syl213 30.07.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam mam starą szafę, którą chciałabym odnowić. Problem w tym, że nie wiem jak się za to zabrać. Wygląda na to, że to jakaś sklejka a nie czyste drewno więc nie wiem czy moge sobie tak po prostu zedrzeć stary popękany lakier i nałożyć nową warstwę. Załączam zdjęcia (sory za bałagan ) Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 31.07.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ze zdjęć wynika że to chyba płyta stolarska (klejonka z deszczułek wykończona fornirem / obłogiem). To chyba najbardziej "drewniany" materiał stolarski Stary lakier zeszlifować do gołego drewna (albo usunąć chemicznie za pomocą środka do usuwania starych powłok mararskich). Ubytki zaszpachlować, przeszlifować, odpylić i można nakładać nowy lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts