podlasianka77 25.07.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam.Przeszukałam całe forum i nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, co trzeba zrobić, żeby zmienić kierownika budowy.Jesteśmy zmuszeni do tego, żeby poszukać nowego, gdyż poprzedni zmarł nagle i zostaliśmy bez kierownika. Na razie budowa jest wstrzymana ze względu na oczekiwanie na ekipę od dachu i właściwie mamy już nowego kierownika, ale czy to trzeba zgłosić i gdzie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.07.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witam. Przeszukałam całe forum i nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, co trzeba zrobić, żeby zmienić kierownika budowy. Jesteśmy zmuszeni do tego, żeby poszukać nowego, gdyż poprzedni zmarł nagle i zostaliśmy bez kierownika. Na razie budowa jest wstrzymana ze względu na oczekiwanie na ekipę od dachu i właściwie mamy już nowego kierownika, ale czy to trzeba zgłosić i gdzie? Pozdrawiam. Słabo szukałaś, kiedyś cały elaborat na ten temat napisałam. Ogólnie prawo budowlane prawdę ci powie: Art. 44. [Obowiązek zawiadamiania] 1. Inwestor jest obowiązany bezzwłocznie zawiadomić właściwy organ o zmianie: 1) kierownika budowy lub robót, 2) inspektora nadzoru inwestorskiego, 3) projektanta sprawującego nadzór autorski, podając, od kiedy nastąpiła zmiana. 2. Do zawiadomienia należy dołączyć oświadczenia osób, wymienionych w ust. 1, o przejęciu obowiązków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 29.07.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 To znalazłam, ale nasz kierownik zmarł, więc kto ma to oświadczenie napisać. Temat już właściwie nieaktualny, bo nowy kierownik zobowiązał się wszystko załatwić w nadzorze budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.07.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 2. Do zawiadomienia należy dołączyć oświadczenia osób, wymienionych w ust. 1, o przejęciu obowiązków Jak zmarł, to jak może przyjąć obowiązki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.07.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ps. Zmianę zgłasza inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 29.07.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Teraz już to wiem, ale dzięki za chęci pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts