Zakręcona 29.07.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Przystępujemy do ocieplania domu i czas wybrać kolor elewacji. Wymieniamy też rynny i parapety.Mnie szczerze mówiąc jest wszystko jedno, nie znam się na kolorach.Poczytałam o odbijaniu światła.Chciałabym niebrudzący (czyli biały odpada) i nierzucający się w oczy.Dach płaski, czyli koloru niewidocznego. Okna białe, drzwi zewnętrzne brązowe. W związku z tym myślałam o brązowych rynnach.Proszę o pomoc w doborze koloru: parapetów zewnętrznych, elewacji, barierki na balkonach. Myślałam o kolorze kremowożółtym - elewacja, parapety - brąz, nie wiem co z barierkami - też pewnie na brąz malowane. Aha, nasz dom to połówka bliźniaka. Druga połówka jest szara (cegła silikatowa). Nie wiem czy sąsiad ma malowanie w planach czy nie. Czy ten krem nie pogryzie się z szarością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto.cis 29.07.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Chyba nie powinnaś dostosowywać się do sąsiada,ale możesz spytać się go czy nie planuje teraz robienia elewacji. Wtedy możecie się dogadać i wybrać wspólny kolor i cały budynek będzie wyglądał tak samo. Jeśli chodzi o kolory to ja proponuję ciepłe i jasne kolory elewacji, rynny i parapety mogą być brązowe dla kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts