borgar 30.07.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Dzień dobry, chciałabym zweryfikować z Wami koszty przeróbki budynku. Trochę nietypowo, bo jest to budynek gospodarczy, obecnie zaadaptowany na mieszkalny, a ja będę go z powrotem adaptować na gospodarczy. Do wyburzenia będzie 5.1 mb ściany +/- 30 cm z pustaka - 220 cm wysokości = 12 m2 do tego 2.1 mb ściany +/- 20 cm z niewiadomo czego, też 220 cm = 5 m2Grubości podaję +/-, bo ściany tak pojechane tynkami strukturalnymi, że nie do zmierzenia. Do postawienia będzie około 30 mb ścianek wysokości 180 cm typowo działowych. Myślałam o bloczkach BK. Tu pytanie do fachowców czy takie ścianki można murować z bloczka remontowego 5 cm grubości? Mają utrzymać ciężar płytek ceramicznych (lub tylko gładzi i farby, jeszcze nie zdecydowane) i furtki około 6 kg, a wytrzymać napór skaczącego po nich psa."Jeszcze nie mój" fachowiec raczył mi udzielić odpowiedzi "może się nada", co jest dla mnie mało satysfakcjonujące. Do skucia będzie 8.5 m2 kafli z podłogi z cokołami + 2.5 mb pasa 0.6 m wysokości kafelków nad kuchnią.Do zdjęcia 30 m2 paneli podłogowych. Jako nowicjusz będę Wam wdzięczna za wszelką pomoc. P.S. Interesują mnie ceny mazowieckie, bo z tego co wiem nadal silne zróżnicowanie regionalne panuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts