dżaMajka 29.07.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witam. Jestem zainteresowana gruntowym wymiennikiem ciepła z powłoką antybakteryjną. Jednak znalazłam jedną firmę, która istnieje na rynku i dostarcza takie wymienniki. Rehau jest taką firmą, niestety ceny są bardzo wysokie. Stąd bierze się moje pytanie. Czy znacie może innego producenta, który posiada również takie produkty tak dobrej jakości jednak w niższej cenie? Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malcol 07.08.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 No, właśnie ja też czegoś takiego szukałem, zamienników jest dużo, kłopot jednak z tą powłoka antybakteryjną. A jak dam zwykła rurę to są obawy, że będzie się tam smród zbierał. Ewentualnie można GWC żwirowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArsTECH 31.01.2020 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Po co walczyć z groźbą pogorszenia powietrza. GWC powinien uszlachetniać powietrze. Jak tylko nie ma problemu z wysokim (<1m) poziomem wód gruntowych to tylko żwirowy.Badania jakości powietrza w instalacjach żwirowego wymiennika ciepła, pracujących nieprzerwanie od 30 lat wykazały stałą skuteczność oczyszczania i uszlachetniania powietrza. Kolektory łączące GWC z budynkiem nie stanowią tu zagrożenia bo są suche (wilgoć wkrapla się w złożu nie w rurach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts