mistrzostwo13 19.07.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 szukając informacji nt styropianu ( planuje ocieplić dom) trafiłem na film: z którego wynika że producent troszkę oszukuje, podając wyższą wagę niż produkt ma w rzeczywistości, co o tym sądzicie, znajomy mówi że Austrotherm waży dobrze i warto go kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allyouneed77 23.07.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Niezły szajs Genderka, omijać szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urugwaj1 25.07.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Krótki film unoaczniający jak producent styropianu Genderka nie wywiązuję się z deklarowanej na opakowaniu wagi, niezłe, swoją drogą ciekawe czy kontrola GUNB weźmie się za niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 25.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Już było: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?217362-czy-to-nie-oszukany-styropianJakas zmasowana akcja na producentów styro? W końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 27.07.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 ciekawa sprawa...szukam styro na podłogi i powiem szczerze myślałem o tym producencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 31.07.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 opis do filmu, szkoda gadać co na to branża, producent Genderka, PSPS? Chciałem kupić styropian do ocieplenia domu. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Styropianu sprawdziłem jakość styropianu poprzez kontrolę wagi paczki styropianu w składzie budowlanym. Według wytycznych programu PSPS „Gwarantowany Styropian" kontrola wagi styropianu to najprostsza eliminacja styropianów nie spełniających deklarowanych przez producenta parametrów. Według tabeli PSPS http://gwarantowanystyropian.pl/do-po..., metr sześcienny styropianu o lambdzie 0,40 powinien ważyć minimum 12,5 kg. Zważony przeze mnie styropian miał niemal kilogram mniej, ważył 11.6 kg. Producent styropianu jest członkiem PSPS i uczestnikiem programu „Gwarantowany Styropian". (W materiale filmowym ważona jest paczka styropianu o objętości 0,30m3 dlatego czytnik wagi pokazuje wagę 3.48kg. By uzyskać wagę metra sześciennego powyższy wynik dzielimy przez 0.30 (objętość paczki) i otrzymujemy wagę metra sześciennego 11.6 kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 31.07.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=7Wo9iBFlSLw opis do filmu, szkoda gadać co na to branża, producent Genderka, PSPS? Chciałem kupić styropian do ocieplenia domu. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Styropianu sprawdziłem jakość styropianu poprzez kontrolę wagi paczki styropianu w składzie budowlanym. Według wytycznych programu PSPS „Gwarantowany Styropian" kontrola wagi styropianu to najprostsza eliminacja styropianów nie spełniających deklarowanych przez producenta parametrów. Według tabeli PSPS http://gwarantowanystyropian.pl/do-po..., metr sześcienny styropianu o lambdzie 0,40 powinien ważyć minimum 12,5 kg. Zważony przeze mnie styropian miał niemal kilogram mniej, ważył 11.6 kg. Producent styropianu jest członkiem PSPS i uczestnikiem programu „Gwarantowany Styropian". (W materiale filmowym ważona jest paczka styropianu o objętości 0,30m3 dlatego czytnik wagi pokazuje wagę 3.48kg. By uzyskać wagę metra sześciennego powyższy wynik dzielimy przez 0.30 (objętość paczki) i otrzymujemy wagę metra sześciennego 11.6 kg) Jaka jest dokładność pomiaru wagi tym "przyrządem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 02.08.2013 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 05.08.2013 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dobre styropiany np. Austrotherm: http://www.styropiangrafit.warszawa.pl/styropian-grafitowy-fasadowy-klasy-eps-lambda-od-0033-0030przegladwaga-zobacz-wiecej-c-1.html Oszukany styropian nie ważący tyle ile obiecuje producnet np. Genderka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 06.08.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 widze, że wszystkie twoje posty atakują jedną firmę... chyba tylko po to założyłeś profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 06.08.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 zarówno allyouneed77 jak i mistrzostwo13 mają ten sam konkretny cel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allyouneed77 06.08.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) pan Żubr Sherlock Holmes atak? powiem prosto z mostu : to sprawdzanie jakości styropianu zgodnie z zaleceniami producenta, idż na byle jaką hurtownie panie Żubrze i zważ styropian pana Genderki oraz innych firm !!!!! TAK chcą producenci badać jakość i to bardzo dobre. Są oszuści i uczciwi producenci w Polskim Stwoarzyszeniu Producentów Styropianu poniżej kilka firm wartych uwagi [moderowano] Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.08.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Mam nadzieję, że wam zaraz te reklamowe linki wytną. O ile mi wiadomo, Genderka należy do PSPS, więc zadna gwarancja, że inni producenci są lepsi... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 07.08.2013 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Ale jaja, eksperci millczą???? a karawan jedzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 10.08.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja uważam że należy ważyć i eliminować tych co oszukują, a np. Austrotherm akurat jest ok. zresztą psps go wyróżniło znakiem gwarancji jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkk. 12.08.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 ...a czemu ten film na youtube ma być dowodem na oszukaństwo Genderki? W paczce jest między 0,24 a 0,3 m3, zależnie od grubości płyt. Gdyby w paczce był 1m3 i ważyło toto niecałe 3,5 kg to bym się zgodził, że masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.08.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 hm tez nie kumam o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.08.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 a czemu ten film na youtube ma być dowodem na oszukaństwo Genderki? W paczce jest między 0,24 a 0,3 m3, zależnie od grubości płyt. Gdyby w paczce był 1m3 i ważyło toto niecałe 3,5 kg to bym się zgodził, że masakra nie ... paczka jest ta sama np trzy płyty 20cm x 100 x 50cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.08.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 w pierwszym poście jest opis ile to powinien ważyć styropian grafitowy. Po czym na filmie jest styropian zwykły u=0.4 :lol2: Jak coś opisujecie to przynajmniej róbcie to porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 12.08.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Ludzie wszytsko jak wół jest opisane pod filmem trzeba mieć problem ze zrozumieniem tekstu, może jednak racje mają eksperci że ponad połowa Polaków nie rozumie Wiadomości w TV. Link do filmu : A pod filmem jest opis, co tu jest nie zrozumiałe, ludzie skąd wy się wzieliście i po parę setek wpisów. Czytać uważnie, zastanowić się a nie bez sensu ujadać, taka dobra rada. Miłego dnie:yes: Chciałem kupić styropian do ocieplenia domu. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Styropianu sprawdziłem jakość styropianu poprzez kontrolę wagi paczki styropianu w składzie budowlanym. Według wytycznych programu PSPS „Gwarantowany Styropian" kontrola wagi styropianu to najprostsza eliminacja styropianów nie spełniających deklarowanych przez producenta parametrów. Według tabeli PSPS http://gwarantowanystyropian.pl/do-po..., metr sześcienny styropianu o lambdzie 0,40 powinien ważyć minimum 12,5 kg. Zważony przeze mnie styropian miał niemal kilogram mniej, ważył 11.6 kg. Producent styropianu jest członkiem PSPS i uczestnikiem programu „Gwarantowany Styropian". (W materiale filmowym ważona jest paczka styropianu o objętości 0,30m3 dlatego czytnik wagi pokazuje wagę 3.48kg. By uzyskać wagę metra sześciennego powyższy wynik dzielimy przez 0.30 (objętość paczki) i otrzymujemy wagę metra sześciennego 11.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts