djcezar 23.07.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 WitamMam w planach położenie płytek gresowych 60x60 w salonie, kuchni i holu, powiedzcie jak Wam się podobają płytki cokołowe ułożone pod tynkiem, na równi z tynkiem, jak to teraz jest modnie, jak z ich ułożeniem czy są problemy. Czy lepiej nie kombinować i ułożyć normalnie nadtynkowo? Pozdrawiam Dj_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 26.07.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Wizualnie to kwestia gustu, dla mnie to średnio wygląda... Wpuszczane listwy mają też sens jeżeli masz lite drewno i musisz mieć grubą listwę (15mm i więcej) aby ukryć dylatację podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 27.07.2013 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Dzięki za odpowiedź.Ale dalej nie wiem co robić. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.07.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Ja mam cokoły wpuszczane i jest super. Na pewno cokoły nie brudzą się tak jak te zainstalowane metodą tradycyjną. Tynkarze przytwierdzali na dole deskę, której szerokość mniej więcej równała się wysokości listew. Poza tym cokoły wpuszczane bardziej mi się podobają. Najgorzej wyglądają cokoły zrobione z pociętej płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 27.07.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Ja mam cokoły wpuszczane i jest super. Na pewno cokoły nie brudzą się tak jak te zainstalowane metodą tradycyjną. Tynkarze przytwierdzali na dole deskę, której szerokość mniej więcej równała się wysokości listew. Poza tym cokoły wpuszczane bardziej mi się podobają. Najgorzej wyglądają cokoły zrobione z pociętej płytki. Witaj a masz je cięte z płytki jak piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.07.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Tak, bo cokoły fabryczne są z reguły zaokrąglone na górze, więc wpuszczenie ich w tynk jest bez sensu, nie wspomnę o cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 27.07.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 A powiedz mi jeszcze czy płytki na podłodze masz pod cokołami czy dosunięte do nich czy na styk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.07.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 (edytowane) Płytki pod cokołami, czyli najpierw płytka, potem kafelkarz robił cokoły, przyklejał tak, żeby było w pionie równo ze ściana (no prawie), a na końcu wykończeniowiec wykańczał. Przyznam, że jest z tym trochę roboty. Jak nie masz kumatej ekipy to nie próbuj. U mnie tynkarze sami spytali się czy brać pod uwagę wpuszczane cokoły. A kafelkarz miał już wcześniej z tym do czynienia. Wez pod uwagę nie tylko wykończoną np. gładzią ścianę, ale również ze dwie warstwy farby. Nie jest to robota dla amatorów... Edytowane 27 Lipca 2013 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts