stam222 30.07.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Czytając tutaj w dziale "dachy" kilka wątków napotykałem się często jakiej papy użyć. Teoretycznie wszystko było jasne (dla mnie) do momentu w którym nie zacząłem rozglądać się za takowymi papami. Chodzi mi tutaj o ceny tych pap. U mnie dach będzie a w zasadzie już jest/robi się z pełnym deskowaniem o powierzchni ok. 260m2 czyli z naddatkiem 15% potrzebuję około 300m2 papy. Papa termozgrzewalna wierzchniego krycia modyfikowana SBS na osnowie poliestrowej, bo taką tutaj większość z Was poleca to kwota (w zależności od sklepu) od 3 do 5,5 tys.PLN. W takim przypadku zacząłem się zastanawiać czy jakaś zwykła papa nie mogla by zastąpić tej super papy z poliestru? Na wiosnę 2014 będę zakładał dachówki więc tak na dobrą sprawę to 8-10 miesięcy i dach będzie pokryty dachówką. Może znajdzie się ktoś kto potrafi doradzić i znaleźć jakiś zastępnik?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 30.07.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 U mnie była zastosowana zwykła papa wierzchniego krycia - jedna warstwa. Przeleżała na dachu ponad 2 lata do chwili kładzenia dachówki. Bez problemu spełniła swoją funkcję. Jak kładli dachówkę,to położyli kolejną warstwę takiej samej papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 30.07.2013 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Co masz na myśli "zwykła papa" ? Taka asfaltowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 01.08.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Tak, na podłożu tekturowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.08.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Budujesz dla siebie czy na sprzedaż? O jakich pieniądzach tu mówimy? Jakie to są oszczędności? Ja papy poniżej 5,- za 1 m2 nie biorę do ręki. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 14.08.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja tam fachowcem nie jestem ale też mam tą asfaltową - 2 warstwy. Trochę moich znajomych tak ma.Ja śledząc to forum w ogólności widzę że co innego forum muratora a co innego życie. Wydaje mi się że trochę dużo marketingu na tym forum. Wszystko trzeba przepuszczać przez swój rozum. Podobno problemy z tą papą występują jak dachu nie nakryje się dachówką. Wtedy słońce ma niszczący wpływ. Ale też musi to potrwać kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Gdzie Ty tu widzisz marketing? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts