byry007 26.07.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 witam przymierzam sie do ogrodzenia z przodu domu ,dojazd do domu jak narazie jest drogą wewnętrzną ja jestem pierwszy za mną jest działka budowlana ale narazie spokój jest dalej pole, ogrodzenie ma być z przęseł stalowych na słupkach stalowych i teraz mam pytanie jaki fundament ??jaki szeroki zrobić i jak wysoki ??moje założenia myślałem żeby fundament zrobić i przemurować cegłą klinkierową ze dwa rzędy do góry lub zrobić wyższy fundament i zabudować to tymi płytkami w stylu kamień dekoracyjny . Nie ukrywam że też nie nie stać mnie żebym wydawał 3-4 tys na materiał tak chciałbym sie zamknąć w 2 tys na 40 m ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.07.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Fundament pod słupki na głębokość przemarzania ok. 1 m. Podmurówka np. z kamienia murowego 20x20x40 - jeden rządek, lub 10x20x100 jeden rządek lub kostka 8x11 dwa rzadki na gruncie. To chyba najtańsze opcje a za razem z naturalnego kamienia. Zdjęcia kamieni na mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 27.07.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 W takim budżecie ciężko będzie wykonać nawet sam fundament a co dopiero coś więcej jak np cegła klinkierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts