brylekpl 28.07.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Stoję krótko przed montazem okien. Zastanawiam sie nad konieczności montażu taśm. koszt niby tylko 10pln/m netto ale w sumie daje to sumkę ponad 3000PLN. Budynek będzie wyposażony w WM, wiec wydaje mi się, że nie ma ryzyka zawilgocenia. Jakie macie opinie na ten temat?Dodam tylko ze po montażu minie przynajmniej jeden sezon zimow kiedy budynek nie bedzie zamieszkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.07.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam Proponuję zapoznać się z warunkami gwarancji oraz instrukcją montażu Twojego dostawcy stolarki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 28.07.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 dostawca montuje. Tak jak mowilem proponuje montaz na zyczenie ale nie jest konieczny.w warunkach gwarancji nie ma nic na temat tasm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Obawiam się ze za 10zł /mb dostaniesz tylko tasmy klejone do okna. A to tylko mala czesc pracy ktorą trzeba przy nich wykonać. Obecnie bardziej niż barierą przed wilgocią uważa się inną właściwość taśm - szczelność na przenikanie powietrza - której to właściwości pianka podobno nie ma. 300m okien - to pewnie ze 60-160tys... a Ty żałujesz 3 tysięcy.. Ps. Pierwszy montaż z taśmami, który robiełem wiele lat temu był zalecony klientowi właśnie przez specjalistów od WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam Jakoś mi się nie chce wierzyć, że nie masz zapisów w gwarancji, które mówią o prawidłowym montażu to po pierwsze a po drugie skoro masz WM to zapewne i pozostałe systemy "wspomagające" oszczędne funkcjonowanie domu i komfort życia więc ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 30.07.2013 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam Jakoś mi się nie chce wierzyć, że nie masz zapisów w gwarancji, które mówią o prawidłowym montażu to po pierwsze a po drugie skoro masz WM to zapewne i pozostałe systemy "wspomagające" oszczędne funkcjonowanie domu i komfort życia więc ... Pozdrawiam poprawny montaz nie oznacza montaz z tasmami. co do 300, to mam na mysli 300m obwodu a nie powierzchni. Oczywiscie po 10pln to sa tylko tasmy. WM mam nie po to aby oszczedzac ale zeby miec w domu swieze powietrze. co do innych systemo - zadnych innych fajerwerkow nie planuje. okna sa normalne,jedno komorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.07.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam poprawny montaz nie oznacza montaz z tasmami. co do 300, to mam na mysli 300m obwodu a nie powierzchni. Oczywiscie po 10pln to sa tylko tasmy. WM mam nie po to aby oszczedzac ale zeby miec w domu swieze powietrze. co do innych systemo - zadnych innych fajerwerkow nie planuje. okna sa normalne,jedno komorowe a gdzie ja napisałem, że prawidłowy montaż to TYLKO z taśmami??? montaż ma być kompletny, połączenie ma między innymi być szczelne na przenikanie powietrza - bo chyba jedynie to Cię interesuje - a jak to osiągniesz to Twoja wola. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 31.07.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Witam a gdzie ja napisałem, że prawidłowy montaż to TYLKO z taśmami??? montaż ma być kompletny, połączenie ma między innymi być szczelne na przenikanie powietrza - bo chyba jedynie to Cię interesuje - a jak to osiągniesz to Twoja wola. Pozdrawiam to sobie pogadales i nic z tego nie wyniknelo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.07.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Witam to sobie pogadales i nic z tego nie wyniknelo... to może nie doczytałeś ?? napisałem chyba jasno, że skoro WM chcesz stosować do zapewnienia sobie komfortu to musisz wykluczyć niechcianą wymianę powietrza poprzez odpowiednie zaizolowanie połączenia okno-mur. Skoro uważasz, że folia/taśma jest za drogim rozwiązaniem to zrób to taniej (choć na moje tańszego, dobrego sposobu nie ma) ale można silikonami np wykonać. Czego więcej oczekujesz ? że pianka wystarczy i jeszcze przetrwa sezon bez obrobienia ? - nie, nie wystarczy i nie przetrwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts