Sharlotka 05.09.2014 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ja też Iwonko potrzebuję wersji "zakrywającej" okna, więc wszelkie delikatne woalowe rolety rzymskie odpadają.W salonie firan pani tłumaczyła mi, że tkanina zupełnie kryjąca to też wg niej nie jest dobre rozwiązanie, bo na dzień roletę trzeba całą podnieść do góry, okna są puste, i podobno wygląda to czasem średnio.....Ja na razie obstawiam żaluzje drewniane + gładkie proste zasłony, by uniknąć efektu biura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 05.09.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Wpadłam na chwilę na stare śmieci i korzystam z dobrodziejstwa cywilizacji (czyt. internetu) I co widzę? Znowu ten sam problem, co u nas. CO na okna...? Podpowiadajcie, pokazujcie, please... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.09.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) No a nr 2. to już w ogóle kosmos technologiczny Tylko oznacza niepotrzebne zużycie prądu Chyba, że to gadżet odpalany jedynie na imprezy Nie, nie! To jest tylko roletka, a halogen to oświetlenie kuchni (jest punktowe). Tylko tak się składa, że jest on dokładnie przy tej rolecie i przypadkiem ma działanie "zasłonowe" Zrobię Wam dzisiaj zdjęcia tych moich rolet i tego, jak podnoszę je za dnia, jak to wygląda od środka i z zewnątrz i jak wyglądają panele. Edytowane 5 Września 2014 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.09.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 .... chyba najlepsza byla wy wersja jadalnia + okno tarasowe długie zasłony a w salonie ta roleta rzymska duo Poczekam na fotki ani i możę ...chociaz pewnie cena mnie zabije Wg mnie to chyba było by najlepsze rozwiązanie długie zasłony taras i jadalnia a salon (za kanapą/narożnikem) rolety rzymskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia_11 05.09.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Witam Cię Ivy z tego co widziałam to zapowiada się fantastycznie. Piękne płytki do łazienki a ta cegła - zawsze taką chciałam mieć Nasz projekt jest w czasie adaptacji, gdyż wprowadzamy małą zmianę. Zamiast łazienki na parterze będzie kotłownia... Chciałabym obejrzeć Twój dom w rzeczywistości, jest taka możliwość? Mojego męża ciekawi elewacja i czy naprawdę jak mówią inni, zewnątrz wygląda na mały domek a w środku jest wręcz przeciwnie? Pomożesz nam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.09.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ja też nie mam pojęcia co na okna na parterze. Wszystko na to wskazuje, że na obu oknach będzie stało coś do siedzenia, więc efekt zasłon będzie trochę zasłonięty Obecnie najbardziej podobają mi się rolety rzymskie, ale co będzie za miesiąc, to nie wiem Póki co, to Wam coś pokażę: tu będzie wc z piękną czarną spłuczką i obok prysznic [ATTACH=CONFIG]278260[/ATTACH] a tu będzie odpływ liniowy, też piękny [ATTACH=CONFIG]278261[/ATTACH] :rotfl: Ale super sie dzieje, juz widzę ze będzie pięknie Trzymam kciuki za kolejne etapy i czekam kolejne fotki Tomkowa - pięknie to już jest. Rozruba na bogato Powodzenia! Ivy, ja u siebie jeszcze nie zrealizowałam planu na okna, ale wiem co chcę. Kilka miesięcy i to tych gorszych - zimowych mieszkaliśmy jak w Big Brotherze Był jeden plus - wszyscy sąsiedzi dookoła mają rolety zewnętrzne, które skrupulatnie codziennie spuszczają, więc pomimo, że byliśmy odkryci to i tak niespecjalnie miał nam kto zaglądać (choć w sumie nigdy nie wiadomo ). W każdym razie nigdy nie byłam fanką firan i zasłon wprawdzie na forum dopiero zobaczyłam, że nie wszystkie muszą wyglądać źle ale skoro serce mi do nich nie biło to musiałam kombinować coś innego. Potrzeby były 2: coś co zasłoni wnętrza tak dobrze jak roleta zewnętrzna i coś co ozdobi wnętrze, a nie będzie wyglądało jak firanka Rozwiązania idealnego nie znalazłam (choć w tej chwili myślę, że poważnie rozważyłabym drewniane żaluzje ). Znalazłam kompromisowe. Na razie na oknach mamy kryjące = zaciemniające rolety w prowadnicach. Dojdą na wierzch wnęki okiennej rolety rzymskie. Wstępnie upatrzyłam już materiał - taki przypominający gazę. Muszę tylko zrobić próbę i uszyć z niego roletę do gabinetu. Myślałam też o roletach tzw. DUO czyli roleta rzymska z dwoma materiałami - firankowym i zasłonkowym, ale forumowa mistrzyni rolet odradziła mi to, powiedziała, że uszycia tego się nie podejmie, bo wątpi w jego niezawodność (nie wiem ile w tym prawdy i do końca o co chodzi, ale skutecznie mnie zniechęciła, więc rolety musiały się rozdzielić Strasznie jestem ciekawa nr 4. o którym pisze Ania, bo to może coś co mogłoby zastąpić roletę rzymską z mechanizmem DUO. Kwestia ceny , bo obstawiam, że tanio nie będzie. No a nr 2. to już w ogóle kosmos technologiczny Tylko oznacza niepotrzebne zużycie prądu Chyba, że to gadżet odpalany jedynie na imprezy U mnie problem z roletami w kasecie bylby o tyle ze mam bardzo wąskie wneki woknach i okno sie nie otworzy w pełni z ta roletą do tego w balkonowym mam taką poprzeczkę jak w starych okanach i ciezko ząłożyc jedną w prowadnicach ( tutaj niestety deweloper wybral za nas ) w tych waskich w kuchni te znie dam rady... Myslałam o taki rozwiązniu jak piszesz zeby zaciemnić sie roletą ale u mnie niestety nie do wykonania Ja też Iwonko potrzebuję wersji "zakrywającej" okna, więc wszelkie delikatne woalowe rolety rzymskie odpadają. W salonie firan pani tłumaczyła mi, że tkanina zupełnie kryjąca to też wg niej nie jest dobre rozwiązanie, bo na dzień roletę trzeba całą podnieść do góry, okna są puste, i podobno wygląda to czasem średnio..... Ja na razie obstawiam żaluzje drewniane + gładkie proste zasłony, by uniknąć efektu biura. Aniu a jakie żaluzje planujesz, białe ?? Fajnym rozwiązaniem moze być ta rzymska duo Wpadłam na chwilę na stare śmieci i korzystam z dobrodziejstwa cywilizacji (czyt. internetu) I co widzę? Znowu ten sam problem, co u nas. CO na okna...? Podpowiadajcie, pokazujcie, please... Myśle ze juz parę propozycji jest i pewnie jeszcze kilka sie pojawi jak tam w domku ?? Nie, nie! To jest tylko roletka, a halogen to oświetlenie kuchni (jest punktowe). Tylko tak się składa, że jest on dokładnie przy tej rolecie i przypadkiem ma działanie "zasłonowe" Zrobię Wam dzisiaj zdjęcia tych moich rolet i tego, jak podnoszę je za dnia, jak to wygląda od środka i z zewnątrz i jak wyglądają panele. Aniu super, bardzo to zobrazuje co i jak z tymi panelami Czekam zatem na fotki Wg mnie to chyba było by najlepsze rozwiązanie długie zasłony taras i jadalnia a salon (za kanapą/narożnikem) rolety rzymskie w tym zestawie wlaśnie ta opcja duo mnie kusi, tylko zobaczymy jak to ostatecznie wygląda i jak wyjdzie cenowo Witam Cię Ivy z tego co widziałam to zapowiada się fantastycznie. Piękne płytki do łazienki a ta cegła - zawsze taką chciałam mieć Nasz projekt jest w czasie adaptacji, gdyż wprowadzamy małą zmianę. Zamiast łazienki na parterze będzie kotłownia... Chciałabym obejrzeć Twój dom w rzeczywistości, jest taka możliwość? Mojego męża ciekawi elewacja i czy naprawdę jak mówią inni, zewnątrz wygląda na mały domek a w środku jest wręcz przeciwnie? Pomożesz nam? Witaj, Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich wyborów. Domek mały - duży chyba kwestia względna. Moja elewacja niczym sie nie wyróżnia z pośród innych domków , nie pokazywałam jej tu wiec raczej nie miałaś szansy sie nią "zaciekawić ";) Co do odwiedzin, to niestety muszę odmówić. Projekt nie jest jakiś szczególny, ani indywidualny żeby coś podpatrzęć ani standardowy żeby zobaczyć jak wygląda na żywo, ot zwykły bliźniak . Mieszkamy już i od tego czasu nie goszczę u siebie nikogo, kogo nie znam Taki mój juz prywatny domek. Mimo ze pokazuję co nieco tutaj to tylko to co chcę pokazać Jeśli potrzebujesz jakiejś porady czy namiarów pisz, Ja albo odwiedzające mnie dziewczyny na pewno pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ivyyyy to Wy juz mieszkacie??? kiedy to sie wydarzylo?? czy ja powaznie przegapilam ten moment? ps zdjec rozwiazan okien rowniez oczekuje... jeeej takie same dylematy mnie czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.09.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ivy, znowu nie zdążyłam się wymądrzyć A tak serio serio, to podoba mi się wizja rolet rzymskich, a ta podwójna to już w ogóle wielkie wow. Bardzo podobają mi się zasłony po bokach, a roletka rzymska taka półprzezroczysta na okienku ładnie je ociepla. Jeśli nie możesz wszędzie dać zasłon, to może faktycznie na oknie balkonowym i na przykład w jadalni? Kurczę, najchętniej zobaczyłabym rzut z oznaczeniem wys. okien ale nie truję już, jutro pogadamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 .... jutro pogadamy;) na takich zlotach jest to bardzo maaaalo prawdopodobne pogadacie sobie ale nie o oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.09.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Melcia pogadamy o oknach pogadamy - jeszcze moją kuchnię będą dziewczyny meblować i nie odjadą póki nie wymyślą cudeńka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.09.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Melcia pogadamy o oknach pogadamy - jeszcze moją kuchnię będą dziewczyny meblować i nie odjadą póki nie wymyślą cudeńka! :rotfl: To może od razu ławeczkę dla Asi skręcimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.09.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 spoko - ja już jej kupiłam ale ona coś nie chce się określić czy ją chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 05.09.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 To jest koniara ku mojej rozpaczy, bo jej hobby nieco kosztuje. Ale czego się nie robi dla córeczki! Przepraszam za , Aniu, jeśli Twoja córcia to koniara to fantastycznie. Ma pasję w życiu, która raczej nie przechodzi (wiem coś o tym, 23 lata w siodle). Zapisz ją do dobrej szkółki (spokojne, dobrze ujeżdżone kuce i dobry instruktor). Jeździectwo nie jest wcale droższe od narciarstwa W razie gdybyś chciała namiary na dobre sklepy ze sprzętem to się polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Melcia pogadamy o oknach pogadamy - jeszcze moją kuchnię będą dziewczyny meblować i nie odjadą póki nie wymyślą cudeńka! to samo mialo byc ze mna pogadamy pogadamy tjaaaa buhahaha czy w okolicy jakies weselicho bedzie?? polecam zabrac jakas kiecke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.09.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 to samo mialo byc ze mna pogadamy pogadamy tjaaaa buhahaha ... to trzeba było nagonić temat! ja już rysunki szykuję by miały na czym pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.09.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 hmm no to w sumie nie zaluje ze mnie nie bedzie ja tam wole zloty tematem nie budowlanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 05.09.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 A to Wy robicie nie zlot, tylko konsultacje wnętrzarskie Wróciłam, żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.09.2014 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Ivyyyy to Wy juz mieszkacie??? kiedy to sie wydarzylo?? czy ja powaznie przegapilam ten moment? ps zdjec rozwiazan okien rowniez oczekuje... jeeej takie same dylematy mnie czekaja hmmm mieszkamy już tyle ze jak bysmy sie postarali pierwszej nocy to juz niedlugo dzidziuś mogł by być z tego Ivy, znowu nie zdążyłam się wymądrzyć A tak serio serio, to podoba mi się wizja rolet rzymskich, a ta podwójna to już w ogóle wielkie wow. Bardzo podobają mi się zasłony po bokach, a roletka rzymska taka półprzezroczysta na okienku ładnie je ociepla. Jeśli nie możesz wszędzie dać zasłon, to może faktycznie na oknie balkonowym i na przykład w jadalni? Kurczę, najchętniej zobaczyłabym rzut z oznaczeniem wys. okien ale nie truję już, jutro pogadamy;) Jeste jeszcze czas na wymądrzanie Chętnie posłucham wszelkich porad:rolleyes: jutro wszystko pokaże i obgadamy jesli bedzie na to czas na takich zlotach jest to bardzo maaaalo prawdopodobne pogadacie sobie ale nie o oknach to tez bardzo możliwe:cool: Melcia pogadamy o oknach pogadamy - jeszcze moją kuchnię będą dziewczyny meblować i nie odjadą póki nie wymyślą cudeńka! :rotfl: To może od razu ławeczkę dla Asi skręcimy? mam zabrać narzędzia ?? spoko - ja już jej kupiłam ale ona coś nie chce się określić czy ją chce Przepraszam za , Aniu, jeśli Twoja córcia to koniara to fantastycznie. Ma pasję w życiu, która raczej nie przechodzi (wiem coś o tym, 23 lata w siodle). Zapisz ją do dobrej szkółki (spokojne, dobrze ujeżdżone kuce i dobry instruktor). Jeździectwo nie jest wcale droższe od narciarstwa W razie gdybyś chciała namiary na dobre sklepy ze sprzętem to się polecam. Witam to samo mialo byc ze mna pogadamy pogadamy tjaaaa buhahaha czy w okolicy jakies weselicho bedzie?? polecam zabrac jakas kiecke to trzeba było nagonić temat! ja już rysunki szykuję by miały na czym pracować hmm no to w sumie nie zaluje ze mnie nie bedzie ja tam wole zloty tematem nie budowlanie Zobaczymy na jakie tematy zejdzie, zawsze jest o czym gadać A to Wy robicie nie zlot, tylko konsultacje wnętrzarskie Wróciłam, żyję jeszcze możesz się dolączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 05.09.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 jeszcze możesz się dolączyć Zapomniałam dodać: ale co to za życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 06.09.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Na pewno mam w aucie młotek, śrubokręt i suwmiarkę. Taker też się znajdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts