arrton 04.05.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Witam,Mam na oku działkę, która jest w dobrym miejscu i za niewygórowaną cenę. Okolica zabudowana, media są, tylko że w pobliżu jest cmentarz.Narzuca to ograniczenia na zabudowe na działce (10m od granicy działki może się zaczynac budynek). Na minus jest też to, że kanalizacja jest ciśnieniowa, co pociąga za sobą koszty rzędu 10tys. zamiast 2tys. Jak się mieszka przy cmentarzu ? Miejscowośc ma ok. 20000 ludzi, niewiem jak często są pogrzeby i jak duzo ludzi tam przyjeżdża. Jestem w kropce - brac czy nie brać ... tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 04.05.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Jeżeli masz pesymistyczne usposobienie to nie bierz.Możesz się załamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 04.05.2004 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 remx, ale jestes pewny, że dostaniesz zewolenie na budowę domu? Wiem, że są jakieś ograniczenia chyba 50m, czy coś. Przy cmentarzu hm....ostatecznie wszyscy tam się znajdziemy. Wiesz chyba bym nie dała rady psychicznie, tak myśleć codziennie, że nastepny domek będziemy budować właśnie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.05.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Tomku, jak daleko od tego cmentarza? Widać go z działki? Czy między cmentarzem a działką są jakieś inne budynki? Chcecie budować parterówkę czy dom z poddaszem użytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 04.05.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Aleksandryta To nie ja buduję przy cmentarzu.Jeżeli już tam budować, to lepiej co najmniej 2 piętrowy.Z wysokości 2 pietra dobrze się obserwuje orszaki pogrzebowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 04.05.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 A z okna widok z perspektywą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 04.05.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Dobra dobra, a nie staraszy? Moze stad ta cena. A tak na powaznie to jesli masz wode to problemu z woda nie bedzie (jesli studnia to woda mogla by byc z lekka tlustawa...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 04.05.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Na Twoim miejscu nie wzięłabym tej działki. Jak to już ktoś wspomniał, mogą być problemy z warunkami zabudowy i samą budową. Z tą studnią ( niby w żartach ) ale też coś jest... Chyba że zależy Ci na rozwijających i kształtujących psychikę, spacerach z dziećmi w miejscach pamięci ( niekoniecznie narodowej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 04.05.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 No ale niewątpliwie zaletą jest ciche sąsiedztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 04.05.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 sorry remx Ręka obsunęła się na klawiaturze i ma prawo po 6 dniach nieróbstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 04.05.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 arrton, daj sobie spokój (zauważ, że nie piszę: "wieczne odpoczywanie..."). Wtopisz kilkaset tysięcy złotych w miejsce z którego już prawdopodobnie nie uciekniesz, bo nikt nie będzie chciał kupić domu o takiej lokalizacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 04.05.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Czarne poczucie humoru maja forumowicze: o tej wodzie w studni: brrrr...Ja bym się nie zdecydowała. Marsz żałobny codziennie, albo co drugi dzień. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 04.05.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Witam .Obecnie moje mieszkanie w bloku jest okolo 200 m od cmentarza.Z poczatku mialam obawy , ale w bloku mieszka 60 rodzin . Widok nie robi juz na mnie wrazenia, cmentarz nie jest taki duzy no i jest bardzo zadbany . Ale domek jednorodzinny przy cmentarzu , troche to przygnebiajace sasiedztwo . Chociaz mogą tez byc pozytywne strony , moze zlodzieje z Twojej okolicy sa strachliwi a budowa bedzie dobrze pilnowana . Sorry za te skojarzenia . Przemyśl czy zona zostanie w domu na dluzej sama jak bedziesz musial wyjechać. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juma 05.05.2004 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Znam przypadek gdzie facet wybudowal dom zaraz za plotem cmentarza ale dlugo sie nim nie nacieszyl bo psychika siadlajego domownikom z takiego sosiectwa i sprzedal go za bezcen lekarzowi weterynari ktory zrobil tam klinike weterynaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 05.05.2004 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Przede wszystkim sprawdź w urzędach, jaki charakter ma ta działka. Nie wszystkie działki są przeznaczone pod zabudowę. Budować dom możesz przede wszystkim na działce budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adamek 05.05.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam, Narzuca to ograniczenia na zabudowe na działce (10m od granicy działki może się zaczynac budynek). Na minus jest też to, że kanalizacja jest ciśnieniowa, co pociąga za sobą koszty rzędu 10tys. zamiast 2tys. tOMEK Arrton My właśnie kupiliśmy działkę w sąsiedztwie cmentarza. W sensie sąsiedztwo czyli jakieś 200m od o pomiędzy nami jeszcze domy i troche pola. Powiedz mi skąd ta informacja że 10m od granicy. Czy dotyczy to też mojej działki i czy kanalizacja ciśnieniowa to konieczność A tak ogólnie to nie ma co narzekać na cmentarz - spokojne sąsiedztwo i nie kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adamek 05.05.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam, Narzuca to ograniczenia na zabudowe na działce (10m od granicy działki może się zaczynac budynek). Na minus jest też to, że kanalizacja jest ciśnieniowa, co pociąga za sobą koszty rzędu 10tys. zamiast 2tys. tOMEK Arrton My właśnie kupiliśmy działkę w sąsiedztwie cmentarza. W sensie sąsiedztwo czyli jakieś 200m od o pomiędzy nami jeszcze domy i troche pola. Powiedz mi skąd ta informacja że 10m od granicy. Czy dotyczy to też mojej działki i czy kanalizacja ciśnieniowa to konieczność A tak ogólnie to nie ma co narzekać na cmentarz - spokojne sąsiedztwo i nie kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchatek 05.05.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Między nami a cmentarzem są 3 działki, w tym dwie zabudowane. W sumie blisko, ale cmentarza nie widać, za to widać drzewa. Musieliśmy poczekać na wodociąg, żeby dostać pozwolenie na rozbudowę.I na Wszystkich Świętych staram się wyjechać ja najdalej od domu bo nie jestem w stanie wytrzymać wszystkich lejących pod płotem, parkujących bez cienia myśli o innych, rzucających śmieci wszędzie.Zdecydowanie nieboszczycy są dużo lepsi niż ci, który ich odwiedzają. Można pomyśleć o wielu takich, którym ta transformacja by dobrze zrobiła, czasem trzeba tylko dłużej poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 05.05.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Czarne poczucie humoru maja forumowicze: o tej wodzie w studni: brrrr... Ja bym się nie zdecydowała. Marsz żałobny codziennie, albo co drugi dzień. Dzieki. no i ta muzyka.......... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 05.05.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Hmmmm..... na muzykę dobry jest wysoki żywopłot od strony płotu cmentarnego.A na Wszystkich Świętych rzeczywiście wyprowadzka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts