tosia125 30.07.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Chciałabym podzielić się ze wszystkimi forumowiczami swoim doświadczeniem, nie wiem, pod jaką kategorię to zakwalifikować (może moderatorzy pomogą - ważne, żeby wątek nie zginął ), zachęcam do przeczytania. Mieszkamy trzeci rok w naszym wymarzonym, nowym domu. Wszystko robimy solidnie i przemyślanie. Dbając o nasze bezpieczeństwo nigdy nie oszczędzaliśmy na materiałach, czy elementach wyposażenia. Kupiliśmy drzwi wewnętrzne, które nie należały do najtańszych i cieszyły się dobrą sławą. (Nazwę i firmę pomijam celowo.) Zamontowane zostały zgodnie z normami i instrukcjami. Całkiem niedawno jedne ze skrzydeł w niewytłumaczalny sposób (nie było przeciągu, nikt się na nich nie zawieszał itp. po prostu chyba się "wyrobiły") spadło z górnego zawiasu i się "położyło". Pod drzwiami bawiło się moje malutkie dziecko i tylko dzięki mojej mamie, która opiekowała się Małą pod moją nieobecność i w ostatniej chwili podłożyła rękę pod lecące z impetem drzwi (miała całą rękę stłuczoną) cudem przeżyło. Historia jest autentyczna. Skończyło się na mocno stłuczonej ręce i okropnym krzyku i płaczu wystraszonej córci, ale mogło skończyć się tragicznie. Po całej tej sytuacji mąż z dziadkami oglądali drzwi i w dalszym ciągu nie potrafią wytłumaczyć, jak drzwi wyleciały z zawiasów, a jednak to się zdarzyło. Początkowo zrobiłam zdjęcia leżących drzwi, odrapanej ściany i uszkodzonej szafy i chciałam napisać do producenta, żeby wykrył usterkę i poprawił na linii produkcyjnej, ale myślę, że producent i tak sobie z tego nic nie zrobi i zlekceważy mojego maila, więc chociaż ostrzegam Was Forumowicze, bo podejrzewam, że 1/4 z Was ma takie drzwi. Sprawdźcie dokładnie swoje - my z mężem sprawdzaliśmy wszystkie szafy i okna, jak dziecko zaczęło raczkować, ale sprawdzić drzwi to przyznam się szczerze, że nawet nie przyszło nam do głowy. A może Wam się coś takiego przydarzyło z inną rzeczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia176 31.07.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Do producenta i tak napisz i prześlij im zdjęcia. Pewnie gwarancja już nie działa ale to ważna informacja. Może zawias się ułamał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts