Loopik 27.07.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Witam, Mam dom z lat '80. Nie będzie zamieszkały na pewno przez najbliższe 5 lat. Ściany to cegła z zewnątrz, wełna szklana, papa i pustak (w kolejności od zewnątrz). W sumie ok 200m2. Grzejniki to rura opleciona spiralnie blachą (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Piec węglowy, bez podajnika. Znalazłem tutaj na forum, że nie ma sensu ogrzewać niezamieszkałego domu tylko spuścić wodę z grzejników, tylko to chodziło chyba domy puste. W moim przypadku są meble, ubrania itd. Nigdy problemów z wilgocią nie było, pomimo że parter jest poniżej poziomu gruntu (ok 60cm). Dom w całości podpiwniczony. Proszę o pomoc, jak najtaniej ogrzać dom do poziomu ok 10-15st. C. Do działki doprowadzony jest gaz.Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 28.07.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 witam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jaki jest cel ogrzewania nie zamiszkanego domu meblom nic się nie powinno stać jeśli będzie sucho a ciuchy mogą zjeść mole bez względu na to czy będziesz to ogrzewał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 28.07.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 a może wynająć komuś za 300 złotych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loopik 28.07.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Wynajem z pewnych powodów nie wchodzi w grę. Obawiam się właśnie o pozostawienie tego domu nieogrzewanego, bo nie wiem do jakiego poziomu może spaść temperatura wewnątrz przy np. mrozie -10 przez miesiąc. Nigdy nie było tam problemów z wilgocią przy normalnym użytkowaniu ale co jeżeli będzie kilka stopni powyżej zera i deszcze przez dłuższy okres czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts