KamilPn75 23.07.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam problem jak w temacie, sąsiad w sumie jego ekipa zapomniała zostawić otworu (wsadzić jakąś rurę) którym można by przecisnąć rurę pe z wodą.Jak to teraz zrobić żeby nic nie zniszczyć - potrzebny otwór do rury 60-70mm. Jakie są ogólne zasady - chodzi najwiecej o to żeby nic nie zniszczyć...Temat pewnie banalnie prosty... osobiscie użyłbym jakiegoś młota z długim dłutem i łopaty z drugiej strony Nie mam pomysłu może mnie ktoś oświeci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 24.07.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilPn75 24.07.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 a jak dalej? zakładając że te 10-15cm betonu pokonałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 26.07.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Wyciągasz, opróżniasz i następne 10 cm. Uchwyt do koronki jest długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 27.07.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 To w sumie najbezpieczniejsza opcja, tylko że może być bardzo trudno zrobić coś takiego z ręki. Przydałaby się wiertnica. Firmy wypożyczają wiertnice albo przyjeżdżają, wiercą, inkasują i odjeżdżają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 28.07.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 O wiercenie młotowiertarką nie musisz się obawiać. Zrobiłem sporo otworów taką i podobnymi koronkami. Przy tej średnicy otworu spokojnie dasz radę bez wiertnicy. Koronka w przeciwieństwie do tych stosowanych w wiertnicach posiada wiertło centrujące, które wystarczająco dobrze prowadzi ją w otworze. Popytaj elektryków. Podobne "doniczki" stosują do wykonywania gniazd pod puszki instalacyjne. Im wcześniej wykonasz otwór tym będzie łatwiej. Beton z czasem twardnieje. Problemem może być ew. drut zbrojeniowy. Nieraz lepiej zrobić drugi otwór obok niż z nim walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.07.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Zacznij może jednak od spytania u lokalnego dostawcy wody, jak zwykle wchodzą do domu, bo może się okazać, że namęczysz się zupełnie niepotrzebnie. U siebie w fundamencie zostawiłem elegancki przepust do wodociągu, a ekipa wykonująca przyłącze całkowicie go zignorowała, przeciągnęli przyłącze pod ławą fundamentową, bo tak im bardziej z głębokością pasowało. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts