KrisPL_ 23.07.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam! Zamierzam zakupić żwir do zrobienia kilku rzeczy w ogrodzie np. do uzupełnienia gazonów, które służą za schody, do uzupełnienia opaski w okół domu. Żwir już kupowałem do drenażu, jednak nie pamiętam jego frakcji. Jaki będzie lepszy 8-16 czy 16-32? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 23.07.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 gfajniej będzie wyglądał grubszy. Oba spełnią swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 23.07.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Podepnę się pod temat.Chcę wysypać 35 metrów tarasu nad garażem żwirem i chciałabym żeby to była powierzchnia faktycznie użytkowa,a nie tylko "do patrzenia".Jakiego konkretnie żwiru/kamienia użyć(na pewno nie może być ostry,to wiem)?jakiej frakcji?Czy jest możliwe żeby po takiej nawierzchni chodzić boso?Ma ktoś taki taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 23.07.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Jak się nagrzeje od słońca to pewnie ciężko będzie na boso. Moim zdaniem lepszy będzie ten drobniejszy 8-16. Jak będziesz zamawiał to poproś o płukany o ile będzie to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 24.07.2013 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 No tak,gorący kamień nie da się,a co bardziej z odczuciami,hmmm jak to ująć-czy nie będzie wbijał się w stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 24.07.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Obawiam się, że ten 16-32 będzie za gruby to już takie małe kamieniochy. macie jakieś fotki żwiru 8-16 i 16-32. W necie są, ale sprzedawcy wrzucają ogólne fotki żwiru podpinając jedno pod wszystkie frakcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 24.07.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Na podjazd musi być tzw grys- czyli żwir o ostrych kantach. taki rzeczny się nie zakleszczy, będzie się w nim brodziło. Nie powinien być ten najdrobniejszy, tylko średnia frakcja, albo mieszanka tego z drobnym. Im większa róznorodność wielkości, tym lepiej się zakleszcza. Boso to pewnie niezbyt wygodnie na nim jest, ale nie żeby nie dało się przejść. Żeby spełnił swoja rolę jego warstwa powinna być gruba na kilkanaście cm. ładnie jest kiedy daje się mu ramy, np z krawężników chodnikowych. nie rozlezie się na boku. Jeśli go nie ubijesz skoczkiem to zakleszczy się lepiej zimą przy zamrażaniu i rozmarzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 25.07.2013 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) . Edytowane 25 Lipca 2013 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 25.07.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam! Zamierzam zakupić żwir do zrobienia kilku rzeczy w ogrodzie np. do uzupełnienia gazonów, które służą za schody, do uzupełnienia opaski w okół domu. Żwir już kupowałem do drenażu, jednak nie pamiętam jego frakcji. Jaki będzie lepszy 8-16 czy 16-32? Pozdrawiam! mam 16-32 i sprawdza sie idealnie w roli opaski. Natomiast chce tez wysypac droge i powiedziano mi, zebym jak najbardziej wymieszal wtedy rozne wielkosc kamieni zagesci i ustali warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 25.07.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 mam 16-32 i sprawdza sie idealnie w roli opaski. Natomiast chce tez wysypac droge i powiedziano mi, zebym jak najbardziej wymieszal wtedy rozne wielkosc kamieni zagesci i ustali warstwe. mcc byłbyś tak miły i zrobił fotki tego 16-32 (z kilku kroków i bliska)? Podaj od razu nr konta przeleję za fatygę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 25.07.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 mcc byłbyś tak miły i zrobił fotki tego 16-32 (z kilku kroków i bliska)? Podaj od razu nr konta przeleję za fatygę. Jak nie zapomne to zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 27.07.2013 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Zapomniałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 28.07.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Zapomniałeś. Weekend Jutro sie postarsm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 29.07.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Znalazlem jakies stare zdjecie domu - wyraznie widac kamienie. Jak potrzebujesz zblizenia z jakimis detalami daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrisPL_ 29.07.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Niewiele tam widać. Już właśnie zakupiłem żwir frakcji 8-16 mm. Okazało się, że poprzednio brałem 16-32 mm. Oba są ok pod opaskę, ten mniejszy lepiej się troszeczkę układa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts