Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozpozanać zły styropian, akcja PSPS

mistrzostwo13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

opis do filmu, szkoda gadać co na to branża, producent Genderka, PSPS?

Chciałem kupić styropian do ocieplenia domu. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Styropianu sprawdziłem jakość styropianu poprzez kontrolę wagi paczki styropianu w składzie budowlanym. Według wytycznych programu PSPS „Gwarantowany Styropian" kontrola wagi styropianu to najprostsza eliminacja styropianów nie spełniających deklarowanych przez producenta parametrów. Według tabeli PSPS http://gwarantowanystyropian.pl/do-po..., metr sześcienny styropianu o lambdzie 0,40 powinien ważyć minimum 12,5 kg. Zważony przeze mnie styropian miał niemal kilogram mniej, ważył 11.6 kg. Producent styropianu jest członkiem PSPS i uczestnikiem programu „Gwarantowany Styropian".

(W materiale filmowym ważona jest paczka styropianu o objętości 0,30m3 dlatego czytnik wagi pokazuje wagę 3.48kg. By uzyskać wagę metra sześciennego powyższy wynik dzielimy przez 0.30 (objętość paczki) i otrzymujemy wagę metra sześciennego 11.6 kg)

http://www.youtube.com/watch?v=7Wo9iBFlSLw

opis do filmu, szkoda gadać co na to branża, producent Genderka, PSPS?

Chciałem kupić styropian do ocieplenia domu. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Styropianu sprawdziłem jakość styropianu poprzez kontrolę wagi paczki styropianu w składzie budowlanym. Według wytycznych programu PSPS „Gwarantowany Styropian" kontrola wagi styropianu to najprostsza eliminacja styropianów nie spełniających deklarowanych przez producenta parametrów. Według tabeli PSPS http://gwarantowanystyropian.pl/do-po..., metr sześcienny styropianu o lambdzie 0,40 powinien ważyć minimum 12,5 kg. Zważony przeze mnie styropian miał niemal kilogram mniej, ważył 11.6 kg. Producent styropianu jest członkiem PSPS i uczestnikiem programu „Gwarantowany Styropian".

(W materiale filmowym ważona jest paczka styropianu o objętości 0,30m3 dlatego czytnik wagi pokazuje wagę 3.48kg. By uzyskać wagę metra sześciennego powyższy wynik dzielimy przez 0.30 (objętość paczki) i otrzymujemy wagę metra sześciennego 11.6 kg)

Jaka jest dokładność pomiaru wagi tym "przyrządem"?

pan Żubr Sherlock Holmes :) atak? powiem prosto z mostu : to sprawdzanie jakości styropianu zgodnie z zaleceniami producenta, idż na byle jaką hurtownie panie Żubrze i zważ styropian pana Genderki oraz innych firm !!!!! TAK chcą producenci badać jakość i to bardzo dobre. Są oszuści i uczciwi producenci w Polskim Stwoarzyszeniu Producentów Styropianu poniżej kilka firm wartych uwagi

[moderowano]

Edytowane przez joliska

Ludzie wszytsko jak wół jest opisane pod filmem trzeba mieć problem ze zrozumieniem tekstu, może jednak racje mają eksperci że ponad połowa Polaków nie rozumie Wiadomości w TV.

Link do filmu :

A pod filmem jest opis, co tu jest nie zrozumiałe, ludzie skąd wy się wzieliście i po parę setek wpisów. Czytać uważnie, zastanowić się a nie bez sensu ujadać, taka dobra rada. Miłego dnie:yes:

(W materiale filmowym ważona jest paczka styropianu o objętości 0,30m3 dlatego czytnik wagi pokazuje wagę 3.48kg. By uzyskać wagę metra sześciennego powyższy wynik dzielimy przez 0.30 (objętość paczki) i otrzymujemy wagę metra sześciennego 11.6