grzegorz1008 24.07.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Na początku chciałbym się przywitać, stoję przed wyborem oczyszczalni ścieków, budynek istniejący z lat 70, odprowadzenie do szamba betonowego i właśnie zamiast szamba chciałbym zamontować oczyszczalnie biologiczną 7 osób, podłoże gliniaste, wody wysoko.Myślałem o oczyszczalni BIO-INTE-8 -typu SBR firmy Intech ale nigdzie nie widzę opinii o niej, podoba mi się że sama się dostosowuje do ilości ścieków, zawsze ktoś jest ale czasami domowników jest 7 a czasami nawet 3drugim moim typem jestBIO-HYBRYDA 4000 EKOPOL.zużycie wody to ok 0,5m ale czasami 1,0m na dobęgrunt gliniasty czyli będzie potrzebna przepompownia i studnia chłonna w nasypie(myślałem też o oczku wodnym ale nie wiem jaką powinno mieć pojemność i czy tak można poszukuję też dobrego montażysty z uprawnieniami z okolic Pabianic, Łodzi, Konstantynowa, montaż w Pabianicach, nie wiem czy ważne ale chciałbym się starać o dofinansowanie z BOŚ.Pozdrawiam ps. może ktoś ma namiary na inne dobre oczyszczalnie w podobnej ceniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts