sherif 29.07.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Przy okazji a co myślicie nt zastosowania mat drewnopodobnych ? JEst sens stosować to zamiast klasycznej wełny ?http://polacie.pl/?pl_steico-flex,50http://www.steico.com/index.php?id=54&L=3 Lambda podobna, ale znacznie wyższa pojemność cieplna. IMO przy naszym klimacie, gdy latem dni są dość ciepłe a noce już niekoniecznie może to dać rzeczywiście efekt opisywany przez producenta, czyli mniejszą różnicę temp dzień-noc a co za tym idzie brak efektu sauny na poddaszu. Zakładam, że poddasze jest wentylowane mechanicznie np z GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 29.07.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Zamierzam kłaść steico - na pewno dam znać jakie są wyniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 29.07.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Mam ekofiber .Na poddaszu nieużytkowym (bez okien) jest chłodniej jak w domu.A czy steico,ekofiber,torf,siano,jeden ciort. O głowę bije wełnę mineralną czy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 30.07.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Zalozenie zewnetrznych markiz do okien dachowych bardzo pomoglo.Ale zarowno na poddaszu, jak i na parterze, przy duzych (dlugotrwalych) upalach - komfortu zdecydowanie nie ma.W przyszlym roku instalujemy centralna klimatyzacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 30.07.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Mam ekofiber .Na poddaszu nieużytkowym (bez okien) jest chłodniej jak w domu. A czy steico,ekofiber,torf,siano,jeden ciort. O głowę bije wełnę mineralną czy styropian. widzisz jakies wady takiego rozwiazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 30.07.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Mam ekofiber .Na poddaszu nieużytkowym (bez okien) jest chłodniej jak w domu. A czy steico,ekofiber,torf,siano,jeden ciort. O głowę bije wełnę mineralną czy styropian. Cieszy mnie to - napaliłam się na steico, ale lubię jednak jak coś jest sprawdzone ) Do tego drewno zamiast g-k. Trzeba się chwytać pojemności cieplnej z każdej strony. Odkryta więźba - wysokie wnętrze też ma plus - kubatura większa do ogrzania przez okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts