Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzia?ka przy cmentarzu ... ?

Recommended Posts

Witam,

Mam na oku działkę, która jest w dobrym miejscu i za niewygórowaną cenę. Okolica zabudowana, media są, tylko że w pobliżu jest cmentarz.

Narzuca to ograniczenia na zabudowe na działce (10m od granicy działki może się zaczynac budynek). Na minus jest też to, że kanalizacja jest ciśnieniowa, co pociąga za sobą koszty rzędu 10tys. zamiast 2tys.

Jak się mieszka przy cmentarzu ? Miejscowośc ma ok. 20000 ludzi, niewiem jak często są pogrzeby i jak duzo ludzi tam przyjeżdża. Jestem w kropce - brac czy nie brać ...

tOMEK

remx, ale jestes pewny, że dostaniesz zewolenie na budowę domu? Wiem, że są jakieś ograniczenia chyba 50m, czy coś.

Przy cmentarzu hm....ostatecznie wszyscy tam się znajdziemy. Wiesz chyba bym nie dała rady psychicznie, tak myśleć codziennie, że nastepny domek będziemy budować właśnie tam? :roll:

Na Twoim miejscu nie wzięłabym tej działki. Jak to już ktoś wspomniał, mogą być problemy z warunkami zabudowy i samą budową. Z tą studnią ( niby w żartach ) ale też coś jest... Chyba że zależy Ci na rozwijających i kształtujących psychikę, spacerach z dziećmi w miejscach pamięci ( niekoniecznie narodowej ) :lol:

Witam .

Obecnie moje mieszkanie w bloku jest okolo 200 m od cmentarza.Z poczatku mialam obawy , ale w bloku mieszka 60 rodzin . Widok nie robi juz na mnie wrazenia, cmentarz nie jest taki duzy no i jest bardzo zadbany . Ale domek jednorodzinny przy cmentarzu , troche to przygnebiajace sasiedztwo . Chociaz mogą tez byc pozytywne strony , moze zlodzieje z Twojej okolicy sa strachliwi a budowa bedzie dobrze pilnowana .

Sorry za te skojarzenia . Przemyśl czy zona zostanie w domu na dluzej sama jak bedziesz musial wyjechać.

Anka

Witam,

Narzuca to ograniczenia na zabudowe na działce (10m od granicy działki może się zaczynac budynek). Na minus jest też to, że kanalizacja jest ciśnieniowa, co pociąga za sobą koszty rzędu 10tys. zamiast 2tys.

tOMEK

Arrton

My właśnie kupiliśmy działkę w sąsiedztwie cmentarza. W sensie sąsiedztwo czyli jakieś 200m od o pomiędzy nami jeszcze domy i troche pola. Powiedz mi skąd ta informacja że 10m od granicy. Czy dotyczy to też mojej działki i czy kanalizacja ciśnieniowa to konieczność

A tak ogólnie to nie ma co narzekać na cmentarz - spokojne sąsiedztwo i nie kradną

Witam,

tOMEK

Arrton

My właśnie kupiliśmy działkę w sąsiedztwie cmentarza. W sensie sąsiedztwo czyli jakieś 200m od o pomiędzy nami jeszcze domy i troche pola. Powiedz mi skąd ta informacja że 10m od granicy. Czy dotyczy to też mojej działki i czy kanalizacja ciśnieniowa to konieczność

A tak ogólnie to nie ma co narzekać na cmentarz - spokojne sąsiedztwo i nie kradną

Między nami a cmentarzem są 3 działki, w tym dwie zabudowane. W sumie blisko, ale cmentarza nie widać, za to widać drzewa.

Musieliśmy poczekać na wodociąg, żeby dostać pozwolenie na rozbudowę.

I na Wszystkich Świętych staram się wyjechać ja najdalej od domu bo nie jestem w stanie wytrzymać wszystkich lejących pod płotem, parkujących bez cienia myśli o innych, rzucających śmieci wszędzie.

Zdecydowanie nieboszczycy są dużo lepsi niż ci, który ich odwiedzają. Można pomyśleć o wielu takich, którym ta transformacja by dobrze zrobiła, czasem trzeba tylko dłużej poczekać.