autorus 12.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 I co masz zamiar zrobić z tą wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkk. 15.08.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 ok, przyznaję, że opisu pod filmem nie przeczytałem... a tak z ciekawości - jaka była grubość tych płyt styropianowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 30.08.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 A pan co robi ze swoją wiedzą, dzieli nią, ja tylko zwracam uwagę co znalazłem w sieci, wychodzi że firma Genderka przynajmniej w tej paczce wsadził co innego do środka niż obiecywała na opakowaniu. To jakby panu producent obiecał że np. masło ma 82 % tłuszczu a dostałby pan produkt masłopodobny o zawratości tłuszczu 60 %. i nie wiadomo co tam do końca w środku jest. Film to pokazuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 30.08.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Dziwi mnie fakt, że nikt stanowczo nie napiętnuję tego typu zachowań, jakby było społeczne przyzwolenie na tego typu oszukańcze praktyki. To trochę tak jak z kibicami, którzy potrafią na trybunach krzyczeć rasistowskie teksty czy wywieszać insygnia faszystowskie. I tłum milczy. Przecież każdy normalny wie, że to zwykłe kur.....stwo i powinno być zabronione i ściągane, ale większość przymyka oczy, patrzy przez palce , dając przyzwolenie na takie zachowania, moim zdaniem jakby jeden producent z drugim zostali zbojkotowani przez klientów, wtedy trzeci czy czwarty może bałby się dalej oszukiwać klientów. Co wy na to drodzy forumowicze, i nie chodzi tylko o niedoważony styropian Genderki , ale przecież w innych segmentach budowlanki i nie tylko jest podobnie Link do filmu ważenie styropianu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 01.09.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Dziwi mnie fakt, że nikt stanowczo nie napiętnuję tego typu zachowań, jakby było społeczne przyzwolenie na tego typu oszukańcze praktyki. To trochę tak jak z kibicami, którzy potrafią na trybunach krzyczeć rasistowskie teksty czy wywieszać insygnia faszystowskie. I tłum milczy. Przecież każdy normalny wie, że to zwykłe kur.....stwo i powinno być zabronione i ściągane, ale większość przymyka oczy, patrzy przez palce , dając przyzwolenie na takie zachowania, moim zdaniem jakby jeden producent z drugim zostali zbojkotowani przez klientów, wtedy trzeci czy czwarty może bałby się dalej oszukiwać klientów. Co wy na to drodzy forumowicze, i nie chodzi tylko o niedoważony styropian Genderki , ale przecież w innych segmentach budowlanki i nie tylko jest podobnie Link do filmu ważenie styropianu: A jaka była wilgotność styropianu podczas ważenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 05.09.2013 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 a jakie ma to znaczenie człowieku, różnica jest ponad kg. A co by było gdyby tu było przedszkole, mam wrażenie że ktoś chce rozmyć problem. Na przykład taki Austrotherm czy nawet Knauf nie ma problemu z wilgotnością tylko dobrze waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 06.09.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Może niedokładnie obejrzałem filmik ale nie widzę aby Austrotherm czy nawet Knauf był ważony, mi to bardziej wygląda jak założenie konta w celu jasnym dla wszystkich Dodam, że nie mam nic wspólnego z branżą budowlaną, poza budową własnego domu. Pozdrawiam wszystkich internetowych marketingowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.09.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 a jakie ma to znaczenie człowieku, różnica jest ponad kg. A co by było gdyby tu było przedszkole, mam wrażenie że ktoś chce rozmyć problem. Na przykład taki Austrotherm czy nawet Knauf nie ma problemu z wilgotnością tylko dobrze waży No to sprawdź sobie "człowieku", o ile zmieni sie waga 1m3 styropianu, którego wilgotnosć wzrosnie o 0,1% (objętościowo). Chcesz byc wiarygodny to sobie zważ wyroby kilku producentow, przecgowywane przez > miesiac w tych samych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 06.09.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 nie ma się co nerwować ja kupiłem eps'a do fundamentów i nasiąkł do takiego stopnia, że ważył 58-60kg/m3 a powinien maksymalnie z wodą jakieś 25kg/m3 (jako suchy 22kg/m3) woda robi niezłą robotę jeśli chodzi o kilogramy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.09.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 01.10.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ale tutaj _ NA TYM FILMIE PACZKA akurat waży mniej czyli NIE JEST NASIĄKNIĘTY ...tylko co wysechł,( to niech KU.......a producet napisze paczka leżąca na placu przez tydzień, miesiąc whatever waży mniej _ NIE MA TEGO . Jest natomiast informacja w Polskim Stowarzyszeniu Producentów Styropianu ile ma ważyć i ten producent należy do tego stowarzyszenia i nie waży tyle ile zaleca stowarzyszenie to wasze ględzenie to jakaś popiepszona dialektyka. Ja w nosie mam to co wy uprawiacie lesne ludki, wrzuciłem coś co moim zdaniem jest obciachem dla firmy i stowarzyszenia PSPS co znalazłem w sieci, swoją drogą przeważyć innych to wyszłyby pewnie także podobne jaja. Dziki kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 01.10.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ale tutaj _ NA TYM FILMIE PACZKA akurat waży mniej czyli NIE JEST NASIĄKNIĘTY ...tylko co wysechł,( to niech KU.......a producet napisze paczka leżąca na placu przez tydzień, miesiąc whatever waży mniej _ NIE MA TEGO . Jest natomiast informacja w Polskim Stowarzyszeniu Producentów Styropianu ile ma ważyć i ten producent należy do tego stowarzyszenia i nie waży tyle ile zaleca stowarzyszenie to wasze ględzenie to jakaś popiepszona dialektyka. Ja w nosie mam to co wy uprawiacie lesne ludki, wrzuciłem coś co moim zdaniem jest obciachem dla firmy i stowarzyszenia PSPS co znalazłem w sieci, swoją drogą przeważyć innych to wyszłyby pewnie także podobne jaja. Dziki kraj POPIEPRZONA oczywiście, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 01.10.2013 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Co na to PSPS ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.10.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ale suchar....Ciekawe ilu jeszcze kont powstanie, żeby przytaczac ten film. Żeby jeszcze zważono jakieś inne styropiany, podano warunki badania (wilgotność)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzostwo13 07.10.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ale suchar.... Ciekawe ilu jeszcze kont powstanie, żeby przytaczac ten film. Żeby jeszcze zważono jakieś inne styropiany, podano warunki badania (wilgotność)... Jestem za ważeniem oczywiście innych producnetów, a pan coś ciekawszego do dyskusji wniesie, poza nic nie dającym sarkazmem, ta czy w programie PSPS jest coś takiego ( jak szukanie stopnia wilgotności?) czy zachęcają nas klientów do warzenia, kogo ty stronę trzymasz, nieuczciwych ??? Producent deklaruje że jego styropian ma ważyć tyle i tyle a waży mniej , zjawia się miłośnik foto i szuka dziury w całym. Nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimus773 15.10.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ważyć wszystkich bez wyjątku i pokazywać wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psp 23.10.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 PSPS, w ramach Programu Gwarantowany Styropian, m.in. upowszechnia wiedzę o wyrobach ze styropianu, standaryzuje zasady czytelnego i niewprowadzającego w błąd ich oznakowania, certyfikuje uczciwych i rzetelnych producentów oraz promuje wyroby wysokiej jakości. O Programie można przeczytać na stronie PSPS. Można być członkiem Stowarzyszenia i nie brać udziału w Programie. Lista członków PSPS, lista "Rzetelnych Producentów" oraz lista "Certyfikowanych Producentów" znajduje się na stronie PSPS.Tytuł "Rzetelnego Producenta" otrzymuje producent, który wprowadził dodatkowe dobrowolne oznakowanie tabelką z gęstością i podstawowymi deklarowanymi parametrami (lambdą i naprężeniem ściskającym). Jeśli w ramach prowadzonych przez PSPS badań wyrobów oferowanych na rynku, producent nie osiągnie zadeklarowanej minimalnej gęstości, Tytuł jest mu odbierany. Aktualna lista "Rzetelnych Producentów" znajduje się na stronie http://www.gwarantowanystyropian.pl/uczestnicy/lista-rzetelnych/ Jeśli w wyniku badań rynkowych producent uzyska pozytywne wyniki badań dla wszystkich zbadanych wyrobów i jeśli będą wśród nich wyroby zalecane przez PSPS, otrzymuje on "Certyfikat Gwarancji Jakości". Aktualna lista producentów z certyfikatem znajduje się na stronie http://www.gwarantowanystyropian.pl/uczestnicy/lista-certyfikowanych-producentow-styropianu/Jednak w każdym przypadku to producent odpowiada za jakość swojego wyrobu, dlatego PSPS rekomenduje każdorazową kontrolę gęstości, jako wstępną weryfikację jakości produktu. O niespełnianiu minimalnych gęstości przez członków Programu (czyli Rzetelnych i Certyfikowanych Producentów, którzy na swoich opakowaniach podają ten parametr) można informować władze PSPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art79 25.10.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Mogę podać parametry styrop. FASSADA SUPER grafit 0,031 Austrotherm-u - 1 paczka ważyła 4,2 kg co przy objętości paczki = 0,3 daje 14 kg. Producent deklaruje 13,7 kg więc nie jest źle. Subiektywnie stwierdziłem także, że jest dość twardy. Porównanie twardości robiłem z grafitem Neotherm-u, który stosowali znajomi i Neotherm był miękciejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 27.10.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Nie widzę tutaj żadnej rewelacji, PO PROSTU OD 1 LIPCA B.R. weszły nowe rozporządzenia dot. materiałów budowlanych i producent musi je okazywać kupującemu. Jednak niektórzy potrafili zrobić z tego odpowiedni marketing i wypłynąć z morza producentów styropianu. To jest klub wzajemnej adoracji, a życie to weryfikuje poprzez dążenie do osiągnięcia deklarowanej wagi /poprzez dosypywania komponentów zwiększających wagę m3 styropianu/. Trzeba mieć swój rozum i nie rozpatrywać zakupu poprzez przynależność producenta do tej organizacji. PSPS, w ramach Programu Gwarantowany Styropian, m.in. upowszechnia wiedzę o wyrobach ze styropianu, standaryzuje zasady czytelnego i niewprowadzającego w błąd ich oznakowania, certyfikuje uczciwych i rzetelnych producentów oraz promuje wyroby wysokiej jakości. O Programie można przeczytać na stronie PSPS. Można być członkiem Stowarzyszenia i nie brać udziału w Programie. Lista członków PSPS, lista "Rzetelnych Producentów" oraz lista "Certyfikowanych Producentów" znajduje się na stronie PSPS. Tytuł "Rzetelnego Producenta" otrzymuje producent, który wprowadził dodatkowe dobrowolne oznakowanie tabelką z gęstością i podstawowymi deklarowanymi parametrami (lambdą i naprężeniem ściskającym). Jeśli w ramach prowadzonych przez PSPS badań wyrobów oferowanych na rynku, producent nie osiągnie zadeklarowanej minimalnej gęstości, Tytuł jest mu odbierany. Aktualna lista "Rzetelnych Producentów" znajduje się na stronie http://www.gwarantowanystyropian.pl/uczestnicy/lista-rzetelnych/ Jeśli w wyniku badań rynkowych producent uzyska pozytywne wyniki badań dla wszystkich zbadanych wyrobów i jeśli będą wśród nich wyroby zalecane przez PSPS, otrzymuje on "Certyfikat Gwarancji Jakości". Aktualna lista producentów z certyfikatem znajduje się na stronie http://www.gwarantowanystyropian.pl/uczestnicy/lista-certyfikowanych-producentow-styropianu/ Jednak w każdym przypadku to producent odpowiada za jakość swojego wyrobu, dlatego PSPS rekomenduje każdorazową kontrolę gęstości, jako wstępną weryfikację jakości produktu. O niespełnianiu minimalnych gęstości przez członków Programu (czyli Rzetelnych i Certyfikowanych Producentów, którzy na swoich opakowaniach podają ten parametr) można informować władze PSPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 27.10.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) Kupowałam w Castoramie ten styropian: Styropian Grafi 033 100 mm 0,3 m3 kod: 918740 marka: Izolbet Styropian Grafi 033 do izolacji ścian metodą lekką mokrą. Płyty styropianowe są technologicznie cięte, gładkie lub frezowane. Wymiary jednej płyty: szerokość 50 cm, długość 100 cm, grubość 10 cm. W opakowaniu znajduje się 6 sztuk, co wystarczy na powierzchnię 3 metrów kwadratowych. Współczynnik przewodzenia ciepła: 0,033 W/m2K. Ilość sztuk w opakowaniu 6 Ilość metrów w opakowaniu 3 m2 Powierzchnia płyt 50 x 100 cm Rodzaj styropian Współczynnik przewodzenia ciepła 0,033 W/m2K Bardzo przyjemny w dotyku, cieplutki, o dużych kulkach. Jednak bardzo nietrwały, kruszący się, delikatny, przy przecinaniu nietrwały. Potrzebowałam go do ocieplenia ścian wewnątrz budynku między garażem a budynkiem. Nie odważyłabym się położyć go na ocieplenie zewnętrzne. Po nadepnięciu takiego kawałka o grubości 10 cm, zostaje placuszek 3 cm Edytowane 27 Października 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts