krzyk123 29.07.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Hej, Jestem na etapie robienia ogrodzenia zewnętrznego, które będzie wyglądać następująco:https://docs.google.com/file/d/0B0KOYp9qbI-MNWNuUno0bm5ZYWM/edit?usp=sharing Chciałbym do tego płotu dołożyć jakieś oświetlenie, które będzie ułatwiało poruszanie się samochodem po zmroku (istnieje konieczność cofania wzdłuż płotu na wąskiej drodze).Nie mam pomysłu jaki rodzaj oświetlenia byłby najlepszy i jak ewentualne lampki wkomponować w taki płot żeby to jakoś "po ludzku" wyglądało. Może ktos coś podpowie. Płot jest w fazie "projektowej" i mozliwe są różne nacięcia, wcięcia, docięcia i inne modyfikacje. PzdrKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 29.07.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Kiedyś wykonywaliśmy ogrodzenie + montaż lamp ,,rurkowych" w ogrodzeniu+ oświetlenie podjazdu (nie wiem jaki producent, gość ściągał z zagranicy). Montowane było to na słupkach stalowych na wjazdach i furtce. Uruchamiane było to za pomocą automatu bramowego i osobny kanał w pilocie był na same włączenie lamp. Można by było pokombinować z ledowymi oświetleniem. Popytaj u sprzedawców tych systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts