Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy kierownik budowy

podlasianka77

Recommended Posts

Witam.

Przeszukałam całe forum i nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, co trzeba zrobić, żeby zmienić kierownika budowy.

Jesteśmy zmuszeni do tego, żeby poszukać nowego, gdyż poprzedni zmarł nagle i zostaliśmy bez kierownika. Na razie budowa jest wstrzymana ze względu na oczekiwanie na ekipę od dachu i właściwie mamy już nowego kierownika, ale czy to trzeba zgłosić i gdzie?

Pozdrawiam.

Witam.

Przeszukałam całe forum i nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, co trzeba zrobić, żeby zmienić kierownika budowy.

Jesteśmy zmuszeni do tego, żeby poszukać nowego, gdyż poprzedni zmarł nagle i zostaliśmy bez kierownika. Na razie budowa jest wstrzymana ze względu na oczekiwanie na ekipę od dachu i właściwie mamy już nowego kierownika, ale czy to trzeba zgłosić i gdzie?

Pozdrawiam.

Słabo szukałaś, kiedyś cały elaborat na ten temat napisałam.

Ogólnie prawo budowlane prawdę ci powie:

Art. 44. [Obowiązek zawiadamiania] 1. Inwestor jest obowiązany bezzwłocznie zawiadomić właściwy organ o zmianie:

1) kierownika budowy lub robót,

2) inspektora nadzoru inwestorskiego,

3) projektanta sprawującego nadzór autorski,

podając, od kiedy nastąpiła zmiana.

2. Do zawiadomienia należy dołączyć oświadczenia osób, wymienionych w ust. 1, o przejęciu obowiązków