fotohobby 08.08.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Jeżeli projektant zaakceptował zmiany, nie warto się martwić wytrzymałością. Owszem Porotherm ma dużą wytrzymałość na ściskanie, ale beton ma jeszcze większą, natomiast daleki byłbym od formułowania tezy, że najlepiej wykonać monolityczne ściany żelbetowe z betonu C20/25, tak na wszelki wypadek. Beteon komórkowy ma większą wyrzymałośc na ściskanie od ceramiki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzprojekty 08.08.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 W zdaniu odniosłem się do betonu towarowego C20/25, to wg starego oznaczenia B25, czyli beton o wytrzymałości na ściskanie 25 MPa. Natomiast Beton Komórkowy naturalnie ma dużo niższą wytrzymałość na ściskanie, w zależności od klasy gęstości, dla gęstości 300, wytrzymałość na ściskanie wynosi 1,5 Mpa, a dla klasy 600 wynosi 3 MPa, chyba, że producent deklaruje inne wartości. Reasumując BK nie ma większej wytrzymałości niż ceramika.http://www.mzprojekty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.08.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Użył określenia w konkretnym kontekście architekt odmówił zaprojektowania dachu z karpiówki przy ścianach betonowych - bo podobno pokrycie powodowałoby zbyt duży nacisk na ściany. Wytłumacz a nie ciskaj się bo zaczynasz trollować.Wiem 31 07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzprojekty 12.08.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Nie bardzo rozumiem, przecież wytłumaczyłem o co mi chodziło w wypowiedzi, a widziałem posty fotohobby i wiem że ma on wiedzę na temat wytrzymałości BK, co tym bardziej przekonało mnie, że jego pytanie nie było spowodowane brakiem posiadanych informacji, tylko złym kontekstem mojego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 04.09.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Przecież z tych bloczków konstruuje się ściany nośne. Tylko jak chcesz być pewny to wystarczyło na poziomie zakupu projektu prosić o wyliczenia dla tych silikatów i spał byś spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 09.09.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Jakby to była zamiana na silikaty to by nie było tematu. Tu chodzi o zamianę z Porothermu 15 Mpa na beton komórkowy 3 Mpa... Moim zdaniem bez wstawek się nie obejdzie, poza tym moim zdaniem to jest zamiana na gorszy materiał... ale temat jest już wyjaśniony -> trzeba się skierować do projektanta i przeliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts