcje potrzebuję - nie mialam nigdy takiego wypasionego piekarnika i dlatego jestem głupia piekę miesą, ciasta i raczej sporo wszystkiego. Chciała bym teleskopowe obowiązkowo A jaki ty masz piekarnik, i jak sie nazywa ta funkcja do chleba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Cześć Ivy Zaglądam czasami do Ciebie, ale cicho siedzę. Z piekarnikiem nie pomogę, bo zupełnie nie jestem na bieżąco ze sprzętem. Ale kinkiet na czerwoną cegłę to ten drugi bym wybrała. Ja juz chyba coraz bardziej jestem na bieżaco ale przeraza mni eta ilosc modeli, funkcji Ivy, moja dziewicza fuga dla Ciebie;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=271666&d=1406233629 PS. Kinkietu nie znalazłam, nawet podobnego do tego z Twoich zdjęć. W Obi pani pokazywała mi coś stylizowane na świecznik, a mówiłam o czymś w stylu industrialnym:rolleyes: PS. Wsiąkłam w stronę lampy w centrum:) Kto tu jest oświetleniowym znawcą i podpowie z czym połączyć jaką lampę w kuchnio/jadanlnio/ pokoju dziennym? Bardzo dziękuję za ceglę a jaki to jest kolor ? Idealnie Ci wyszlo, ja mam dużo bardziej nierówne te cegły Oświetleniowi znawcy gromadzą się głównie w tym wątku Ponieważ szukałam lamp do siebie i przewertowałam strony sklepów w te i wewte, to pamiętam, że drugi kinkiet, który pokazała Ivy to Fjallbacka chrom Markslojd, a pierwszy to Axe Nowodvorski dzięki, kinkieciki juz znalazłam. Pędzę na wątek wskazany przez Ciebie:) oooo nie napisałam jakie to modele Jeszcze nie podjęłam decyzji ale mam listę kilku modeli - jak młody uśnie, postaram się napisać. Wcale nie jestem pewna, że będzie elektrolux, bo ma brzydkie mikrolale - żeby mi się podobało, musiałabym chyba kupić mikro innej firmy i dopasować. Iwonko, myślę o którymś z funkcją pary: http://www.ceneo.pl/Piekarniki;0113-1;017P1-1186262P7-375689;m1200;n3000.htm zaraz zobaczę a do czego najbardziej ta funkcja się przydaje. Kazdy z producentów ma milion opisow funkcji i już głupieje c jest co i co jest potrzebne a co tylko gadzetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.07.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 A jaki ty masz piekarnik, i jak sie nazywa ta funkcja do chleba? do chleba , bułek itp. to hydroBaking piekarnik mam taki (tzn nie pamiętam dokładnie tych symboli, ale jak to ważne to sprawdzę w domu) http://www.siemens-home.pl/produkty/piekarniki-i-kuchenki-mikrofalowe/piekarniki/bez-sterowania-do-plyty/HB76GT560.html?source=search aaaa i jeszcze pomyśl czy chcesz pyrolizę, bo to ma wpływ m.in na cenę, ale też zawęża obszar poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 do chleba , bułek itp. to hydroBaking piekarnik mam taki (tzn nie pamiętam dokładnie tych symboli, ale jak to ważne to sprawdzę w domu) http://www.siemens-home.pl/produkty/piekarniki-i-kuchenki-mikrofalowe/piekarniki/bez-sterowania-do-plyty/HB76GT560.html?source=search aaaa i jeszcze pomyśl czy chcesz pyrolizę, bo to ma wpływ m.in na cenę, ale też zawęża obszar poszukiwań już zerkam na tą funkcję zakładma bez pyrolizy bo cena już szybuje poza moje mozliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.07.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ivy - na parze jest zdrowiej:) Możesz zrobić rybkę z ziemniaczkami albo same warzywka - nie trzeba mieć specjalnych garów do tego - szczerze mówiąc chętnie pozbyłabym się moich klamotów, dlatego ta funkcja mnie pociąga;) Poczytaj o pyrolizie i katalizie. na forum odradzają katalizę, bo długo trwa - za to pyroliza jest droga i zazwyczaj masz do wyboru - albo puroliza albo piekarnik parowy;) jest też czyszczenie parą i to mi się szczerze mówiąc bardzo podoba:) Jedno jest pewne - nie ma piekarnika idealnego - albo jest ładny i nie ma jakiejś funkcji albo drogi albo nie można go spasować z mikrofalą A płytę wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ivy - na parze jest zdrowiej:) Możesz zrobić rybkę z ziemniaczkami albo same warzywka - nie trzeba mieć specjalnych garów do tego - szczerze mówiąc chętnie pozbyłabym się moich klamotów, dlatego ta funkcja mnie pociąga;) Poczytaj o pyrolizie i katalizie. na forum odradzają katalizę, bo długo trwa - za to pyroliza jest droga i zazwyczaj masz do wyboru - albo puroliza albo piekarnik parowy;) jest też czyszczenie parą i to mi się szczerze mówiąc bardzo podoba:) Jedno jest pewne - nie ma piekarnika idealnego - albo jest ładny i nie ma jakiejś funkcji albo drogi albo nie można go spasować z mikrofalą A płytę wybrałaś? ooo tak tak, nie ma idealnego, albo budżet musiał by być większy Płytę mam 70 cm elektroluxa ...ale już nie pamietam jaką bo bardzo dawno kupiona Leży i czeka na swój czas:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaczek 25.07.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Jakby co ja mam taki piekarnik i jestem z niego bardzo zadowolona. Podział piekarnika na 2 części to super sprawa - dużo szybciej się taka jedna część nagrzewa niż całość jeśli zależy mi na szybkim podpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.07.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 ooooooooo zadowolona z samsunga jest światełko w tunelu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Jakby co ja mam taki piekarnik i jestem z niego bardzo zadowolona. Podział piekarnika na 2 części to super sprawa - dużo szybciej się taka jedna część nagrzewa niż całość jeśli zależy mi na szybkim podpieczeniu. ooooooooo zadowolona z samsunga jest światełko w tunelu!! jest kilka zadowolonych, tylko to inny model niż ja planowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.07.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Jakby co ja mam taki piekarnik i jestem z niego bardzo zadowolona. Podział piekarnika na 2 części to super sprawa - dużo szybciej się taka jedna część nagrzewa niż całość jeśli zależy mi na szybkim podpieczeniu. ile poziomów ma ten piekarnik po wyjęciu tej płyty dzielącej ?? dalej 2 ?? bo jeśli tak, to mało Ivy nie zniechęcam Cię do tego Samsunga (swego czasu też mi się podobał, jedna brakowało mu wielu funkcji, których potrzebuje, a i energooszczędność A to już teraz standard i szukałam A++), ale mnie zdarza się piec na 3 poziomach równocześnie jak przygotowuje obiad to wole rozłożyć na 3 blaszkach równomiernie i uzyskać lepsze efekty (lepiej dopieczone i szybciej), niż wciskać na 1 czy 2 blaszki np. robię 3 pizze, czy ryby i frytki - i 3 poziomy zajęte a obiad w 20 min gotowy (pomijam przygotowanie pizzy wcześniej bo mówimy o czasie pieczenia i ekonomii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 25.07.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ja nie pomogę jesli chodzi o doswiadczenie, ale taki model mam na oku... http://www.ceneo.pl/7838851#tab=reviews Wydaje się, że ok... opinia co prawda tylko jedna, ale jak kiedyś po internecie szukałam, to raczej pozytywne - chociaż to mało znana firma, więc ciężko jest cokolwiek znaleźć. Ale ja mam ich wolnostojący piekarnik i mikser, i jestem bardzo zadowolona z jakości. Cena jest śmiesznie mała... teleskopy ma (chociaż nie wszystkie), i emalię łatwoczyszczącą - kiedyś sądziłam, że pyroliza to mus, ale potem poczytałam w internecie... I zrezygnowałam. Ta emalia podobno dobrze się sprawdza, a pyroliza to jednak spore koszty (nie tylko piekarnika z tą funkcją, ale tez używania). Tutaj jest więcej opinii: http://www.oleole.pl/piekarniki-do-zabudowy/mpm-mpm-62-bo-30.bhtml#opinie Jeśli chodzi o termosondę to chyba zbędny gadżet... Takie sprzęcik możesz kupić za kilkanaście złotych w każdym sklepie z drobnym agd czy nawet hipermarkecie, a za "wbudowaną" dopłacasz dodatkowo znacznie więcej. Chyba że naprawdę wbijesz ją w mięso, uruchomisz i wyjdziesz z domu, licząc na inteligencję piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ivy - jak dla mnie Amica jest bomba ale ma jeden minus - obejrzyj zdjęcia z włączonym piekarnikiem - wtedy widać, że szyba nie jest ciemna, tylko ma czarne paseczki -. cały czas jeszcze o niej myślę, tylko nie widziałam na zywo musze zobaczyć o jakich paseczkach mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.07.2014 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 ile poziomów ma ten piekarnik po wyjęciu tej płyty dzielącej ?? dalej 2 ?? bo jeśli tak, to mało Ivy nie zniechęcam Cię do tego Samsunga (swego czasu też mi się podobał, jedna brakowało mu wielu funkcji, których potrzebuje, a i energooszczędność A to już teraz standard i szukałam A++), ale mnie zdarza się piec na 3 poziomach równocześnie jak przygotowuje obiad to wole rozłożyć na 3 blaszkach równomiernie i uzyskać lepsze efekty (lepiej dopieczone i szybciej), niż wciskać na 1 czy 2 blaszki np. robię 3 pizze, czy ryby i frytki - i 3 poziomy zajęte a obiad w 20 min gotowy (pomijam przygotowanie pizzy wcześniej bo mówimy o czasie pieczenia i ekonomii właśnie tez zwracam uwagę na szybkość/możliwość zrobienia obiadu w jednym czasie To Gorenje i Amica najbardziej zaczynaja mi pasować - cenoeo i parametrami Ja nie pomogę jesli chodzi o doswiadczenie, ale taki model mam na oku... [ firme znam z innym produktów, drobnego AGD:cool: Cena jak za parametr bardzo fajna, jedyny jak dla mnie minus przy wszystkich zaletach to ze jest malutki w środku Gdzieś go oglądałam i to go zdyskwalifikowało ale jeśli nie zalezy Ci na wielkości środka to myśle ze stosunek ceny do parametrów jest bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.07.2014 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 tiruriruuuuuuu jutro przyjadą do mnie puzzle w paczkach:-) jakies 124 części llalalaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts