putek 31.07.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Szanowni forumowicze, Zakupiłem środek Trio-lux firmy Triomix (Trio-lux ulotka), na bazie kwasu solnego, w celu usunięcia resztek zaprawy z komina klinkierowego. Zrobiłem sobie próbę na pojedynczej cegle i wszystko było ok. Budowlańcy byli dziś na poprawkach i dorwali się do w/w środka, zanim zdążyłem zareagować. Użyli go w pełnym słońcu, na rozgrzanym kominie. Na moje pytanie, gdzie mają węża do spłukiwania, bo to wypada spłukać, usłyszałem, że nawet nie przeczytali jak się to używa Zaprawa zeszła pięknie, niestety na klinkierze zostały zacieki. Próbowałem je usunąć przemywając kilka cegieł raz jeszcze i dobrze spłukując. Czy może mi ktoś podpowiedzieć, czy jest jakaś możliwość, na doprowadzenie klinkieru do właściwego stanu? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam putek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts